ΧΙΜΚΙ

Γερέμπκο: "Η Χίμκι λέει ψέματα, η αλήθεια θα φανεί"

Ο Γερέμπκο μαρκάρει τον Σπανούλη στο Ολυμπιακός - Χίμκι για την EuroLeague
Ο Γερέμπκο μαρκάρει τον Σπανούλη EUROKINISSI

Ο Γιόνας Γερέμπκο μίλησε σε σουηδική ιστοσελίδα για την αποχώρησή του από τη Χίμκι, τονίζοντας πως ο ρωσικός σύλλογος ψεύδεται για τους λόγους φυγής του από τη Ρωσία.

Ο Γιόνας Γερέμπκο αποχώρησε πριν από δύο εβδομάδες από τη Χίμκι, με τον ρωσικό σύλλογο να ενημερώνει για το "διαζύγιο". Παρόλ' αυτά, οι εκκρεμότητες ανάμεσα στις δύο πλευρές εξακολουθούν να υφίστανται, με τη Χίμκι να κάνει λόγο για αδικαιολόγητη απουσία του παίκτη από προπονήσεις και αγώνες, κι εκείνον να τονίζει πως του είχε δοθεί άδεια για να επιστρέψει -για μερικές ημέρες- στη Σουηδία.

"Δεν είχα δει την οικογένειά μου από τον Αύγουστο, που πήγα στη Ρωσία. Πάντα ήλπιζα πως θα με βοηθούσαν σε αυτό. Τους ρωτούσα πάντα πότε θα βγάλουν βίζα, κι η απάντηση κάθε φορά ήταν "σε δύο βδομάδες". Στο τέλος, πέρασαν τέσσερις - πέντε μήνες και ακόμη δεν είχα δει την οικογένειά μου" είπε αρχικά και συνέχισε:

"Πήρα άδεια από τον GM της Χίμκι να φύγω για μερικές ημέρες. Μου είπε "πήγαινε στο σπίτι σου για την Πρωτοχρονιά και έλα πίσω στις 4 Ιανουαρίου". Αυτό σχεδίασα κι εγώ, ήμουν έτοιμος να πετάξω για τη Λιθουανία, όπου είχαμε αγώνα με τη Ζάλγκιρις στις 5 Ιανουαρίου. Έφτιαχνα τα πράγματά μου και ήμουν έτοιμος να φύγω από το σπίτι μου το πρωί της 4ης Ιανουαρίου, όταν με κάλεσε ο ατζέντης μου και μου είπε "ο κόουτς είπε ότι δεν σε θέλει πίσω". Τότε σκέφτηκα "ΟΚ, θα μείνω στο σπίτι με την οικογένειά μου". Περιμένω τη γέννηση του παιδιού μου τον Απρίλιο. Για μένα, ήταν μια απλή επιλογή".

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα, το STV Sport ήρθε σε επικοινωνία με τον Πάβελ Αστάκοφ για το συγκεκριμένο θέμα, με τον GM της Χίμκι να απαντά πως "στις 30 Δεκεμβρίου, ο Γιόνας Γερέμπκο, χωρίς καμία άδεια από τον προπονητή ή τη διοίκηση, έφυγε από τη Ρωσία. Δεν του το επέτρεψε ο σύλλογος. Ο παίκτης όχι μόνο έφυγε δίχως να πάρει την σχετική άδεια, αλλά δεν επέστρεψε ούτε τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου για τα παιχνίδια που υπήρχαν. Τότε, του επιβλήθηκε πρόστιμο για την αδικαιολόγητη απουσία του από προπονήσεις και αγώνες, κι εν συνεχεία λύθηκε το συμβόλαιο".

Ο Γιόνας Γερέμπκο έχει άλλη άποψη για το συγκεκριμένο θέμα όμως: "Λένε ψέματα! Η αλήθεια θα φανεί! Έβγαλα εισιτήριο και μου έγινε το τεστ για κορονοϊό, όπως επιτάσσει ο σύλλογος".

Όσο για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες, που κάνει λόγο για στάση πληρωμών από την πλευρά της Χίμκι; Ο δυναμικός φόργουορντ τόνισε πως "δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι μου χρωστούν λεφτά. Με όλο το θέμα ασχολούνται πλέον οι δικηγόροι και οι εκπρόσωποί μου. Είναι πολλά τα λεφτά για να τα αγνοήσω".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΧΙΜΚΙ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ