NBA FINALS 2022

Γουόριορς: Το αδιανόητο ποσοστό του Κερ στα playoffs του NBA και τα εννιά δαχτυλίδια του

Ο Στιβ Κερ στον πάγκο των Γουόριορς
Ο Στιβ Κερ στον πάγκο των Γουόριορς 2022 AP PHOTO/JED JACOBSOHN

Ο Στιβ Κερ μεγάλωσε και άλλο την συλλογή του από τίτλους στο ΝΒΑ φτάνοντας στους 9, ενώ την ίδια ώρα τρέχει ένα ασύλληπτο ρεκόρ στα playoffs.

Ο Στεφ Κάρι μπορεί να τράβηξε πάνω του όλη τη δόξα αφού οδήγησε τους Γουόριορς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος χάρη στην νίκη τους με 103-90 μέσα στην Βοστώνη στο Game 6, ωστόσο υπάρχει ένας μαέστρος πίσω από αυτή την κυριαρχία της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ.

Φυσικά, αναφερόμαστε στον Στιβ Κερ, ο οποίος τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/06) πρόσθεσε τον ένατο τίτλο του στο ΝΒΑ ως παίκτης και ως προπονητής.

Ο 56χρονος πήρε πέντε τίτλους αγωνιζόμενους στους Μπουλς και τους Σπερς, ενώ καθήμενος στον πάγκο των Γουόριορς μετρά άλλους τέσσερις. Ήδη, η συγκεκριμένη επίδοση τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών και μπορεί να κατακτήσει και άλλους τίτλους.

Το ασύλληπτο ποσοστό

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος της κυριαρχίας των Γουόριορς αρκεί να αναφέρουμε πως την τελευταία επταετία έχουν βρεθεί σε τελικούς έξι φορές μετρώντας τέσσερις τίτλους.

Αυτό μεταφράζεται και στο εντυπωσιακό ποσοστό που έχει ο Στιβ Κερ στα playoffs. Ο 56χρονος κόουτς μετρά 24 σειρές και έχει καταφέρει να φύγει νικητής στις 22 εξ αυτών.

Ποιες είναι οι μοναδικές χαμένες σειρές που έχει; Το 2016 στους τελικούς από τους Καβαλίερς και το 2019 πάλι στους τελικούς από τους Ράπτορς.

TAGS NBA FINALS 2022 NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ