FIBA

Η Αργεντινή κατέκτησε το χρυσό στους Παναμερικανικούς κόντρα στην Βραζιλία με MVP τον Ντεκ

Η Αργεντινή κατέκτησε το χρυσό στους Παναμερικανικούς κόντρα στην Βραζιλία με MVP τον Ντεκ
FIBA

Η Αργεντινή συνεχίζει να δείχνει ότι έχει την νίκη στο DNA της, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς αγώνες, νικώντας στον τελικό την οικοδέσποινα Βραζιλία με 75-73.

Η Αργεντινή συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο των επιτυχιών. Με ηγέτες τους Φακούντο Καμπάσο, Γκάμπριελ Ντεκ και Νίκολας Λαπροβίτολα, οι Αργεντινοί κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς αγώνες, επικρατώντας με 75-73 της οικοδέσποινας Βραζιλίας στον τελικό.

Ο Γκάμπριελ Ντεκ - που αναδείχθηκε MVP του τουρνουά - ήταν αυτός που σημείωσε το νικητήριο καλάθι του τελικού με 16 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε. Οι Βραζιλιάνοι είχαν την τελευταία επίθεση, αλλά το τρίποντο του Λούκας Ντίας δεν βρήκε στόχο.

Ο Ντεκ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Λαπροβίτολα να προσθέτει 15 πόντους και τον Καμπάσο 13 πόντους, ενώ ο Λεάντρο Μπολμάρο είχε 9 πόντους. Στο ρόστερ υπήρχε και ο 40χρονος Κάρλος Ντελφίνο (3 πόντοι σε 17 λεπτά συμμετοχής), αποτελώντας τον τελευταίο συνδετικό κρίκο με την "χρυσή" ομάδα των Τζινόμπιλι, Σκόλα, Ομπέρτο, Πριτζιόνι (τωρινός προπονητής της ομάδας), που μεσουράνησε τα προηγούμενα 15-20 χρόνια στις διοργανώσεις της FIBA.

Για την Βραζιλία, ο Βίτορ Μπενίτε είχε 18 πόντους και οι Μαρτσελίνιο Χουέρτας και Γιάγκο Σάντος από 11 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-26, 38-48, 60-67, 73-75

TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ