ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Γιασικεβίτσιους: "Συνεχίζουμε με το 80% του προηγούμενου συστήματος"

Γιασικεβίτσιους: "Συνεχίζουμε με το 80% του προηγούμενου συστήματος"
© FENERBAHCE

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παραδέχθηκε πως δεν έχει προλάβει να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του από τη στιγμή που ανέλαβε τη Φενέρμπαχτσε, μιας και η καθημερινότητα της ομάδας είναι ιδιαίτερα απαιτητική, μίλησε για το κατά πόσο θέλει να αλλάξει την ομάδα, ενώ σχολίασε και το νεοσύστατο Play-In της EuroLeague.

Καλεσμένος στην εκπομπή "40+" βρέθηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος μίλησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Φενέρμπαχτσε, τις αλλαγές που θέλει να εφαρμόσει σταδιακά στην ομάδα, αλλά και το νεοσύστατο Play-In Tournament που έχει υιοθετήσει η EuroLeague, του οποίου δεν είναι πολύ μεγάλος φαν.

"Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ τα συναισθήματά μου, κάτω από τις συνθήκες στις οποίες ήρθα στην ομάδα. Σκεφτόμουν τι συνέχεια πως μπορώ να υποστηρίξω την ομάδα, ενώ είχαμε διπλή αγωνιστική και φορτωμένο πρόγραμμα. Δεν πρόλαβα καν να σκεφτώ ότι είμαι στη Φενέρμπαχτσε. Αν είχα έρθει πριν από την αρχή της σεζόν θα είχα χρόνο να επεξεργαστώ τα συναισθήματά μου, τώρα, μεσούσης της σεζόν, είναι σαν να σε ρίχνουν στη φωτιά. Πρέπει να σκεφτείς πολλά πράγματα, αλλά σκέφτομαι πρώτα την ομάδα και πώς μπορώ να την οδηγήσω σε καλύτερα μέρη.

Το να είσαι προπονητής σε μια ομάδα όπως η Φενερμπαχτσέ είναι μια από τις καλύτερες δουλειές, γιατί πρόκειται για μια από τις καλύτερες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Νομίζω ότι ήρθα σε μια πολύ καλή ομάδα, λόγω των παικτών (σσ. που την απαρτίζουν) και κυρίως γιατί την προπονούσε ένας πολύ καλός προπονητής. Η ύπαρξη ανθρώπων που γνώριζα από πριν μέσα στον οργανισμό ήταν επίσης ένας παρήγορος παράγοντας όσον αφορά την υποστήριξη. Η Κωνσταντινούπολη είναι επίσης ένα μέρος που ξέρω. Με τον συνδυασμό όλων αυτών των παραγόντων, μπόρεσα να πάρω αυτή την απόφαση.

Βρήκα την ομάδα σε καλή κατάσταση. Μάλιστα, παρά τις συνεχόμενες ήττες, ήταν ενωμένοι και ανοιχτοί σε καινοτομίες. Δεν ήθελα να μπω πολύ στο δρόμο τους στο πρώτο παιχνίδι. Δεν πίστευα ότι ήταν σωστό να αλλάξω αυτά που ήξεραν. Τι μπορεί να μείνει, τι μπορούμε να αλλάξουμε, προσπάθησα να κάνω κάτι με μικρά βήματα. Δεν έχουμε χρόνο να προπονηθούμε πάρα πολύ, λόγω του προγράμματός μας. Κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μερικές φορές μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω, για να πας δύο βήματα μπροστά. Δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο.

Ξέρω τον οργανισμό. Ξέρω επίσης πολλούς παίκτες λόγω της EuroLeague. Ως σύστημα, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε με το 80% του προηγούμενου συστήματος. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει Φενερμπαχτσέ και να είσαι εδώ. Ευτυχώς ήρθα σε έτοιμους παίκτες. Όλα πάνε πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Η σεζόν διαρκεί 10 μήνες. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε μαζί ακόμα και στις δυσκολίες.

Δεν μου αρέσει να κοιτάζω πολύ μπροστά. Μου αρέσει να κοιτάζω τον επόμενο αγώνα. Ο αγώνας της Αναντολού Εφές είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Μου άρεσε επίσης η απόδοση των παικτών στον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος. Εφόσον έχει έρθει νέος προπονητής, όλοι προσπαθούν να δείξουν τον εαυτό τους και τις επιδόσεις τους. Ήταν πραγματικά καλό. Αυτές οι συνεισφορές θα είναι πολύ σημαντικές για όλους μας τον Ιανουάριο. Όσο έχουμε τη σωστή νοοτροπία, κοιτάζοντας τον επόμενο αγώνα και όχι πολύ μπροστά, θα κερδίζουμε ούτως ή άλλως.

Θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε νέες ιδέες σε άμυνα και επίθεση, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσουμε παίρνοντας βαθμούς και κερδίζοντας κάνοντας αυτές τις μικρές προσθήκες. Το πιο σημαντικό στο σύγχρονο μπάσκετ είναι να παίζεις μπάσκετ γρήγορα και έξυπνα, να αλλάζεις άμυνα και να δείχνεις διαφορετικό πρόσωπο στον αντίπαλο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για όλα αυτά, σιγά σιγά.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πού θα βρισκόμαστε όταν αρχίσει το Play-In. Υπάρχουν προπονητές που αγαπούν το Play-In. Κατά τη γνώμη μου, 34 αγώνες αρκούν για να καθορίσουν τους οκτώ πρώτους, αλλά θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική κατάσταση για τους φιλάθλους", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λιθουανός τεχνικός.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ