ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γκόραν Ντράγκιτς: "Δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ο Γκόραν Ντράγκιτς με τη φανέλα της Σλοβενίας στο EuroBasket 2017
Ο Γκόραν Ντράγκιτς με τη φανέλα της Σλοβενίας στο EuroBasket 2017 Ⓒ 2017 LEFTERIS PITARAKIS / ASSOCIATED PRESS

Ο Γκόραν Ντράγκιτς ρωτήθηκε για πολλοστή φορά για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Σλοβενία, εξηγώντας επίσης πως οι πόνοι στα γόνατα είναι ανυπόφοροι κάθε πρωί.

Η Σλοβενία πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χάρη στα "όργια" του Λούκα Ντόντσιτς και δείχνει ικανή να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Τόκιο. Για πολλοστή φορά αυτό το καλοκαίρι, στη χώρα ασχολήθηκαν εκτενώς με το ενδεχόμενο επιστροφής του Γκόραν Ντράγκιτς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έστω για δύο βδομάδες.

Κάτι για το οποίο ρωτήθηκε μάλιστα ο ίδιος, απαντώντας με τον τρόπο που το κάνει εδώ και μία τετραετία. Από την στιγμή δηλαδή που ενημέρωσε για την απόφασή του να γράψει τον επίλογο της εθνικής καριέρας του.

"Στο μυαλό μου, δεν άφησα την παραμικρή πιθανότητα να πάω στο Τόκιο. Ήδη από το 2017, είχα πει ότι η εθνική ομάδα τελείωσε για μένα. Τα μίντια έγραψαν περισσότερο και εγείραν αμφιβολίες γι αυτό, παρά εγώ ο ίδιος. Έλεγαν διαρκώς πως ίσως επιστρέψω κάποια στιγμή, αλλά αλήθεια δεν το σκέφτομαι. Πήρα την απόφασή μου πριν από τέσσερα χρόνια. Έγιναν αρκετές προσπάθειες για να αλλάξω γνώμη, ειδικά από τον αδελφό μου, Ζόραν, και τους συμπαίκτες μου στην Σλοβενία. Έμεινα όμως σταθερός σε αυτό που είχα αποφασίσει. Την ίδια ώρα, τα παιδιά κέρδισαν από μόνα τους, επάξια, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δεν θα ήταν σωστό από μέρους μου να πάρω τη θέση κάποιου άλλου. Θέλω πολύ να πετύχουν τα παιδιά, θα είμαι ο Νο1 υποστηρικτής τους" είπε αρχικά ενώ σε ερώτηση γιατί δεν ξαναφοράει τη φανέλα της Σλοβενίας, απάντησε:

"Για όλους όσοι αναρωτιούνται, θα ήθελα να προσπαθήσουν να παίξουν για δώδεκα σερί μήνες, χωρίς διάλειμμα και να υποστούν όλα αυτά τα προβλήματα που έχω, με τα γόνατά μου. Βασικά, δεν έχω πλέον χόνδρο στο γόνατό μου, πονάω κάθε μέρα, όταν ξυπνάω. Γι αυτό αποφάσισα να αποσυρθώ από την εθνική ομάδα, γιατί το σώμα μου δεν μπορεί να αντέξει πλέον τόση καταπόνηση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ