FINAL FOUR

Final Four, Τάιλερ Ντόρσεϊ στο SPORT24: "Ο τελικός με τον Παναθηναϊκό είναι μια πρόκληση"

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τον διευθυντή σύνταξης του SPORT24, Σπύρο Καβαλιεράτο
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τον διευθυντή σύνταξης του SPORT24, Σπύρο Καβαλιεράτο SPORT24

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μίλησε στο SPORT24 λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, λίγες ώρες πριν διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του με τα χρώματα του Ολυμπιακού σε ένα γήπεδο που έχει πολύ όμορφες αναμνήσεις.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ διανύει την πρώτη σεζόν της καριέρας του ως παίκτης του Ολυμπιακού, τα "Δύο Αοράκια" όμως μόνο άγνωστα δεν είναι για εκείνον. Σε αυτό το γήπεδο φόρεσε για πρώτη φορά την ελληνική φανέλα, ως μέλος της Εθνικής Εφήβων, που κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015. Οπότε οι εικόνες που ανακαλεί στην μνήμη του είναι πολύ έντονες, όσο κι ευχάριστες.

Έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από την περίοδο που περπατούσε στους διαδρόμους και τα αποδυτήρια στα "Δύο Αοράκια" αλλά δεν έχει ξεχάσει τι προηγήθηκε. Κάτι που φάνηκε άλλωστε από την αντίδρασή του, μόλις είδε την αφίσα που υπάρχει σε έναν διάδρομο, με τους παίκτες της Εθνικής Εφήβων του 2015. Πλησίασε, έβαλε αμέσως το δάχτυλό του στην προ επταετίας εικόνα του, με το "ουάου" που ακολούθησε να είναι αρκετό για να περιγράψει τα συναισθήματά του.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τον διευθυντή σύνταξης του SPORT24, Σπύρο Καβαλιεράτο
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τον διευθυντή σύνταξης του SPORT24, Σπύρο Καβαλιεράτο SPORT24


"Μόνο καλές αναμνήσεις από αυτό το γήπεδο, μόνο καλές" είπε χαμογελώντας, σε μια εισαγωγή που είχε γαλανόλευκο φόντο, πριν μπει στο... ερυθρόλευκο ψητό. Αυτό του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (20/2, 17:00 ΕΡΤ3, LIVE από το SPORT24).

"Είναι συναρπαστικό αυτό που υπάρχει μπροστά μας, είναι αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο παιχνίδι. Είναι σημαντικός τίτλος και μια μεγάλη πρόκληση για μας" ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε λίγο πριν μπει στο παρκέ για την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού, πριν από τον μεγάλο τελικό. Μία προπόνηση που -εκτός των άλλων- είχε αρκετή θεωρία για όσα πρέπει να γίνουν καλύτερα σε σχέση με τον ημιτελικό απέναντι στην ΑΕΚ.

"Είχαμε σκαμπανεβάσματα, αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Δυσκολευτήκαμε απέναντι στην ΑΕΚ στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν πιστεύω όμως πως ό,τι έγινε στον ημιτελικό θα μας επηρεάσει για τον τελικό, είναι δύο εντελώς διαφορετικές ιστορίες. Ανεξάρτητα τι έγινε σε έναν ημιτελικό, αυτό που διακυβεύεται στον τελικό είναι πολύ διαφορετικό και δεν συνδέεται με ό,τι προηγήθηκε. Ξέρουμε τη σημασία του αγώνα και της αντιπαλότητας που υπάρχει με τον Παναθηναϊκό. Οπότε καταλαβαίνεις με τι λογική θα μπούμε στο γήπεδο" πρόσθεσε ο ομογενής γκαρντ του Ολυμπιακού".

- Έχεις κατά βάση την ταμπέλα του σουτέρ, στον τελικό όμως μήπως αυτό που μετράει συνολικά περισσότερο είναι η άμυνα κι όχι η επίθεση;

"Στο Κύπελλο παίζουμε με διαφορετική μπάλα απ ότι στις άλλες διοργανώσεις, οπότε το σουτ μπορεί να μην θεωρείται τόσο δεδομένο. (γελάει) Σίγουρα όμως, έχει μεγάλη σημασία πώς θα αμυνθείς και πώς θα υπερασπιστείς το καλάθι σου. Είναι ένας τελικός. Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα και να κάνουμε τη δουλειά, με την ένταση και την ενέργεια που απαιτεί ένας τέτοιος αγώνας. Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε αν κάτι δεν πάει καλά, ούτε να ενθουσιαστούμε αν όλα λειτουργήσουν υπέρ μας στην αρχή. Θέλει υπομονή και την ίδια αφοσίωση για σαράντα λεπτά. Ανυπομονούμε για να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε".

- Σε ένα υποθετικό σενάριο πως ο τελικός κρίνεται στην τελευταία κατοχή, προτιμάς να έχετε την μπάλα δική σας ή να παίξετε άμυνα;

"Εξαρτάται, είναι δύσκολο δίλημμα. Σε προσωπικό επίπεδο, θα σου έλεγα πως θα προτιμούσα να έχουμε εμείς την μπάλα και να πάρουμε το τελευταίο σουτ. Σίγουρα νιώθω άνετα με την ευθύνη ενός τόσο μεγάλου σουτ, ο Κώστας (Σλούκας) έχει επίσης βάλει πολλά μεγάλα καλάθια φέτος, έχουν κριθεί αγώνες από τα δικά του χέρια. Πιστεύω γενικά πως αν έχουμε εμείς την τελευταία κατοχή του αγώνα, μπορούμε να σκοράρουμε και να πάρουμε τον τίτλο".

Είτε οδηγηθεί ο τελικός στην απόφαση της τελευταίας στιγμής είτε όχι, μικρή σημασία έχει για τον ίδιο. Η μεγάλη εικόνα είναι πιο σημαντική κι αφορά στην κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια...

TAGS FINAL FOUR FINAL 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ