ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Γαλατάσαραϊ: Ένας έξτρα μπελάς για την ΑΕΚ στα χέρια του Πιστιόλη

Ο Φατς Ράσελ με τη φανέλα της Μόρναρ
Ο Φατς Ράσελ με τη φανέλα της Μόρναρ ABA LIGA

Ο 24χρονος Αμερικανός Νταρόν "Φατς" Ράσελ, δεύτερος σκόρερ της Αδριατικής Λίγκας, είναι ο περιφερειακός που θα ενισχύσει τη Γαλατάσαραϊ του Ανδρέα Πιστιόλη.

Έναν διαφορετικό τύπου πόιντ γκαρντ επέλεξε ο Ανδρέας Πιστιόλης προκειμένου να καλυφθεί το κενό του πολύπειρου Ντι Μποστ στον "άσο" της Γαλατάσαραϊ, αντιπάλου της ΑΕΚ στον νέο όμιλο του BCL.

Ο -24χρονος Αμερικανός- Νταρόν "Φατς" Ράσελ, που ανακοινώθηκε το Σάββατο, είναι μεν κουμανταδόρος, αλλά το στιλ του διαφέρει από τον προκάτοχό του που έφυγε για τη Βιλερμπάν, δεδομένου πως πρόκειται για περιφερειακό που του αρέσει να κοιτά πρώτα το καλάθι και μετά να δημιουργεί. Παίζοντας μάλιστα με τη Μόρναρ του Μαυροβουνίου ήταν ο δεύτερος σκόρερ της Αδριατικής Λίγκας (26.8 πόντοι με σχεδόν 35% έξω από τη γραμμή των τριών πόντων), πίσω μόνο από τον Λούκα Μπόζιτς της Ζαντάρ, και ο παίκτης με το ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος σ' ένα παιχνίδι με 47.

Δεν υστερεί στην πάσα, μια και μοίραζε 7.3 ασίστ ανά παιχνίδι. Παρόλα αυτά εκτελώντας περισσότερα από 20 σουτ και κερδίζοντας παραπάνω από 7 φάουλ στα σχεδόν 35 λεπτά συμμετοχής του ανά φορά ήταν πάντα εμφανής η τάση του να πάει προς το αντίπαλο καλάθι.

Το επίπεδο τώρα ανεβαίνει για τον Ράσελ και θα χρειαστεί σίγουρα να 'ναι πιο ομαδικός, ενταγμένος στο σύστημα του Έλληνα κόουτς. Μάλιστα θα είναι ένας από τους μπελάδες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο Ηλίας Καντζούρης στα ματς της ΑΕΚ (31/1 και 15/3) με τη Γαλατάσαραϊ, αφού οι δύο ομάδες συνυπάρχουν στον όμιλο της φάσης των 16 με Μάλαγα και Λιμόζ.

TAGS ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ