ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γιασικεβίτσιους: "Η συμμετοχή του Καλάθη θα κριθεί την τελευταία στιγμή"

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μιλά για τον τελικό με την Εφές
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μιλά για τον τελικό με την Εφές

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη και τη συμμετοχή του στον αυριανό (30/5) τελικό της EuroLeague κόντρα στην Εφές, η οποία θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Final Four της EuroLeague, χάρη στο μεγάλο σουτ του Κόρι Χίγκινς σα 0.8" πριν από το φινάλε του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές την Κυριακή, 30 Μαΐου (21:30 Novasports 1HD και LIVE από το SPORT24).

Ο κόουτς των "Μπλαουγκράνα", Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για τον αυριανό τελικό και τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη ο οποίος υπέστη δριάστρεμμα, τονίζοντας ότι η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

"Καλησπέρα σε όλους. Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ και τις δύο ομάδες που έχουν φτάσει έως εδώ, καθώς είναι κάτι που όλοι θέλαμε από την αρχή αυτής της σεζόν. Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ, είναι κάτι που σίγουρα θέλαμε και γι' αυτό παλέψαμε. Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι, ξεκουραζόμαστε και πλέον θα προετοιμαστούμε όπως πρέπει για τον μεγάλο αυριανό τελικό", δήλωσε αρχικά.

Όσο για τον Νικ Καλάθη: "Ο Νικ (Καλάθης) είναι το μυαλό της ομάδας μας. Αν όμως λείψει αύριο τότε δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία, γιατί κατά τη διάρκεια της σεζόν αυτοί που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους τραυματίες το έκαναν πολύ καλά. Το διάστρεμμα δεν είναι σοβαρό, δεν έχουν πειραχτεί οι σύνδεσμοι, ωστόσο η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή".

"Ουσιαστικά, αυτή είναι και η πρώτη χρονιά που είμαστε όλοι μαζί στην Μπαρτσελόνα. Ο Πάου Γκασόλ ήρθε τους τελευταίους δύο μήνες. Έχουμε κάνει δουλειά και αυτή φαίνεται στο παρκέ, αλλά κάποιες φορές όχι. Αυτό που μου άρεσε χθες είναι ότι όταν η κατάσταση έγινε δύσκολη, τότε δείξαμε χαρακτήρα, ακόμη και στην άμυνα. Είτε χάνεις, είτε κερδίζεις, πρέπει να μαθαίνεις".

Από την άλλη, ο Πάου Γκασόλ δήλωσε: "Είμαστε προφανώς ενθουσιασμένοι με αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται. Παίξαμε ένα πολύ δύσκολο ματς χθες κόντρα στην Αρμάνι. Αυτό που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να προετοιμαστούμε για τον αυριανό τελικό με την Εφές".

Στη συνέχεια, τόνισε: "Δεν κοιτάω το παρελθόν. Παίζουμε για έναν μεγάλο τίτλο. Ήρθα στην ομάδα πριν δύο μήνες και είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ και που έχω την ευκαιρία να κερδίσω την κούπα. Δεν έχω πολλά παιχνίδια μπροστά μου, οπότε απλά θέλω να κάνω ό,τι μπορώ και να απολαύσω τις στιγμές".

Όσο για τον Κόμπι Μπράιαντ και την παρουσία του στους Λέικερς: "Παίξαμε τρεις τελικούς μαζί. Ο Κόμπε δεν έλεγε πολλά, μας έδειχνε τον δρόμο στο παρκέ. Είναι μία δύσκολη συνθήκη, είναι ένας μεγάλος τελικός. Οι δύο ομάδες είναι δυνατές, έκαναν μεγάλη προσπάθεια μέχρι να φτάσουν εδώ. Τώρα απλά πρέπει να παλέψουμε και να μην ξοδέψουμε την ευκαιρία μας".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ