NBA

Ο Γιόκιτς έγινε ο πρώτος σέντερ που μοίρασε 18 ασίστ μετά τον Τσάμπερλεϊν το 1968

Ο Νίκολα Γιόκιτς σε αγώνα των Νάγκετς με τους Ρόκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς σε αγώνα των Νάγκετς με τους Ρόκετς AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε πάλι τα... δικά του κόντρα στους Ρόκετς, αφού έκανε triple-double μοιράζοντας 18 ασίστ, ισοφαρίζοντας μία στοιχειωμένη επίδοση του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Ο Νίκολα Γιόκιτς απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ένας διαφορετικός σέντερ από τους άλλους στην νίκη των Νάγκετς με 124-111 επί των Ρόκετς, σημειώνοντας ένα ιδιαίτερο triple-double.

Ο Σέρβος ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 19 πόντους, 12 ριμπάουντ, 18 ασίστ και 3 κλεψίματα, φτάνοντας τα 43 triple-double στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας στην πρώτη θέση στην ιστορία των Νάγκετς τον Φατ Λίβερ. Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο σπουδαιο επίτευγμά του.

Όπως αναφέρουν στις ΗΠΑ, ο Γιόκιτς έγινε ο πρώτος σέντερ μετά τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν το μακρινό 1968 που μοίρασε τουλάχιστον 18 ασίστ σε ένα παιχνίδι!

Συγκεκριμένα, ο Τσάμπερλεϊν είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο στις 19 Μαρτίου 1968, όταν είχε μοιράσει 19 ασιστ στην ήττα των Σίξερς με 130-131 από τους Σινσινάτι Ρόγιαλς (νυν Σακραμέντο Κινγκς) του Όσκαρ Ρόμπερτσον. Εκείνο το βράδυ ο Τσάμπερλεϊν είχε 26 πόντους, 27 ριμπάουντ και 19 ασίστ, με τον Ρόμπερτσον να απαντάει με 21 πόντους 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Για την ιστορία, εκείνη την σεζόν (1967/68) ο Τσάμπερλεϊν είχε 24.3 πόντους, 23.8 ριμπάουντ και 8.6 ασίστ μέσο όρο. Συνολικά εκείνη την σεζόν μοίρασε 702 ασίστ και αναδείχθηκε πρώτος πασέρ (σε απόλυτους αριθμούς, όχι σε μέσο όρο) εκείνη την σεζόν, θέλοντας να αποδείξει ότι δεν ήταν ατομιστής. Μέχρι και σήμερα παραμένει ο μοναδικός σέντερ που έχει καταφέρει να αναδειχθεί πρώτος πασέρ σε μία σεζόν.

Δείτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Γιόκιτς από το παιχνίδι:

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ