ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιατί ο Ολυμπιακός επένδυσε στον Πλώτα: Το σκεπτικό της μεταγραφής κι ο ρόλος που θα έχει ο Έλληνας γκαρντ

EUROKINISSI

Τελευταίος γκαρντ, αλλά πανέτοιμος ψυχολογικά και σωματικά, ο Νίκος Πλώτας μετακομίζει από τον Προμηθέα στον Ολυμπιακό για να προσπεράσει κάποιους από τους ανταγωνιστές του. Το SPORT24 εξηγεί.

Με την υπόθεση Γουόκαπ ανοιχτή και όλα τα ενδεχόμενα στον αέρα, αλλά και με την έναρξη της προετοιμασίας για τη σεζόν 2026/27 να πλησιάζει, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τράβηξαν την Τετάρτη (19/8) τη σκανδάλη.

Συμφώνησαν με τον Προμηθέα, συμφώνησαν και με τον Νίκο Πλώτα και τον βάζουν στο δυναμικό τους για να ενισχύσουν τον κορμό των Ελλήνων με έναν αθλητή που στα 22 του αναδείχθηκε κορυφαίος νεαρός του περσινού πρωταθλήματος.

Με τον Τόμας Γουόκαπ να είναι αυτή τη στιγμή “ξένο σώμα” για τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρειαζόταν ένα παιδί που θα μπορεί να ξεκουράζει στους αγώνες της Stoiximan GBL τους δύο που θα τραβούν το περισσότερο κουπί στα ματς της EuroLeague.

Για παράδειγμα, στα λεγόμενα “βατά παιχνίδια” του πρωταθλήματος θα ξεκουράζεται ένας εκ των Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ – Γιαν Μοντέρο, με τον Κόρι Τζόσεφ να γίνεται αυτομάτως ο δεύτερος πόιντ γκαρντ. Ο Πλώτας θα είναι ο τρίτος, αν και μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των γκαρντ και ίσως είναι περισσότερο δύο, παρά ένα.

Ο 22χρονος μπασκετμπολίστας ξέρει ότι μετακομίζει σε έναν οργανισμό στον οποίο υπάρχει τεράστια πίεση, τεράστιος ανταγωνισμός, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει πολύ το κορμί του, είναι εξαιρετικά αθλητικός και μέσα από συγκεκριμένες δουλειές θα διεκδικήσει σημαντικότερο ρόλο.

Κάτι παρόμοιο συνέβη την περσινή σεζόν με τον Όμηρο Νετζήπογλου, ο οποίος είχε 4.9 πόντους ανά αγώνα στο πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα τους 27 που έβαλε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μύκονο Betsson (5/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 2/3 βολές σε 21:40).

Ο Πλώτας πηγαίνει στον Ολυμπιακό έτοιμος, καθώς δούλεψε το καλοκαίρι και είχε ήδη ξεκινήσει προετοιμασία με τον Προμηθέα.

Ο διεθνής αθλητής ξέρει ότι θα μπει στη σεζόν 2026/27 ως τελευταίος γκαρντ, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αποδείξει ότι οι αθλητές που δουλεύουν σκληρά και με ταπεινοφροσύνη, παίρνουν πολλές ευκαιρίες από εκείνον. Τους στηρίζει, του αρέσει να αναδεικνύει νέα πρόσωπα και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και με τον Πλώτα.

Όπως συμβαίνει πάντα με τους παίκτες αυτού του επιπέδου, ο Πλώτας θα πρέπει να κερδίσει τα λεπτά του μέσα από την άμυνα.

Στον Προμηθέα έπαιζε πολύ στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, ήταν πενταδάτος στο πλευρό του πιο “ντελικάτου” Νάσου Μπαζίνα, πίεζε σε όλο το γήπεδο, χαμήλωνε το σώμα του για να μαρκάρει τον καλό γκαρντ της αντίπαλης ομάδας και είχε και αρκετά καλά ματς στην επίθεση.

Έβαλε 10 στο Μαρούσι, οκτώ στον Άρη, εννέα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (4/8 δίποντα, 1/2 βολές σε 26 λεπτά), εννέα στην έδρα της ΑΕΚ, 10 στην έδρα της Μυκόνου Betsson, 13 απέναντι στον Κολοσσό (3/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/4 βολές σε 27:7), εννέα απέναντι στον Παναθηναϊκό (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα σε 21:33) και 10 στον Ηρακλή.

Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε την περσινή σεζόν ήταν εξαιρετικός, με τον Ολυμπιακό να τελειώνει την υπόθεση, να τον βάζει στο ρόστερ του και να αντικαθιστά με εκείνον το ελληνικό διαβατήριο του Τόμας Γουόκαπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ