NBA

Γιατί το αποψινό Μπακς - Σέλτικς είναι κρίσιμο και όχι άλλο ένα ματς κανονικής περιόδου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αγώνα των Μπακς με τους Λέικερς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αγώνα των Μπακς με τους Λέικερς Ⓒ 2023 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Ντέρμπι στο Μιλγουόκι, ανάμεσα σε Μπακς και Σέλτικς που ξέρουν πόσο κρίσιμη είναι η αποψινή τους (02:30) αναμέτρηση. Το SPORT24 εξηγεί γιατί.

Μεγάλο ματς απόψε (02:30) στο Fiserv Forum, με τους φορμαρισμένους Μπακς να υποδέχονται τους πρωτοπόρους Σέλτικς σε έναν αγώνα που έχει μεγάλη κρισιμότητα και για τους δύο οργανισμούς.

Οι μεν Μπακς τρέχουν σερί 10 νικών (39-17), οι δε Σέλτικς βρίσκονται σε σερί τεσσάρων θετικών αποτελεσμάτων (41-16). Γιατί είναι αυτό το παιχνίδι τόσο κρίσιμο και όχι απλώς ένα ματς κανονικής περιόδου;

Επειδή οι δύο ομάδες δεν θα παλέψουν φέτος τέσσερις, αλλά τρεις φορές και επειδή οι Σέλτικς έχουν ήδη πάρει το πρώτο ματς. Αν πάρουν το αποψινό, τότε καθαρίζουν την πιθανή ισοβαθμία και το πλεονέκτημα έδρας σε ενδεχόμενο συναπάντημά τους στα playoffs.

Στο Μιλγουόκι θέλουν απόψε το αποτέλεσμα και για να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής τη Βοστώνη, αλλά και για να κρίνει ο τρίτος και τελευταίος αγώνας των δύο ομάδων το προβάδισμα σε περίπτωση που υπάρξει ίδιο ρεκόρ στο τέλος της regular season.

Οι Μπακς δεν θα έχουν τον Τζέι Κράουντερ και τον Μπόμπι Πόρτις, ενώ οι Σέλτικς δεν θα έχουν τον Τζέιλεν Μπράουν, τον Μάρκους Σμαρτ, ενώ αμφίβολοι είναι ο Γκραντ Γουίλιαμς, ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς και ο Μάλκολμ Μπρόγκτον. Δύσκολα θα παίξει ο Τζέισον Τέιτουμ εξαιτίας μίας ασθένειας.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ