ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιαννάκης: "Ο Γιάννης Κωσταλάς είναι ένας θρύλος"

Ο Γιάννης Κωσταλάς
Ο Γιάννης Κωσταλάς ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΝΤΗ

Ο Γιάννης Κωσταλάς, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και λάτρης του αθλητισμού άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή (10/10), με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον ΣΕΠΚ να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.

Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή (10/10) ο Γιάννης Κωσταλάς, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και λάτρης του αθλητισμού που τις τελευταίες δεκαετίες ζούσε στη Νέα Υόρκη, υποδεχόμενος χιλιάδες Έλληνες στο μαγαζί του. Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ, με τον ΣΕΠΚ και τον πρόεδρο του συνδέσμου, Παναγιώτη Γιαννάκη να εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Κωσταλά.

Μάλιστα ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν ο τελευταίος Έλληνας με τον οποίο μίλησε ο Γιάννης Κωσταλάς πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, έπειτα από επιθυμία του.

Αναλυτικά η δήλωση του Παναγιώτη Γιαννάκη:

"Η απώλεια του Γιάννη Κωσταλά είναι μεγάλη, τεράστια. Υπήρξε ένας άνθρωπος που με χαρά βοηθούσε το ελληνικό μπάσκετ από τη Νέα Υόρκη. Όποια προσπάθεια κι αν γινόταν να βρεθεί κάποιος στις ΗΠΑ, προπονητής ή αθλητής, εκείνος ήταν πάντα δίπλα της και τη στήριζε με όλες τις δυνάμεις του.

Σε όλη του τη ζωή, προσέφερε απλόχερα τη βοήθειά του σε όλους. Ήταν "εκεί" σε οτιδήποτε μπορούσε να στηρίξει τις ελληνικές προσπάθειες για επιτυχίες, κάνοντας τα πάντα με μια πρωτοφανή ανιδιοτέλεια. Δεν σταματούσε να προσφέρει απλόχερα βοήθεια σε κάθε άνθρωπο του αθλητισμού τη ζητούσε ή τη χρειαζόταν, ευρισκόμενος στις ΗΠΑ.

Γι αυτό κιόλας, το σπίτι του ήταν το σπίτι όλων των ανθρώπων του αθλητισμού, όχι μόνο του μπάσκετ.

Ο μπάρμπα Γιάννης είναι ένας θρύλος! Δεν θα σβήσει ποτέ από την μνήμη μας και η αγάπη που είχε για τον αθλητισμό είναι κάτι που θα βρίσκεται συνέχεια κοντά μας και θα μας ακολουθεί για πάντα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...".

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

"Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Κωσταλά, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Ο Γιάννης Κωσταλάς υπήρξε μια σπουδαία μορφή του ελληνισμού στη Νέα Υόρκη, μεγάλος λάτρης του μπάσκετ κι ένας άνθρωπος που χαρακτηριζόταν από τη διάθεση να προσφέρει στον συνάνθρωπο. Όποιος έχει επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη, είχε την ευκαιρία να συναντήσει έναν σπουδαίο άνθρωπο, που είχε πάντα το χαμόγελο στα χείλη.

Πριν μεταναστεύσει με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, είχε φορέσει τη φανέλα του Τυφώνα.

Όλοι στον ΣΕΠΚ θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ