HALL OF FAME

Hall of Fame: Μανού Τζινόμπιλι, Τιμ Χάρνταγουεϊ και Ραντιβόι Κόρατς μεταξύ των μελών της κλάσης του 2022

Ο Μανού Τζινόμπιλι
Ο Μανού Τζινόμπιλι Ⓒ 2018 ERIC GAY/ASSOCIATED PRESS

Η επιτροπή του Hall of Fame ανακοίνωσε τα μέλη της κλάσης του 2022, με τα ονόματα των Μανού Τζινόμπιλι, Τιμ Χάρνταγουεϊ, Τζορτζ Καρλ και Ραντιβόι Κόρατς να ξεχωρίζουν.

Το όνομα του Μανού Τζινόμπιλι δεσπόζει στην λίστα της κλάσης του 2022 του Hall of Fame που ανακοινώθηκε από την επιτροπή, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Μία τιμή που αποκτάει ξεχωριστό ενδιαφέρον επειδή ο Αργεντινός εκλέχθηκε από την αμερικανική και όχι την παγκόσμια επιτροπή, δείγμα του σεβασμού που κέρδισε χάρη στην σπουδαία καριέρα του.

Ο Τζινόμπιλι υπήρξε ένας από τους πυλώνες στην ομάδα-πρότυπο των Σπερς τις δεκαετίες του 2000 και του 2010, όντας ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες όλων των εποχών. Με την φανέλα των "Σπιρουνιών" κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, αναδείχθηκε και δύο φορές All Star (2005 και 2011), δύο φορές μέλος της 3ης καλύτερης πεντάδας του NBA (2008 και 2011) και μία φορά έκτος παίκτης της χρονιάς (2008).

Αυτό που γιγάντωσε τον μύθο του Τζινόμπιλι ωστόσο ήταν οι επιτυχίες του με την εθνική Αργεντινής, με την φανέλα της οποίας κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (2008), καθώς και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στην Ιντιανάπολις.

Στα υπόλοιπα άτομα της λίστας, ξεχωρίζουν τα ονόματα του Τιμ Χάρνταγουεϊ (5 φορές All Star), Τζορτζ Καρλ - ο δεύτερος σε νίκες προπονητής στην ιστορία του NBA, πίσω από τον Γκρεγκ Πόποβιτς που τον πέρασε πριν από μερικές εβδομάδες - και Ντελ Χάρις. Από πλευράς παγκόσμιας επιτροπής, το χρίσμα πήρε ο σπουδαίος Ραντιβόι Κόρατς.

Αναλυτικά η κλάση του 2022:
Μανού Τζινόμπιλι
Τιμ Χάρνταγουεϊ
Τζορτζ Καρλ
Χιου Έβανς
Μπομπ Χάγκινς
Σουίν Κας
Μάριαν Στάνλεϊ
Λίντσεϊ Γουόλεν
Λου Χάντσον
Λάρι Κοστέλο
Ντελ Χάρις
Τερέζα Σανκ-Γκρεντζ
Ραντιβόι Κόρατς

TAGS HALL OF FAME ΗΠΑ NBA ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ WNBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ