ΑΕΚ

H ανάλυση των αντιπάλων της ΑΕΚ

H ανάλυση των αντιπάλων της ΑΕΚ

Το Sport24.gr παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε για τις Νίζνι, Γκραν Κανάρια, Τσεντεβίτα, Ζιελόνα Γκόρα και Ρέτζιο Εμίλια που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στη regular season του ανανεωμένου Eurocup (PHOTOS, VIDEOS).

Η ΑΕΚ έμαθε τους αντιπάλους της στο Eurocup 2016-17 και το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ των Νίζνι, Γκραν Κανάρια, Τσεντεβίτα, Ζιελόνα Γκόρα και Ρέτζιο Εμίλια που θα αντιμετωπίσει η "Ένωση" στην α' φάση της διοργάνωσης.

Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Eurocup 2016-17

Νίζνι Νόβγκοροντ

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Νίζνι Νόβγκοροντ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη regular season του Eurocup. Οι Ρώσοι τερμάτισαν στην έβδομη θέση της κατάταξης στη VTB United League με ρεκόρ 17-13 κι εν συνεχεία αποκλείστηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης από τη μετέπειτα φιναλίστ Ούνικς Καζάν με 3-0 νίκες. Σε ό,τι αφορά την περσινή παρουσία της στο Eurocup, η Νίζνι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την Στρασμπούρ. Από 'κει και πέρα, ο Άιναρς Μπαγκάτσκις αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία αναλαμβάνοντας χρέη βοηθού προπονητή στην Νταρουσάφακα πλάι στον Ντέιβιντ Μπλατ, δίνοντας τη θέση του στον Λετονό Άρτουρς Στάλμπεργκς. Στις 2/7 οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του πρώην φόργουορντ (29χρ., 2μ.07) της Ούνικς , Πετρ Γκουμπάνοφ για τα επόμενα δυο χρόνια.

H ανάλυση των αντιπάλων της ΑΕΚ

Ο Πετρ Γκουμπάνοφ αποχώρησε από την Ούνικς για λογαριασμό της Νίζνι

Γκραν Κανάρια

Η Γκραν Κανάρια ανήκει στις πιο... συνεπείς και σταθερές ομάδες στον θεσμό. Οι νησιώτες τερμάτισαν στην πέμπτη θέση της κατάταξης στη Liga Endesa με ρεκόρ 21-13, αποκλείστηκαν στα προημιτελικά των playoffs από τη Λαμποράλ Κούτσα με 2-1 νίκες ενώ έφτασαν ως τον τελικό του Copa del Rey στο Coliseum da Coruña, χάνοντας τον τίτλο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο θρυλικός Αϊτο Γκαρσία Ρενέσες αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία, δίνοντας τη θέση του στον Λουίς Κασιμίρο ενώ οι Ίβηρες έχασαν τον Άλεν Όμιτς, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αναντολού Εφές υπό τις οδηγίες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Αναφορικά στην περσινή πορεία της στο Eurocup, η Γκραν Κανάρια αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την μετέπειτα κάτοχο του τίτλου, Γαλατάσαραϊ.

H ανάλυση των αντιπάλων της ΑΕΚ

Ο Κάιλ Κούριτς ξεπέρασε τον όγκο στον εγκέφαλο και έπαιξε ξανά μπάσκετ με την Γκραν Κανάρια

Τσεντεβίτα

Οι Κροάτες αγωνίστηκαν πέρσι στην Euroleague όμως δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω της Αδριατικής Λίγκας. H Τσεντεβίτα προκρίθηκε πέρσι στο Top-16 αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την υπέρβαση, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στη β' φάση με ρεκόρ 4-10. Εντός συνόρων, η ομάδα του Βέλικο Μρσιτς κατέκτησε το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της στην Κροατία, κάνοντας το sweep στη σειρά με την Τσιμπόνα! Μάλιστα, η απόφαση τής να δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup και όχι στο νεοσύστατο FIBA Basketball Champions League προκάλεσε την αντίδραση της κροατικής ομοσπονδίας που φερόταν διατεθειμένη να τιμωρήσει την Τσεντεβίτα με τον αποκλεισμό της από το εθνικό πρωτάθλημα, κάτι που τελικά δεν έγινε πράξη.

Η Τσεντεβίτα πανηγύρισε το three peat στην Κροατία

Ζιελόνα Γκόρα

Η Ζιελόνα Γκόρα αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Euroleague, πανηγυρίζοντας δυο νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν! Μάλιστα η νίκη επί των "πράσινων" προκάλεσε... τριγμούς στις τάξεις του "τριφυλλιού" αφού η διοίκηση επέβαλε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ σε παίκτες και τεχνικό τιμ για την ήττα και την κακή εμφάνιση στην Πολωνία. Σε ό,τι αφορά το πολωνικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε φέτος, η Ζιελόνα Γκόρα κατέκτησε τον τίτλο κάνοντας το 4-0 στη σειρά με την Ρόσα Ράντομ. Η έδρα της ομάδας είναι το "Centrum Rekreacyjno Sportowe", το οποίο είναι ένα πολλαπλών χρήσεων κλειστό γήπεδο, το οποίο εκτός από μπάσκετ μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες χάντμπολ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου σάλας και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

H ανάλυση των αντιπάλων της ΑΕΚ

Η περσινή ήττα από τη Ζιελόνα Γκόρα στην Πολωνία προκάλεσε... τριγμούς στον Παναθηναϊκό

Ρέτζιο Εμίλια

H Ρέτζιο Εμίλια συμπληρώνει τον Α' όμιλο, αποτελώντας τον αντίπαλο της ΑΕΚ από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας. Η Ρέτζιο τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου στη Serie A με ρεκόρ 21-9, πίσω μόνο από την Αρμάνι (22-8) ενώ οι δυο ομάδες έφτασαν ως τους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος, εκεί όπου οι Μιλανέζοι πανηγύρισαν τον τίτλο με 4-2 νίκες. Φέτος οι Ιταλοί είχαν στο ρόστερ τους παίκτες όπως ο Πιέτρο Αραντόρι, ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς και ο Ριμάντας Καουκένας ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση ενώ ήλθαν σε κόντρα με την ομοσπονδία που τάχθηκε εξ αρχής στο πλευρό της FIBA και απείλησε τη Ρέτζιο με αποκλεισμό. Πέρσι έφτασε ως το Last-32 του Eurocup όπου αποκλείστηκε με ρεκόρ 2-4.

Το σύστημα διεξαγωγής

Οι 24 ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση με τη νέα της μορφή, χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες από κάθε όμιλο είναι αυτές που θα πάρουν το εισιτήριο για τη συνέχεια, δημιουργώντας νέους ομίλους (τέσσερις των τεσσάρων).

Από εκεί και πέρα, οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί του Eurocup θα είναι σειρές νοκ άουτ αγώνων, που θα κρίνονται στις δύο νίκες. Ο νικητής του Eurocup θα πάρει το εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης σεζόν (2017-'18).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ