ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιαβτόκας για Γουόκαπ: "Πάντα τον ήθελα στην εθνική Λιθουανίας, είναι κρίμα πάντως, οι εθνικές θυμίζουν συλλόγους"

Γιαβτόκας για Γουόκαπ: "Πάντα τον ήθελα στην εθνική Λιθουανίας, είναι κρίμα πάντως, οι εθνικές θυμίζουν συλλόγους"
INTIME

Ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας αναφέρθηκε στο θέμα της ελληνοποίησης του Τόμας Γουόκαπ, δηλώνοντας ότι θα ήθελε χρόνια να δει τον Λιθουανό να φοράει την φανέλα της εθνικής Λιθουανίας, προσθέτοντας πάντως ότι θεωρεί πως πλέον οι εθνικές ομάδες θυμίζουν συλλόγους.

Το θέμα της ελληνοποίησης του Τόμας Γουόκαπ αποτέλεσε σημείο αναφοράς και στην Λιθουανία. Ο λόγος ειναι η τριετία που πέρασε στην Ζάλγκιρις ο γκαρντ του Ολυμπιακού, με τον Ρομπέρτας Γιαβτόκας να κάνει δηλώσεις επί του θέματος.

Ο παλαίμαχος σέντερ και πρώην Sports Director της Ζάλγκιρις αναφέρθηκε στις ατάκες των οπαδών της ομάδας τότε να πάρει λιθουανικό διαβατήριο ο Αμερικανός γκαρντ, λέγοντας πως ήταν κάτι που ήθελε και αυτός, αν και δεν του αρέσει το καθεστώς των νατουραλιζέ.

"Πάντα ήθελα ο Γουόκαπ να εκπροσωπήσει την Λιθουανία" δήλωσε αρχικά ο Γιαβτόκας, για να προσθέσει: "Αν είχαμε έναν τέτοιο παίκτη θα έδινε σίγουρα πολλά στην ομάδα. Ως άνθρωπος, ως μπασκετμπολίστας και ως υπόσταση. Θα ήθελα 100% να τον έχουμε στην ομάδα".

Κλείνοντας ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού εξέφρασε το παράπονό του για το καθεστώς των νατουραλιζέ με αφορμή τον Γουόκαπ: "Μπράβο στους Έλληνες που τον πήραν, αλλά - από την άλλη πλευρά - είναι κρίσμα, επειδή δεν μιλάει καν ελληνικά και πήρε την υπηκοότητα επειδή παίζει μπάσκετ. Πλέον οι εθνικές ομάδες θυμίζουν συλλόγους".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ