ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ

Γκομπέρ για Εμπίντ και Εθνική Γαλλίας: "Κανείς δεν μπορεί να πει 'όχι' σε ένα τέτοιο ταλέντο"

Utah Jazz center Rudy Gobert, left, defends against Philadelphia 76ers center Joel Embiid (21) in the first half during an NBA basketball game Wednesday, Nov. 6, 2019, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer)
Utah Jazz center Rudy Gobert, left, defends against Philadelphia 76ers center Joel Embiid (21) in the first half during an NBA basketball game Wednesday, Nov. 6, 2019, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer) 2022 AP PHOTO/RICK BOWMER

Ο Τζοέλ Εμπίντ απέκτησε γαλλική υπηκοότητα και ο Ρούντι Γκομπέρ αναφέρθηκε σε αυτό σε συνέντευξή του σε γαλλικό Μέσο τονίζοντας πως κανείς, έτσι και η Εθνική Γαλλίας δεν μπορεί να πει 'όχι' σε ένα παίκτη με το δικό του ταλέντο.

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Τζοέλ Εμπίντ κίνησε τις διαδικασίες για να λάβει την γαλλική υπηκοότητα, κάτι που επισημοποιήθηκε μερικούς μήνες αργότερα. Ο σταρ των Σίξερς είναι πλέον Γάλλος και έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί για την Εθνική ομάδα της χώρας.

Αυτή την εξέλιξη σχολίασε ένας άλλος μεγάλος σταρ του ΝΒΑ και της Εθνικής Γαλλίας, ο Ρούντι Γκομπέρ που πλέον θα αγωνίζεται στους Τίμπεργουλβς. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε Μέσο της Γαλλίας, "κανείς δεν μπορεί να πει 'όχι' σε ένα τέτοιο ταλέντο, όπως αυτό του Γκομπέρ".

Συγκεκριμένα ο Γκομπέρ σχολίασε: "Παίκτης όπως ο Εμπίντ υπάρχει μόνο ένας. Επομένως ναι θα ήθελα να τον δω με την φανέλα της Εθνικής Γαλλίας μία μέρα. Είναι στα χέρια του προπονητή να αποφασίσει αλλά κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα ταλέντο του δικού του μεγέθους. Από την στιγμή που θα κολλήσει με την ομάδα μας, την χημεία και τον τρόπο που παίζουμε και μπορεί να υιοθετήσει την νοοτροπία θα είναι ένα πολύτιμο όπλο για εμάς".

Μάλιστα την συγκεκριμένα εξέλιξη είχε σχολιάσει και ο σέντερ του Ολυμπιακού και της Εθνικής Γαλλίας, Μουστάφα Φαλ ο οποίος δεν έδειξε να αγχώνεται τονίζοντας πως ο Εμπίντ μπορεί να απειλήσει από δύο θέσεις.

TAGS ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ ΓΑΛΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ