ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Γιασικεβίτσιους: "Το επίπεδο του Ιτούδη το γνωρίζετε, προσπάθησα να μην αλλάξω πολλά"

Γιασικεβίτσιους: "Το επίπεδο του Ιτούδη το γνωρίζετε, προσπάθησα να μην αλλάξω πολλά"
© FENERBAHCE

Με νίκη ξεκίνησε η θητεία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη Φενέρμπαχτσε, όμως ο Λιθουανός τεχνικός παραδέχθηκε πως εκείνος δεν πρόλαβε να κάνει πολλά στην ομάδα από την ώρα που ανέλαβε, δίνοντας τα απαραίτητα credit στον προκάτοχό του, Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε ιδανική πρεμιέρα στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε, καθώς η νέα του ομάδα επικράτησε με 86-74 της Μονακό στην 14η αγωνιστική της EuroLeague. Όπως παραδέχθηκε ο Λιθουανός τεχνικός, δεν πρόλαβε να αλλάξει πολλά από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, δίνοντας credit και στον Δημήτρη Ιτούδη για τη δουλειά που είχε κάνει.

"Συγχαίρω την ομάδα και τους φιλάθλους. Με υποδέχτηκαν πολύ θερμά τόσο οι οπαδοί, όσο και ο σύλλογος. Ευχαριστώ. Ξεκινήσαμε το ματς με μεγάλη ενέργεια και πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος. Είχαμε μερικά πολύ δημιουργικά σοθυτ. Έχουμε πολύ καλούς σουτέρ. Βρήκαν καλά σουτ. Ήμασταν επίσης πολύ καλοί στο ριμπάουντ. Κερδίσαμε μια ομάδα επιπέδου Final Four. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε προσθέτοντας νέες ιδέες σιγά σιγά. Ανέλαβα μια πολύ έμπειρη και καλά οργανωμένη ομάδα. Θα συνεχίσουμε έτσι.

Έχουμε έναν αγώνα πρωταθλήματος μπροστά μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για να είμαστε καλοί εδώ, πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στο τουρκικό πρωτάθλημα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε.

Μέχρι στιγμής έχω δουλέψει μόνο με τρεις παίκτες από αυτή την ομάδα (σσ. Νικ Καλάθη, Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις και Σερτάτς Σανλί). Παρακολουθούμε, μελετάμε και παίρνουμε ιδέες, αλλά για να το καταλάβουμε πραγματικά, πρέπει να εργαστούμε και να παλέψουμε μαζί. Φυσικά, θα ήθελα πολύ να εξελίξω τους πάντες, ξεκινώντας από τα νέα παιδιά. Γίνονται πιο πεινασμένοι και ενθουσιώδεις. Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να έχουμε επιτυχία ως ομάδα.

Προσπάθησα να μην αλλάξω πολλά, γιατί ανέλαβα μια ταλαντούχα ομάδα. Το επίπεδο του Ιτούδη το γνωρίζετε ήδη. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να προσθέτω μικρές λεπτομέρειες, χωρίς να κάνω πολλές αλλαγές.

Δεν μπορώ να πω ότι άλλαξα πολλά, γιατί ήταν ένα τόσο τρελό 24ωρο. Απλώς δεν ήθελα να μπω στο δρόμο τους. Το άφησα να κυλήσει σε κάποια θέματα. Θα δούμε το βίντεο και βλέπουμε. Θα μου πάρει πολύ χρόνο για να κάνω σοβαρές αλλαγές. Είναι όλοι πολύ έμπειροι παίκτες. Ξέρουν διαφορετικές επιθέσεις και άμυνες, γιατί έχουν δουλέψει με πολλούς διαφορετικούς προπονητές και στυλ. Καταφέρνουν επίσης να προσαρμοστούν", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιασικεβίτσιους.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ