ΦΑΡΟΣ - ΓΣΛ 2017

Γουέαρ για Χέιγουορντ: "Είπα... ω Θεέ μου!"

Boston Celtics' Gordon Hayward grimaces in pain in the first half of an NBA basketball game against the Cleveland Cavaliers, Tuesday, Oct. 17, 2017, in Cleveland. Just five minutes into his Boston career, new Celtics star forward Gordon Hayward gruesomely broke his left ankle, an injury that may end his season.(AP Photo/Tony Dejak)
Boston Celtics' Gordon Hayward grimaces in pain in the first half of an NBA basketball game against the Cleveland Cavaliers, Tuesday, Oct. 17, 2017, in Cleveland. Just five minutes into his Boston career, new Celtics star forward Gordon Hayward gruesomely broke his left ankle, an injury that may end his season.(AP Photo/Tony Dejak) AP

Ο Κέβιν Γουέαρ του ΓΣΛ είναι από τους λίγους που μπορούν να καταλάβουν το πως νιώθει ο Γκόρντον Χέιγουορντ και μιλώντας στο Sport24.gr εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο παίκτης των Μπόστον Σέλτικς θα επιστρέψει, αρκεί να ανταποκριθεί πνευματικά.

Το 2013, ο τραυματισμός του Κέβιν Γουέαρ είχε σοκάρει όλο τον κόσμο. Αθλητές όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κόμπι Μπράιαντ κι ο Κέβιν Ντουράντ εξέφρασαν την στήριξη τους στον γκαρντ από το Μπρονξ, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά τραυματιστεί σοβαρά σε αγώνα του Louisville.

Μερικά χρόνια αργότερα, ήταν η σειρά του Γκόρντον Χέιγουορντ να σκορπίσει παγωμάρα. Στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τους Μπόστον Σέλτικς χτύπησε με πολύ άσχημο τρόπο, με όλο τον μπασκετικό κόσμο να εκφράζει την συμπαράσταση του.

Τέσσερα χρόνια μετά τον τραυματισμό του, ο Γουέαρ (24 ετών, ύψος 1.88μ.) αγωνίζεται στη Stoiximan.gr Basket League με τη φανέλα του Γυμναστικού Λάρισας. Το Sport24.gr μίλησε μαζί του κι αρχικά του ζήτησε τις πρώτες σκέψεις που έκανε όταν είδε το περιστατικό: " Όταν το είδα γύρισα πίσω. Στον δικό μου τραυματισμό, στον τραυματισμό του Πολ Τζορτζ. Είπα ένα "ουάου", ένα… ω Θεέ μου δεν πιστεύω ότι έγινε αυτό".

Γουέαρ για Χέιγουορντ: "Είπα... ω Θεέ μου!"
AP/MICHAEL CONROY

Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να επιστρέψει; " Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Φάνηκε και στη δική μου περίπτωση και στου Πολ Τζορτζ. Αυτοί είναι αθλητές κορυφαίου επιπέδου, έχουν τους καλύτερους γιατρούς και την καλύτερη περίθαλψη. Οπότε μπορούν να επιστρέψουν. Αν ο ίδιος ακολουθήσει σωστά την αποθεραπεία του, δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να προσπαθήσει να κάνει τα πάντα από την αρχή. Αν τα κάνει όλα σωστά, τότε όλα θα πάνε καλά", απάντησε ο Γουέαρ.

Γουέαρ για Χέιγουορντ: "Είπα... ω Θεέ μου!"
EUROKINISSI

O Αμερικανός γκαρντ παραδέχτηκε ακόμα πως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ψυχολογικό: " Είναι δεδομένο πως το ψυχολογικό είναι το δύσκολο κομμάτι. Στην αποθεραπεία το 90% είναι πνευματικό, το 10% αφορά το σώμα. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα το ξεπεράσεις. Πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος. Το πνευματικό κομμάτι είναι το δύσκολο. Δεν πρέπει να χάσεις την ψυχραιμία σου σε καμία περίπτωση. Να μην πέσει το ηθικό σου για να κάνεις όλα αυτά που πρέπει, προκειμένου να επιστρέψεις".

Photo Credits: AP Photo/Michael Conroy, AP Photo/Tony Dejak & Eurokinissi

TAGS ΦΑΡΟΣ - ΓΣΛ 2017
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ