FINAL FOUR

Final Four - Βαγγέλης Λιόλιος: "Θα μοιραστούν 2.500 μπλουζάκια με το μήνυμα "δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή"

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, δίπλα στο τρόπαιο του Κυπέλλου Μπάσκετ
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, δίπλα στο τρόπαιο του Κυπέλλου Μπάσκετ INTIME

Ο Βαγγέλης Λιόλιος επεσήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά για όλους, εξηγώντας πως θα διασφαλιστεί η ηρεμία εντός κι εκτός του γηπέδου στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την παραμονή της έναρξης του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Βαγγέλης Λιόλιος επεσήμανε τα βήματα που έγιναν από την ΕΟΚ για να επανέλθει η γιορτή του αθλήματος στην μπασκετική καθημερινότητα, ενώ εξήγησε πως θα μοιραστούν 2.500 μπλουζάκια σε όλους όσοι βρεθούν στα "Δύο Αοράκια" στα παιχνίδια του επόμενου τριημέρου, μπλουζάκια που θα έχουν ξεκάθαρο μήνυμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας:

"Το χω ξαναπεί πολλές φορές, η δημοσιογραφία είναι ένα λειτούργημα γιατί αυτή μεταφέρει το μήνυμα προς τους φιλάθλους. Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, που μας βοήθησε πολύ για τη διοργάνωση, όπως επίσης τον Δήμο Ηρακλείου και την Τοπική Ένωση, όπως αντίστοιχα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Μπάμπη Μαρκάκη, που ήταν κοντά μας από την πρώτη στιγμή. Το μότο και σύνθημα για μας στο Final Four είναι πως πρόκειται για γιορτή, όχι για πόλεμο.

Γι αυτό, στους ημιτελικούς και τον τελικό θα μοιραστούν 2.500 μπλουζάκια σε όλους τους φιλάθλους, και κυρίως στα παιδιά, με αυτό το σύνθημα: "Δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή".

Ό,τι κι αν γίνεται μέσα στο παρκέ, πρέπει έξω από αυτό να είμαστε όλοι ενωμένοι. Να απομονωθούν οι λίγοι, που διαστρεβλώνουν την εικόνα του αθλητισμού. Στο επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουμε να δείχνουμε το θετικό πρόσημο του αθλητισμού κι όχι την άσχημη μάσκα.

Θεωρώ πως με τη συνεισφορά και τη συμβολή όλων υμών, μπορεί να περάσει το μήνυμα προς τους υγιείς φιλάθλους. Η επόμενη μέρα είναι μέρα για όλους μας. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το μπάσκετ να μεγαλώσει, να βοηθήσουμε περισσότερα παιδιά να χαίρονται και να πανηγυρίζουν, ίσως και να στεναχωριούνται γιατί μέσα στη ζωή υπάρχουν οι νίκες και οι ήττες. Ήθελα ακόμη να σας πω ότι πρόθεσή μας είναι μετά τη φετινή διεξαγωγή του Final Four, εφόσον όλα βαίνουν καλώς, να πάμε του χρόνου σε ένα πολύ όμορφο Final Eight".

Σε ερώτηση για το κομμάτι των εισιτηρίων που δόθηκαν στο Final Four, απάντησε: "Να ξέρετε πως αυτό που έχει γίνει φέτος, θα είναι διαφορετικό από αυτό που θα σχεδιαστεί του χρόνου για το Final Eight. Για το Final Four συζητήσαμε με τις ομάδες και συμφωνήσαμε πως για τη διασφάλιση όλων και προς αποτροπή των συνήθων υπόπτων, η διανομή των εισιτηρίων να γίνουν απευθείας από την ΕΟΚ και την Τοπική Ένωση. Οι ομάδες πήραν κάποιες λίγες προσκλήσεις. Δεν επετράπη η μετακίνηση φιλάθλων, έχει βγει απαγορευτικό. Στην Κρήτη γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους κι είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση.

Εννοείται πως έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για το πού θα κάθονται όλοι. Η συμβολή και η συμμετοχή της Αστυνομίας είναι σημαντική. Ένα δεύτερο θέμα που κοιτάμε με πάρα πολύ προσοχή είναι πως θα υπάρχει πολύ αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Του χρόνου προσανατολιζόμαστε σε έναν διαφορετικό τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. Οποιοσδήποτε είναι να μπει στο γήπεδο, θα υπάρχουν τρεις διαφορετικοί έλεγχοι, με ταυτότητα, πιστοποιητικό και εισιτήριο/πρόσκληση".

Από την πλευρά του, ο Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας) δήλωσε: "Η εικόνα και μόνο του πάνελ προδίδει την καινούργια μορφή της τελικής φάσης του Κυπέλλου. Δεν είναι νέα, αλλά ξεχασμένη διότι η τελευταία φορά που είχε διοργανωθεί ήταν πριν από 18 χρόνια. Μέλημα και σκέψη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας είναι όλοι οι τομείς να αναβαθμιστούν. Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε ότι αυτή η διοργάνωση είναι μια κίνηση προς την αναβάθμιση του Κυπέλλου Ελλάδας, που όλοι θέλουμε. Είμαστε σίγουροι πως αυτή η αναβάθμιση θα στεφθεί από επιτυχία, για να πάρουμε την ώθηση να προχωρήσουμε σε ακόμη περισσότερα. Πιστεύω πως την Κυριακή το βράδυ θα μιλάμε για μια γιορτή. Πέραν των αγώνων του Final Four, υπάρχουν δράσεις που θα γίνουν το Σάββατο, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, με 3on3 και μια συμβολική δενδροφύτευση. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και όλους τους αρμόδιους φορείς. Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι την Κυριακή το βράδυ".

Σε ερώτηση για το γεγονός πως από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου αλλάζει το υγειονομικό πρωτόκολλο με 50% πληρότητα στα γήπεδα, απάντησε πως "έχουμε πετύχει να έχουμε 2.000 άτομα στα αυριανά παιχνίδια, δεν απέχει πολύ η χωρητικότητα για να πάμε στο 50%. Υπάρχει μια διαδικασία που τηρείται πολύ αυστηρά από την Αστυνομία, προκειμένου να δοθούν τα ονόματα για να γίνει ο έλεγχος. Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε για να προσθέσουμε περισσότερα άτομα στο παιχνίδι του τελικού. Περιμένουμε την έγκριση από την Αστυνομία. Επειδή έχουν διατεθεί τα περισσότερα εισιτήρια με λίστα, προφανώς αυτά τα άτομα έχουν ενημέρωση πώς θα τα προμηθευτούν. Μεμονωμένα δεν ξέρουμε ακόμα αν θα μπορούν να δοθούν. Εφόσον προκύψει αυτό το θέμα, θα ενημερωθείτε όλοι".

TAGS FINAL FOUR FINAL 4 ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ