EUROLEAGUE

Για τρίτη φορά δύο ισπανικές ομάδες κατακτούν EuroLeague και EuroCup την ίδια χρονιά

Για τρίτη φορά δύο ισπανικές ομάδες κατακτούν EuroLeague και EuroCup την ίδια χρονιά
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ρεάλ Μαδρίτης και Γκραν Κανάρια έκαναν το double σε EuroLeague και EuroCup φέτος. Για τρίτη, λοιπόν, φορά, δύο ισπανικές ομάδες φτάνουν μέσα στην ίδια σεζόν στην κορυφή των δύο διοργανώσεων.

Αξιοθαύμαστη είναι η συνέπεια των ισπανικών ομάδων τα τελευταία χρόνια. Φέτος, για τρίτη φορά από το 2000 και μετά, δύο ομάδες από την Ιβηρική Χερσόνησο κατακτούν τη EuroLeague και το EuroCup μέσα στην ίδια σεζόν.

Η Ρεάλ, δια χειρός Σέρχιο Γιουλ, έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό στο Final Four 2023 στο Κάουνας και κατέκτησε την 11η κούπα της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Λίγο καιρό πριν η Γκραν Κανάρια είχε υποτάξει την Τουρκ Τέλεκομ και είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο EuroCup, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την EuroLeague. Αν και η παρουσία της εκεί την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο κάθε άλλο παρά σίγουρη πρέπει να θεωρείται.

Το εν λόγω άτυπο double το έχουν πετύχει στο παρελθόν και η Μπαρτσελόνα με τη Βαλένθια, δύο μάλιστα φορές. Τη σεζόν 2002-03 οι Μπλαουγκράνα κατέκτησαν την πρώτη τους EuroLeague, ενώ οι πορτοκαλί αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο EuroCup, παίρνοντας τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο. Σε ταυτόχρονη επιτυχία σε EuroLeague και EuroCup έφτασαν Μπαρτσελόνα και Βαλένθια εκ νέου την αγωνιστική περίοδο 2009-10.

TAGS EUROLEAGUE EUROCUP ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ