ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

GM Χάποελ: "Ο Κάτας είδε σαν ευκαιρία ζωής τον Παναθηναϊκό"

Ο Όντεντ Κάτας στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε αγώνα της EuroLeague
Ο Όντεντ Κάτας στον πάγκο του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Χάποελ, Γκάι Χάρελ, δήλωσε ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να κρατήσει τον Κάτας, αφού ο Ισραηλινός τεχνικός είδε τον Παναθηναϊκό ως ευκαιρία ζωής.

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Γκάρι Χάρελ, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο "Sports.Walla" κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, ενώ έκανε συχνές αναφορές και στον Όντεντ Κάτας και την αποχώρησή του για τον Παναθηναϊκό.

Ο Χάρελ τόνισε αρκετές φορές ότι η σεζόν ήταν από την αρχή... στραβή για τον σύλλογο, ενώ με την κουβέντα να φτάνει στον Κάτας είπε στην αρχή: "Όταν συναντηθηκαμε πριν ξεκινήσει η σεζόν μου είπε: "Αισθάνομαι ότι ο κορονοϊός έσπασε κάτι στην ομάδα και για να το φτιάξουμε πρέπει να ανακατέψουμε την τράπουλα και να χτίσουμε κάτι καινούριο". Ξεκαθάρισε ότι ήθελε να μείνει, αλλά να τα αλλάξει όλα και ίσως να αντικατασταθεί και αυτός. Κατά την γνώμη του, είχε φύγει η μαγεία.

Του ζήτησα να το σκεφτεί για λίγες ώρες, αλλά όταν έχεις την επιλογή να φέρεις πίσω τον προπονητή και τους ίδιους παίκτες έπειτα από δύο-τρεις σπουδαίες σεζόν, είναι δύσκολο να είσαι τόσο ψυχρός. Το αρχικό ένστικτο του Όντεντ όμως ήταν σωστό, αν και δεν το προχωρήσαμε. Και το καταλάβαμε αργότερα".

Αναφερόμενος στην συνέχεια στην αποχώρηση του Κάτας για τον Παναθηναϊκό, ο GM της Χάποελ τόνισε: "Στην αρχή εκνευρίστηκα για λίγες ώρες όταν ενημερώθηκα ότι ο Κάτας ήθελε να αποχωρήσει, αλλά όταν συνειδητοποίησα πως δεν γινόταν να αλλάξει αυτό άλλαξα αμέσως σκεπτικό. Λυπήθηκα πολύ που έφυγε, αλλά μέχρι εκεί.

Είμαστε περήφανοι για αυτό που είμαστε. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο για έναν προπονητή να βρεθεί σε ομάδα της EuroLeague. Ο Όντεντ το είδε ως ευκαιρία ζωής να πάρει αυτή τη δουλειά, αλλά και να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Ήταν εύκολο για εμάς να χρησιμοποιήσουμε την αποχώρησή του ως δικαιολογία για ό,τι έγινε, αλλά ήμασταν κακοί από την αρχή της σεζόν και το κλίμα είχε χαλάσει λίγο πριν αποχωρήσει ο Κάτας από την ομάδα".

Τέλος, όσον αφορά την προσθήκη του Νίκου Παππά λίγο πριν το Final-8 της Αθήνας, ο Χάρελ τόνισε: "Ο Τζέικοβαν Μπράουν ήταν τραυματίας και ο Κρις Κράμερ δεν ήταν σε καλή κατάσταση όταν ήρθε, οπότε φέραμε τον Νίκο Παππά, κάτι που έμοιαζε πανέξυπνο, αλλά βλέποντας τώρα την κατάσταση, καταλαβαίνουμε ότι δεν είχε νόημα να υπογράψουμε έναν παίκτη τέσσερις ημέρες πριν από ένα τουρνουά όσο μεγάλο όνομα και αν είναι. Χάσαμε τον έλεγχο, δεν σκεφτήκαμε σωστά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ