ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γουόκαπ: "Υπήρχε τρόπος να μείνει ο Σλούκας, αλλά με τι κόστος;"

Ο Κώστας Σλούκας αγκαλιά με τον Τόμας Γουόκαπ
Ο Κώστας Σλούκας αγκαλιά με τον Τόμας Γουόκαπ INTIME SPORTS

Ο Τόμας Γουόκαπ δήλωσε ότι θεωρούσε πως υπήρχε τρόπος να μείνει ο Κώστας Σλούκας στον Ολυμπιακό, αλλά αναρωτήθηκε ποιο θα ήταν το κόστος για αυτό, ενώ συμπλήρωσε ότι στηρίζει τον κόουτς Μπαρτζώκα στην επιλογή του.

Η αποχώρηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό και - κυρίως - η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό έκανε θόρυβο. Οι λόγοι της αποχώρησής του - που αφορούσαν τον χρόνο συμμετοχής του - ήταν γνωστοί. Και ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε ανοιχτά στο θέμα, μιλώντας στο podcast του basketnews.

Ο νατουραλιζέ γκαρντ τόνισε ότι ο Σλούκας πήρε την καλύτερη απόφαση για την δική του καριέρα. Ανέφερε ότι θα μπορούσε να μείνει στους "ερυθρόλευκους", αλλά αναρωτήθηκε ποιο θα ήταν το κόστος για αυτό, ενώ πρόσθεσε ότι στηρίζει τον κόουτς Μπαρτζώκα για την απόφασή του.

Αναλυτικά ο Γουόκαπ δήλωσε:

Για τον τρόπο που κάνει ροτέισον ο Γιώργος Μπαρτζώκας: "Οι παίκτες λένε πάντα ότι θέλουν να νιώθουν άνετα και να έχουν χημεία. Αυτό εξασφαλίζει αυτό το ροτέισον. Είναι τυπικό; Όχι. Εγώ τα δύο τελευταία χρόνια αισθάνομαι άνετα με το γκρουπ παικτών που συνυπάρχω στο παρκέ.

Εγώ είμαι θαυμαστής αυτού του στυλ παιχνιδιού. Ξέρεις τι θα πάρεις. Ότι δεν έχεις το... σύννεφο να σε ακολουθεί ότι αν χάσεις κάποιο σουτ ή θα κάνεις λάθος θα σε κάνει αλλαγή. Θα σε αφήσει. Εμπιστεύεται τους παίκτες και μου αρέσει αυτή η άνεση και η χημεία που έχω με τους παίκτες που συνυπάρχω στο παρκέ.

Είναι εύκολο να το λέω εγώ αυτό, επειδή παίζω 25-30 λεπτά. Αν κάποιος ήταν στην θέση του Κάναν, που έπαιζε λιγότερο, είναι πιο δύσκολο. Πέρυσι όμως, εγώ ήμουν αυτός που έβγαινε πρώτος αλλαγή στην 1η περίοδο. Νικούσαμε όμως και όλα ήταν καλά. Καταλαβαίνω όμως ότι η άποψή μου είναι αυτή επειδή παίζω πολλά λεπτά.

Οι παίκτες έχουν την άποψή τους για το πόσο πρέπει να παίζουν. Δεν είναι όλα τέλεια, αλλά ο κόσμος μας υπενθυμίζει ότι είμαστε Ολυμπιακός, έχουμε 12 παίκτες που μπορούν να παίξουν. Υπάρχουν 40 λεπτά σε κάθε θέση και δεν είναι εύκολο να παίξουν όλοι 30 λεπτά. Είναι αυτό που είναι όμως, το να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις ότι είσαι μέρος κάτι μεγαλύτερου από εσένα είναι κάτι που έχουμε κάνει σαν ομάδα".

Για το αν υπήρχε τρόπος να ικανοποιηθεί ο Σλούκας και να μείνει: "Σίγουρα θα υπήρχε τρόπος, αλλά με τι κόστος; Ο κόουτς Μπαρτζώκας αναδείχθηκε δύο σερί χρονιές προπονητής της χρονιάς. Έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει με τίτλους και πορείες στο Final Four. Τα έχει καταφέρει με το δικό του σύστημα. Πιστεύει σε κάτι και μένει σε αυτό και το σέβομαι αυτό περισσότερο από όλα.

Δεν έχει σημασία για αυτόν αν στο γραφείο του θα πάει ο πρώτος ή ο τελευταίος παίκτης και πει ότι θέλει να παίζει περισσότερο. Αν δείτε τα νούμερα (σ.σ του Σλούκα) με την Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά. Βέβαια, αυτό μπορεί να άλλαζε από ματς σε ματς μερικές φορές, αλλά...

Ξέρω πως υποστηρίζω τον κόουτς σε αυτό, αλλά δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες και τι συνέβη ακριβώς. Σέβομαι τον προπονητή που λέει: "Αυτό πιστεύω. Έχουμε 10-12 παίκτες ίσους. Μας ενδιαφέρει η νίκη, όχι κάτι ατομικό. Ο Σλούκας πήρε την απόφασή του και αυτή ήταν η επιλογή του. Όμως, είμαι χαρούμενος που στηρίζω τον κόουτς Μπαρτζώκα σε αυτό το θέμα".

Για το πώς έφυγε ο Σλούκας από το γκρουπ τσατ των παικτών: "'Ο Κώστας Σλούκας αφαιρέθηκε από το γκρουπ τσατ'. Αυτή η ειδοποίηση μου ήρθε. Δεν πιστεύω ότι πέθαινε να μείνει κιόλας στο τσατ".

Για το αν υπήρξε συζήτηση, αν προσέγγισε κάποιος παίκτης τον Σλούκα για να μείνει: "Σίγουρα. Ξέραμε ότι ήθελε να παίζει περισσότερο. Συζητήσαμε αρκετά. Εγώ μιλάω πολύ και προσπαθώ να σηκώσω αυτούς που πέφτουν συναισθηματικά ή να προσγειώσω αυτούς που έχουν... ζεστό κεφάλι.

Ήταν μία μάχη το να μείνουμε όλη την ίδια σελίδα και να λέμε σε κάθε παίκτη ότι δεν έχει σημασία πώς αισθάνεται, αλλά ότι είχαμε ευκαιρία να κάνουμε το τριπλ κράουν. Αυτό συζητούσαμε όλη την σεζόν. Κάποια στιγμή του είπα - και ελπίζω να μην πειράζει που το αναφέρω - ότι κάποια στιγμή του είπα ότι αν θέλει να φύγει μετά την σεζόν εντάξει, αν θέλει να μείνει το ίδιο. Έχουμε όμως την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό. Μείνε στην στιγμή, να πάρουμε το μάξιμουμ που μπορούμε.

Αν αυτό ήταν να πάμε στο Final Four, εντάξει. Πίστευα ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε την EuroLeague. Ήθελα να ζήσουμε την στιγμή και να κάνουμε το τριπλ κράουν. Τέτοια συζητούσαμε. Δεν λέγαμε ότι τον χρειαζόμαστε ή κάτι τέτοιο. Αυτή ήταν δική του απόφαση, της οικογένειάς του και του ατζέντη του. Δεν ήταν δουλειά μου να του πω τι να κάνει. Του είπα ότι απόλαυσα να παίζω μαζί του και τον ήθελα να μείνει, αλλά αποφάσισε κάτι διαφορετικό και είναι επιλογή του".

Για το πώς αντέδρασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά την αποχώρηση του Σλούκα στο ομαδικό τσατ ή γενικά: "Δεν είπαμε κάτι στο τσατ. Νομίζω ότι το επόμενο που έγινε ήταν να εμφανιστώ εγώ με την φανέλα της Εθνικής και κάποιος να με χαρακτηρίσει άσχημο. Δεν είναι όμως ότι αρχίσαμε να γράφουμε 'ευτυχώς έφυγε'. Κανείς δεν είπε κάτι από την πλάτη του. Μακάρι να είχα μία ιστορία να πω, αλλά δεν έχω".

Για το ποιος παίκτης του Ολυμπιακού έχει την πιο δυνατή φωνή στα αποδυτήρια: "Πρέπει πρώτα να τονίσω ότι η κουλτούρα και η νοοτροπία που έχει χτίσει ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι σημαντική, γιατί θέλει να έχει καλές χαρακτήρες. Έχουμε πολλά παιδιά που ακολουθούν και δεν θέλουν να φύγουν.

Σίγουρα αυτός που ακούνε όλοι όμως είναι ο Παπανικολάου. Δεν μιλάει απλώς, αλλά δίνει το παράδειγμα. Έχεις δει ότι σε όλη την καριέρα του έχει δώσει ό,τι έχει για την ομάδα. Στον 2ο τελικό με τον Παναθηναϊκό όταν έλειπαν οι Βεζένκοβ, Σλούκας και εγώ αποβλήθηκα, τα έδωσε όλα, έγινε σκόρερ και δημιουργός. Δεν ξεφεύγει ποτέ και δεν θα βάλει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.

Ο τύπος είναι θρύλος. Μπορεί να βγω εγώ βόλτα, να με αναγνωρίσει κόσμος και να βγάλω καμία φωτογραφία με τον κόσμο. Όταν βγαίνω με τον Παπανικολάου, όλοι θέλουν φωτογραφία μαζί του, όλοι θέλουν να του μιλήσουν, να τον αγγίξουν. Το ότι παραμένει τόσο ταπεινός, είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο να τον ακολουθώ".

Για το τι παίκτης λείπει από τον Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση του Σλούκα: "Αν δεις εμένα και τον Γουίλιαμς-Γκος θα πεις ότι είμαστε καλά στην οργάνωση. Ο Λαρεντζάκης, ο Κάναν και ο ΜακΚίσικ δίνουν πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορείς να τους δώσεις την μπάλα και να πεις ότι θέλεις 25 πόντους από αυτούς.

Ένας παίκτης που μπορει να δημιουργήσει κάτι από το τίποτα, που είναι καλός στο ένας με έναν, που μπορεί να πάρει τα κλειδιά και είτε να μας στείλει στον γκρεμό ή στον προορισμό μας. Κάποιον που μπορεί να σκοράρει. Με τον Πίτερς να μπορεί να παίξει στο 3 και στο 4, αυτός που παίκτης μπορεί να παίζει σε οποιαδήποτε θέση από το 2 μέχρι το 4.

Για να ξεκαθαρίσω πάντως κάτι, μας αρέσει η ομάδα που έχουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι και πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα. Απάντησα έτσι μόνο και μόνο επειδή είμαστε σε podcast. Είμαστε γεμάτοι σε κάθε θέση.".

Για τον Σίκμα και το αν μπορεί να καλύψει το κενό του Βεζένκοβ: "Λατρεύω αυτή την κίνηση. Ως φαν του μπάσκετ, ο Λουκ είναι Top-5 στο να τον βλέπεις. Είναι τρομερός πασέρ. Κόβεις στο καλάθι και ξέρεις ότι θα σε βρει, είτε είσαι ελεύθερος είτε όχι. Θα είναι τρομερό να παίζουμε μαζί.

Νομίζω ότι αυτός και ο Πίτερς θα καλύψουν περισσότερο τον Βεζένκοβ από ότι πιστεύει ο κόσμος. Αν δει ο κόσμος τι έκανε ο Πίτερς στην Μπασκόνια θα το καταλάβει.

Η καλύτερη ικανότητα του Σίκμα είναι ότι κάνει τους πάντες καλύτερους. Μπορεί να δώσει 10 πόντους σε κάθε παίκτη με τις ασίστ του. Κάνει καλύτερο τον Φαλ, τον Μιλουτίνοβ, τον Κάναν, τον ΜακΚίσικ. Θα είναι δουλειά δύο παικτών να καλυφθεί το κενό του Βεζένκοβ".

Δείτε το VIDEO με την συνέντευξη του Γουόκαπ, με τις ατάκες του για τον Σλούκα να έρχονται μετά το 43:47:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ