WNBA

Γκράινερ: Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν αυτό που της είχε λείψει περισσότερο

Η Γκράινερ μέσα στο αεροπλάνο μετά την αποφυλάκισή της
Η Γκράινερ μέσα στο αεροπλάνο μετά την αποφυλάκισή της SERVICIO DE SEGURIDAD DE RUSIA VIA AP

Ένα κάρφωμα ήταν η πρώτη επαφή της ελεύθερης Μπρίτνι Γκράινερ με το μπάσκετ λίγες ώρες μετά την επιστροφή της στις ΗΠΑ και την επανασύνδεση με τους οικείους της.

Η ελευθερία είναι υπέρτατο αγαθό και η Μπρίτνι Γκράινερ το ένιωσε από την κορυφή ως τα νύχια της έως την ανταλλαγή της με Ρώσο έμπορο όπλων.

Ύστερα από σχεδόν δέκα μήνες υπό κράτηση στη Ρωσία, ως καταδικασμένη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, η Αμερικανίδα αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει τη ζωή της, δίπλα στους δικούς της ανθρώπους. Αφού πρώτα εγκαταστάθηκε σε στρατιωτική βάση κοντά στο Σαν Αντόνιο και είδε τη σύζυγό της, Σέρελ, παρέα με τους στενούς συγγενείς της προκειμένου να νιώσει οικεία, αυτό που ήθελε περισσότερο από καθετί ήταν να παίξει ξανά μπάσκετ.

Όπως μετέφερε στο ESPN η Λίντσεϊ Καγκάουα Κόλας, η γυναίκα που την εκπροσωπεί ως αθλήτρια, η Γκράινερ διάλεξε αθλητικά ρούχα (από αυτά είχε στείλει στο μεσοδιάστημα η Nike) και μπήκε στο γήπεδο για να ξανάρθει σε επαφή με το σπορ. Μάλιστα η πρώτη προσπάθειά της με την μπάλα ήταν ένα κάρφωμα, νιώθοντας εκ νέου την άμεση επαφή με το καλάθι.

"Αν θέλει να παίξει, θα το μοιραστεί η ίδια. Βρίσκεται σε διακοπές για να ξεκουραστεί και ν' αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα χωρίς πίεση. Πηγαίνει πάντως περίφημα", μετέφερε η Κόλας, χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πως η 32χρονη σέντερ θα επανέλθει σύντομα στη δράση.

Η Γκράινερ έχει ήδη εξεταστεί από γιατρούς και έχει συζητήσει από ψυχολόγο για όσα βίωσε στη διάρκεια της περιπέτειάς της. Επίσης κουρεύτηκε και αγόρασε νέα γυαλιά μυωπίας. Από την ίδια εξαρτάται πότε και με ποιον τρόπο να αφήσει πίσω όσα έζησε μπαίνοντας στην καθημερινότητά της. Όσο ήταν φυλακισμένη είχε αρνηθεί να παίξει μπάσκετ, δείγμα της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν από τον περασμένο Μάρτιο.

TAGS WNBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ