FINAL FOUR 2022

Final Four, Ολυμπιακός: Όχι, ο Βεζένκοβ δεν μπορούσε να παίξει καλύτερη άμυνα στον Μίτσιτς

Το buzzer beater του Βασίλιε Μίτσιτς μπροστά στον Σάσα Βεζένκοβ
Το buzzer beater του Βασίλιε Μίτσιτς μπροστά στον Σάσα Βεζένκοβ

Μιλώντας στο SPORT24 ο Σάσα Βεζένκοβ αμφισβήτησε ως ένα σημείο την προσωπική άμυνα που έπαιξε στο "The Shot" του Βασίλιε Μίτσιτς. Είχε δίκιο ή φόρτωσε περισσότερο βάρος στον εαυτό του για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final Four επειδή απλώς μάρκαρε τον Σέρβο σούπερ σταρ της Εφές;.

Ο τρόπος που ο Ολυμπιακός έχασε από την Εφές και αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Final Four ήταν σαδιστικός. Το τρίποντο - μαχαιριά του Βασίλιε Μίτσιτς από την κορυφή, ακριβώς πριν ακουστεί η κόρνα λήξης του αγώνα, έριξε την ελληνική ομάδα στο καναβάτσο κι έστειλε την πρωταθλήτρια Ευρώπης σε θέση να διεκδικήσει το back to back στο Βελιγράδι.

Αναπόφευκτα η απογοήτευση στον ερυθρόλευκο οργανισμό για το πικρό φινάλε ήταν μεγάλη. Κυρίως του Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος "άλλαξε" με τον Τόμας Γουόκαπ μετά το απλό σκριν του Μοερμάν και βρέθηκε να μαρκάρει τον Σέρβο τη στιγμή που θα έπαιρνε την προσπάθεια.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού ανέλαβε ένα μεγάλος μέρος της ευθύνης για το αρνητικό φινάλε. Στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του SPORT24 ο αρχισκόρερ των ερυθρόλευκων στην EuroLeague και μέλος της καλύτερης πεντάδας υποστήριξε ότι, πέραν των συνολικών λαθών που έγιναν στο δεύτερο μισό του ημιτελικού, στην τελευταία άμυνα "μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο", προσθέτοντας ότι "πρέπει να δω το video για να δω πόσο πιο κοντά μπορούσα να πάω".

Αν ξαναδεί κάποιος τη φάση από την πλαϊνή κάμερα και ταυτόχρονα απομονώσει την άμυνα τη στιγμή της εκτέλεσης, γίνεται ξεκάθαρο ότι ο 26χρονος φόργουορντ δεν χρειάζεται να κατηγορεί τον εαυτό του για ό,τι συνέβη, διότι ο Μίτσιτς ευστόχησε σ' ένα σουτ κάτω από αδιανόητα δύσκολες προϋποθέσεις.

Ο Βεζένκοβ, αφού στέρησε από τον Μίτσιτς τον δεξιό διάδρομο, έπαιξε άμυνα στην κατακόρυφο, άπλωσε το χέρι του στο πρόσωπο του Μίτσιτς και του έκλεισε το οπτικό πεδίο σχεδόν στον απόλυτο βαθμό. Απλώς ο σούπερ σταρ της Εφές, χάρη στην ικανότητά του, έστειλε την μπάλα στο δίχτυ. Κι εκεί τελειώνουν η κουβέντα για λάθη ή παραλείψεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα έκανε φάουλ για τρεις βολές.

Final Four, Ολυμπιακός: Όχι, ο Βεζένκοβ δεν μπορούσε να παίξει καλύτερη άμυνα στον Μίτσιτς


Συνολικά, άλλωστε, οι ερυθρόλευκοι είχαν καλές αποστάσεις στην άμυνα που έπρεπε να παίξουν για να στείλουν το ματς στην παράταση. Φαίνεται ξεκάθαρα από το πανοραμικό πλάνο όταν ο Μίτσιτς σηκώνεται από το έδαφος. Απλώς δεν βγήκε η επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Final Four, Ολυμπιακός: Όχι, ο Βεζένκοβ δεν μπορούσε να παίξει καλύτερη άμυνα στον Μίτσιτς

Το SPORT24 στο Final Four στο Βελιγράδι

Το SPORT24 "κατεβάζει" την δική του μπασκετική 5άδα στο Final Four 2022! Π. Διαμαντόπουλος, Σ. Καβαλιεράτος, Β. Σκουντής, Γ. Φιλέρης και Χ. Σταύρου βρίσκονται στο Βελιγράδι και μεταδίδουν τον παλμό και όλα τα αγωνιστικά νέα της ομάδας του Ολυμπιακού από την Stark Arena!

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο κανάλι στο Youtube για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία στιγμή!

Μη χάσετε τη Game Night για τη σπουδαία αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Εφές στο Final Four του Βελιγραδίου:

TAGS FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR FINAL FOUR FINAL 4 EUROLEAGUE FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ