ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ

Ο Νίκος Γκάλης δίπλα στην Εθνική στο Προολυμπιακό: "Θα είμαι πολύ συγκινημένος στο ΣΕΦ, ο Βασίλης Σπανούλης είναι πραγματικός μαχητής"

Ο Νίκος Γκάλης δίπλα στην Εθνική στο Προολυμπιακό: "Θα είμαι πολύ συγκινημένος στο ΣΕΦ, ο Βασίλης Σπανούλης είναι πραγματικός μαχητής"
EOK

Ο Νίκος Γκάλης δήλωσε συγκινημένος για τη στιγμή που θα βρεθεί στο ΣΕΦ και εξέφρασε την πίστη του στον Βασίλη Σπανούλη, που χαρακτήρισε "μαχητή".

Ο Νίκος Γκάλης φιλοξενήθηκε στο ΕΟΚ WebRadio μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Λιόλιο και μίλησε για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ χαρακτήρισε "μαχητή" τον Βασίλη Σπανούλη, αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό που έδειχνε από τη στιγμή που πατούσε στο παρκέ και τόνισε ότι ανυπομονεί να βρεθεί στο ΣΕΦ στις 3 Ιουλίου, όπου θα νιώσει πολύ συγκινημένος από τις αναμνήσεις στις οποίες θα ανατρέξει. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη σημασία των κοινωνικών δράσεων που θα «τρέξουν» κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Γκάλη:

Για το Προολυμπιακό τουρνουά (2-7/7): "Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ όμορφο τουρνουά. Είναι ένα πολύ όμορφο τουρνουά, όλοι πρέπει να στηρίξουμε την εθνική, η Εθνική είναι για όλη την Ελλάδα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

Για τον Βασίλη Σπανούλη: "Θα πω ότι είναι μαχητής, πραγματικός μαχητής. Ήταν και έξυπνος παίκτης. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Πιστεύω θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία".

Για τον επαγγελματισμός και τη συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο: "Όχι μόνο ο Βασίλης, άλλα και όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες. Εμείς δείξαμε σε αυτά τα παιδιά το δρόμο, όχι μόνο της νίκης. Τους δείξαμε τον επαγγελματισμό, τους δείξαμε ότι πρέπει να δίνεις την ψυχή σου και να αγαπάς αυτό που κάνεις. Τα παιδιά είναι επαγγελματίες, όλα τα παιδιά. Πρέπει να προσέχεις και τον εαυτό σου για να τα δώσεις όλα για την ομάδα σου".

Για την επιστροφή της Εθνικής ομάδας στο ΣΕΦ: "Έχω πάρα πολύ καιρό να έρθω, πιστεύω ότι θα είμαι πολύ συγκινημένος. Δεν μπορώ να ξεχάσω τις στιγμές και την περηφάνια που πήραμε εκείνες τις εποχές, όλη η χώρα. Ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης, μας έδινε φτερά. Ήταν απίστευτη η συμμετοχή του εκείνη την εποχή. Μας έδινε φτερά, μας έδινε δύναμη. Ήταν εκπληκτική η συμμετοχή του σε κάθε αγώνα. Καταφέραμε εκείνη την εποχή να κάνουμε το μπάσκετ το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ. Και από τότε, αλλά και μετά από εμάς που είχαμε σημαντικές επιτυχίες".

Για την κοινωνική δράση που θα «τρέξουν» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ: "Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που θα συμμετέχω σε αυτό το κοινωνικό έργο. Το μπάσκετ είναι άθλημα ομαδικό και οι ομάδες, στο μπάσκετ και στη ζωή, απαρτίζονται απ’ όλους μας και χωρίς διακρίσεις και χαρακτηρισμούς. Πιστεύω ότι όσοι έρθουν να στηρίξουν τη Εθνική ομάδα στις 3 Ιουλίου θα απολαύσουν πραγματικά ένα μοναδικό και όμορφο θέαμα. Με τη σειρά μου εγώ περιμένω με μεγάλη χαρά αυτό το event και θέλω να ευχαριστήσω τη ΔΕΗ και την Ομοσπονδία για την πρόσκληση και αυτό το μεγάλο event. Είναι πολύ σημαντικό".

Για το ότι ήταν πάντα πολύ σοβαρός στα παιχνίδια: "Πάντα ήμουν έτσι. Πάντοτε. Εκείνη την εποχή κάποιες γιαγιάδες, κάποιες κυρίες με ρωτούσαν: 'Αγόρι μου γιατί δεν γελάς;' Τους εξηγούσα ότι όταν έχεις έναν σκοπό, δεν μπορείς να γελάς. Ο σκοπός σου είναι η νίκη, πρέπει να είσαι σοβαρός, δεν μπορείς να γελάς. Βέβαια μετά είσαι διαφορετικός, χαλαρώνεις, κάνεις τα πάντα".

Για την παρουσία του στο ΣΕΦ στις 3 Ιουλίου: "Ανυπομονώ να έρθω! Όλοι στο ΣΕΦ στις 3 Ιουλίου για να στηρίξουμε την Εθνική ομάδα".

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε από την πλευρά του:

Για την Εθνική ομάδα: «Η εθνική ομάδα έχει τη θετική ενέργεια όλων μας και η Εθνική αυτό χρειάζεται. Αγωνιστικά δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε, ελπίζουμε για το καλύτερο. Το ότι ο Βασίλης είναι μαχητής είναι γεγονός, αλλά νομίζω ότι η Εθνική ομάδα όταν πετύχαινε το έκανε επειδή είχε ανθρώπους που πίστευαν. Πίστευαν ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για τη χώρα τους και είχε ανθρώπους όπως ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος κάνει υπερβάσεις».

Για τον ενθουσιασμό του κόσμου: «Το γήπεδο έχει μια όμορφη εικόνα, γιατί το μπάσκετ πια είναι ένα θέαμα, μια απόλαυση, μια διασκέδαση για πάρα πολλούς. Η Εθνική, όμως, είναι κάτι άλλο. Εγώ θέλω να ζήσουμε μια στιγμή. Θυμάμαι πάρα πολύ έντονα τον τελικό του 1987, το τι γινόταν στο γήπεδο. Δεν ήταν απλά γεμάτο, ήταν παντού, “κρεμόντουσαν”. Θα ήθελα να ζήσουμε κάτι ανάλογο την 7η Ιουλίου. Θα είμαστε όλοι μαζί εκεί και θα είναι μαζί μας όλοι οι άνθρωποι του 1987, αυτοί που οδήγησαν και έφεραν το ελληνικό μπάσκετ στα ουράνια».

Για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΟΚ στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Με τον Νίκο έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία. Πέρα από μεγάλος αθλητής, έχει αναλάβει και έναν άλλο ρόλο. Το μπάσκετ δίνει ευκαιρίες σε όλους, που μπαίνει μες στην κοινωνία. Το μπάσκετ, η Εθνική ομάδα και όλες οι δραστηριότητές του μπάσκετ είναι αυτές οι οποίες ενώνουν τους ανθρώπους σε ίση βάση και χωρίς να έχουμε προκαταλήψεις για κανέναν. Στην εκδήλωση στις 3 Ιουλίου, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, θα είναι πρεσβευτής ο Νίκος Γκάλης και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Και στις 4 Ιουλίου, που θα έχουμε μια εκδήλωση για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφικών και με την υποστήριξη της FIBA. Με τι δράσεις αυτές δείχνουμε ότι το μπάσκετ και ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπάσκετ απ’ την Ελλάδα, ο Νίκος Γκάλης, είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο προς όλους μας. Θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη συμμετοχή του, τη προσφορά του και τον δρόμο που μας δείχνει. Μας έδειξε τον δρόμο των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ, τον δρόμο του επαγγελματισμού σε χρόνια που δεν υπήρχε, τώρα μας δείχνει και τον δρόμο της κοινωνικής ευαισθησίας και του ρόλου που πρέπει να διαδραματίσει ο ελληνικός αθλητισμός και το ελληνικό μπάσκετ για την επόμενη γενιά».

Για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Όλοι μαζί. Τους θέλουμε όλους στις 3 Ιουλίου να δώσουν “φτερά” στην ελληνική ομάδα. Μπροστάρης σε όλους αυτούς που θα είμαστε μαζί θα είναι ο Νίκος Γκάλης. Είναι μπροστάρης σε αυτήν τη νέα εθνική προσπάθεια».

TAGS ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ