ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Γκαρμπαχόσα: "Ο Πρόεδρος των Γουλβς απαγόρευσε στον Ερνανγκόμεθ να αγωνιστεί, όχι οι γιατροί της ομάδας"

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με τον Χαβιέρ Μπεϊράν
Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με τον Χαβιέρ Μπεϊράν PHOTO CREDITS: © 2021 MARK SCHIEFELBEIN / ASSOCIATED PRESS

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, τα έβαλε ανοιχτά με τον Πρόεδρο των Γουλβς, Γκέρσον Ρόσας, λέγοντας ότι αυτός απαγόρευσε στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά την θετική εισήγηση των γιατρών των "Λύκων".

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα δεν μάσησε τα λόγια του. Ο Πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας παρέθεσε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την είδηση ότι οι Γουλβς απαγόρευσαν στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν δίστασε να κατονομάσει τον υπεύθυνο αυτής της απόφασης: Τον Πρόεδρο των Γουλβς, Γκέρσον Ρόσας.

Ο Γκαρμπαχόσα ήταν εμφανώς εκνευρισμένος μιλώντας στα ισπανικά ΜΜΕ για το θέμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Δεν έχουμε πρόβλημα με τους Γουλβς ή το ΝΒΑ. Έχουμε πρόβλημα με τον άνθρωπο που πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί ο Χουάντσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι το ιατρικό επιτελείο της Μινεσότα. Μιλάω για τον Πρόεδρο των Γουλβς (σ.σ Γκέρσον Ρόσας".

Ο Γκαρμπαχόσα δεν έμεινε μάλιστα εκεί παρά στην συνέχεια παρέθεσε γεγονότα σχετικά με το τι ακολούθησε μετά τον τραυματισμό του Ερνανγκόμεθ στον αριστερό ώμο στο φιλικό με την Γαλλία, μέχρι την απόφαση να συμπεριληφθεί στην 12αδα εν γνώσει των Γουλβς, πριν τελικά οι "Λύκοι" αλλάξουν άποψη τελευταία στιγμή.

Συγκεκριμένα, ο Γκαρμπαχόσα δήλωσε: "Ήμασταν στο Λας Βέγκας για 5 μέρες και δεν ήρθε κανένας γιατρός από τον σύλλογο να δει τον παίκτη. Κάναμε μόνο μία τηλεματική συνεδρία με έναν φυσιοθεραπευτή (Έριν Σίρερ), ο οποίος έκανε κάποια τεστ στον αθλητή και του έδωσε συγχαρητήρια για την αποθεραπεία του.

Τέσσερις ώρες πριν το φιλικό με τις ΗΠΑ οι γιατροί της εθνικής Ισπανίας είχαν συνάντηση με τους γιατρούς των Γουλβς, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στο ιατρικό μας επιτελείο και τον Ερνανγκόμεθ. Στην ερώτηση για το αν μπορεί να αγωνιστεί ο Χουάντσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απάντησαν "ναι" και ότι θα τον εξετάσουν ξανά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξαφνικά όμως η Μινεσότα μας είπε ότι δεν θα παίξει και υπάρχει μία σειρά από γεγονότα που δείχνει ότι η απόφαση δεν ήταν ιατρική. Ακόμα και ο προπονητής των Γουλβς είχε συγχαρεί τον Χουάντσο για την πορεία της αποθεραπείας του. Κανείς δεν αμφέβαλλε ότι θα αγωνιζόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Κλείνοντας το θέμα, ο Γκαρμπαχόσα δήλωσε: "Αν οι άνθρωποι που αποφάσιζαν μας ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος νέου τραυματισμού θα το καταλαβαίναμε. Απλώς άλλαξαν γνώμη. Θα καταλάβαινα αν οι γιατροί άλλαζαν γνώμη έχοντας αναλύσει την κατάσταση, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Είναι σουρεαλιστικό όλο αυτό.

Από την Μινεσότα μας λένε ότι οι γιατροί της ομάδας δεν έδωσαν ποτέ το "ΟΚ". Στην συνάντηση βρίσκονταν έξι άνθρωποι της εθνικής ομάδας, οι οποίοι κατέθεσαν ότι οι Γουλβς έδωσαν την άδεια. Είμαστε στον 21ο αιώνα, με έξι ανθρώπους που μιλάνε τέλεια αγγλικά. Είναι ακατανόητο να μας δίνουν αυτή την δικαιολογία. Αν δεν μας είχαν δώσει την άδεια, τότε ο Σέρχιο Σκαριόλο δεν θα ευχαριστούσε ποτέ τους Γουλβς για την βοήθειά τους. Αν δεν έλεγαν "ναι", τότε ο παίκτης δεν θα ταξίδευε στο Τόκιο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ