NBA

Αντετοκούνμπο: "Ξέρω πόσο πονάει ο Τάουνς που έχασε την μητέρα του, αφού πριν 4 χρόνια έχασα τον πατέρα μου"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραδέχθηκε ότι μίλησε με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς για τον χαμό της μητέρας του σταρ των Γουλβς και πώς οι δυο τους συνδέονται πλέον, αφού πριν 4 χρόνια ο Γιάννης έχασε τον πατέρα του.

Το ΝΒΑ είναι αδελφότητα. Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το έδειξε αυτό κατά την διάρκεια του αγώνα των Μπακς με τους Γουλβς (νίκη των Μπακς με 139-112) έχοντας μία ιδιαίτερα θερμή συνομιλία με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο έχασε την μητέρα του από κορονοϊό.

Έχοντας χάσει τον πατέρα του πριν μερικά χρόνια, ο "Greek Freak" γνωρίζει σε έναν βαθμό τι περνάει ο Τάουνς και έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε μετά τον αγώνα παραδέχθηκε ότι οι δυο τους είχαν μία συνομιλία για το θέμα.

"Το ΝΒΑ είναι μία αδελφότητα. Βρέθηκα στην θέση του Τάουνς πριν 4 χρόνια όταν πέθανε ο πατέρας μου. Μιλήσαμε πριν λίγους μήνες, αλλά δεν τον είχα δει για καιρό. Πήγα λοιπόν σε αυτόν και του μίλησα, είπαμε κάποια πράγματα, του είπα ότι πρέπει να εκπροσωπεί την οικογένειά του με τον καλύτερο τρόπο" δήλωσε αρχικά ο Γιάννης, για να προσθέσει:

"Ξέρω πόσο πονάει, ξέρω πώς είναι να χάνεις κάποιον που αγαπάς και μετά να κάνεις την δουλειά σου. Είναι πολύ δύσκολο. Του είπα ότι τον αγαπάω, να μείνει υγιής και θα τον δω σύντομα".

Μιλώντας στην συνέχεια για τον αγώνα, ο σταρ των Μπακς παραδέχθηκε πως ήταν ένα πιο εύκολο παιχνίδι για αυτόν επειδή οι Γουλβς δεν του έκαναν πολλές παγίδες:

"Όταν δεν μου κάνουν double-team νιώθω ότι θα είναι καλή βραδιά. Συνήθως παίζω κόντρα σε 2 ή και 3 παίκτες που με πιέζουν. Όταν παίζω ένας εναντίον ενός ξέρω ότι μπορώ να επιτεθώ όποτε θέλω στο καλάθι, πότε να σουτάρω, πότε να πασάρω. Όταν με μαρκάρουν έτσι δεν βιάζομαι και παίρνω τον χρόνο μου, κάτι που δεν έκανα στο παρελθόν".

Ακολούθως ο Γιάννης πρόσθεσε πως θεωρεί ότι ο Κρις Μίντλετον έπρεπε να κληθεί στο All Star Game, τονίζοντας ότι δεν θέλει να δείξει ασέβεια σε όσους τα κατάφεραν: "Για εμένα ο Κρις είναι All Star, χωρίς να θέλω να δείξω ασέβεια στα άλλα παιδιά που το κατάφεραν. Για εμένα είναι All Star.

Ένιωθα καλά τα προηγούμενα χρόνια που ήμασταν μαζί με τον Κρις στο All Star Game. Είναι καλό να έχεις κάποιον δικό σου άνθρωπο με τον οποίο μιλάς και να είστε χαρούμενοι μαζί. Θα είναι περίεργο που θα είμαι μόνος μου, αλλά πρέπει να πάω, να περάσω καλά και να εκπροσωπήσω το Μιλγουόκι όσο καλύτερα μπορώ".

Με την συζήτηση λίγο αργότερα να πηγαίνει στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Γιάννης είπε πως αισθάνεται υπέροχα μαζί του στο παρκέ: "Δουλεύει σε όλα. Στο τρίποντό του, στο πώς δημιουργεί. Ο Θανάσης φέρνει ενέργεια και το καταλαβαίνεις. Παίζει σκληρά και κάνει ό,τι του ζητήσει η ομάδα, ακούει, περνάει από τοίχο αν χρειαστεί. Αυτό κάνει. Είναι αδελφός μου, αλλά γενικά αγαπάω να είμαι μαζί του στο παρκέ επειδή είναι θετικός, θα παίξει σκληρά, θα δουλέψει σκληρά και είναι χαρούμενος για όλους. Σήμερα του έδωσα το παρατσούκλι Ντένις Ρόντμαν".

Λίγο αργότερα σχολίασε και το γεγονός ότι ο γιος του, Λίαμ, βρέθηκε για πρώτη φορά το γήπεδο των Μπακς για να τον παρακολουθήσει: "Ήταν το πρώτο παιχνίδι του γιου μου στο γηπεδο. Το απόλαυσε, ήταν απίστευτη στιγμή. Προφανώς δεν μπορούσε να έρθει στην "φούσκα" και ήταν ωραίο που ήταν το γήπεδο. Ήμουν χαρούμενος που ήταν στο γήπεδο".

Κλείνοντας, ο Γιάννης τόνισε ότι αυτή την περίοδο έχει αρχίσει πλέον να απολαμβάνει πάλι το μπάσκετ: "Προσπαθώ να περνάω καλά. Όταν αρχίζεις να νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις πράγματα δεν έχει πλάκα. Πρέπει να νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις πράγματα. Πλέον το αισθάνομαι αυτό. Θέλω να έρχομαι στο γήπεδο και να παίζω και δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Είτε νικήσουμε είτε χάσουμε δεν με απασχολεί. Με ενδιαφέρει να περνάμε καλά, να κάνουμε το σωστό και να χτίζουμε καλές συνήθειες. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και είμαι χαρούμενος που συμβαίνει αυτό".

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ