EUROLEAGUE

"Απόδραση" απ' την Τουρκία

"Απόδραση" απ' την Τουρκία

Αν και ζορίστηκε η ΤΣΣΚΑ πήρε την 5η νίκη της στο ΤΟΡ 16 κερδίζοντας με 74-71 μέσα στη Τουρκία. Τραυματίστηκε σοβαρά ο Ακιόλ

Η 5η νίκη και 3η συνεχόμενη στη φάση του ΤΟΡ 16 είναι γεγονός για την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι αν και ασταθείς κατάφεραν να κερδίσουν με 74-71 την Γαλατάσαραϊ και να κάνουν ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.

Η Γαλατάσαραϊ αν και σε όλο το παιχνίδι έδειξε ψυχικά αποθέματα εντούτοις τις στοίχισε ο σοβαρός τραυματισμός του Τσενκ Ακιόλ στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν και προσγειώθηκε άσχημα στο παρκέ. Για τους νικητές κορυφαίος ήταν σε ακόμα ένα ματς ο Νέναντ Κρστιτς με τον Χάινς να δίνει σημαντικές βοήθειες.

Ο αγώνας

Με τους Ρώσους να αναζητούν εύκολους πόντους τρέχοντας στον αιφνιδιασμό ξεκίνησε ο αγώνας (4-8 στο 3'). Οι Τούρκοι δεν έμειναν με... σταυρωμένα χέρια και με τους Ακιόλ, Έρτσεγκ, Μπονσού χτύπησε τους αργούς ψηλούς της ΤΣΣΚΑ (15-15 στπ 7'). Παρά τις δοκιμές του Μεσίνα με Χάινς στο "4" και Κάουν στο "5" το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Μοσχοβίτες να προηγούνται με 23-21.

Με ξέσπασμα της ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος. Οι πρωταθλητές Ρωσίας με επιθετική πολυφωνία κι αμυντική αποτελεσματικότητα έτρεξαν ένα σερί 10-0 κρατώντας για περίπου 5 λεπτά άποντους τους γηπεδούχους (21-33 στο 14,5'). Η Γαλατάσαραϊ προσπάθησε να αντιδράσει βρίσκοντας κάποιους πόντους από τους Χέρστον, Γκιουλέρ, Αρσλάν κι έτσι οι Τούρκοι απάντησαν στο σερί με ένα επιμέρους 16-7 κλείνοντας το ημίχρονο στο -3 (37-40 στο 20').

Όπως στο δεύτερο δεκάλεπτο έτσι και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε πιο δυνατά με αποτέλεσμα έχοντας ως πρωτεργάτες τους Κρστιτς, Χριάπα να ξαναχτίσει την διαφορά που είχε απολέσει (39-47 στο 22'). Μπορεί όλα να έδειχναν πως οι Μοσχοβίτες είχαν πάρει το μάθημα τους δεν ίσχυε το ίδιο και με τους Αρσλάν, Αρόγιο και Ντόμερκαντ με κρεσέντο τριπόντων έτρεξαν ένα σερί 9-0 και πήραν τα ηνία στο σκορ (52-51 στο 27'). Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι κάτι που φάνηκε και στο 58-56 που έκλεισε η τρίτη περίοδος.

"Απόδραση" απ' την Τουρκία

Τα πάντα ήταν πλέον ανοικτά και οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές, προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεων (58-58 στο 31'). Το Αμπντί Ιπεκτσί "πάγωσε", όμως 6,50'' πριν τη λήξη, καθώς ο Τσενκ Ακιόλ στην προσπάθεια του να κόψει τον Μίτσοβ προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποχωρήσει από το παρκέ με φορείο! Το ατυχές συμβάν επηρέασε τους Τούρκους με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ με τους Μίτσοβ και Πάργκο να καταφέρνει να ξεφύγει με 58-67 (στο 35'). Δύο φορές η Γαλατάσαραϊ γύρισε τον αγώνα, όμως η τρίτη ήταν και... φαρμακερή παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αρόγιο και του Αρσλάν. Η ΤΣΣΚΑ δείχνοντας ψυχραιμία στις βολές και κόβοντας το τελευταίο τρίποντο του Μπονσού κατάφερε να φύγει από την Κωνσταντινούπολη με το ροζ φύλλο κερδίζοντας με 71-74

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ