FINAL FOUR

Final Four, Ντάριλ Μέικον στο SPORT24: "Έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι"

Final Four, Ντάριλ Μέικον στο SPORT24: "Έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι"
EUROKINISSI

Ο Ντάριλ Μέικον έβαλε για μερικά λεπτά τις (σκόρπιες) σκέψεις που είχε στο μυαλό του σε μια σειρά και εξήγησε στο SPORT24 τι πήγε λάθος για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην τελευταία περίοδο του τελικού του Final Four απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πλήρωσε το κάκιστο τελευταίο δεκάλεπτο που είχε στον τελικό του Final Four με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα την ήττα. Ένα αποτέλεσμα που προέκυψε κυρίως επειδή ο Ολυμπιακός βρήκε -στο πρόσωπο του Τόμας Γουόκαπ και του Σακίλ ΜακΚίσικ- έξτρα λύσεις από τον πάγκο, σε μια βραδιά που μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου είχε περισσότερο πράσινο, παρά κόκκινο, χρώμα.

Λίγα λεπτά μετά το φινάλε του τελικού στα "Δύο Αοράκια" ο Ντάριλ Μέικον επιχείρησε να βάλει τις σκέψεις του σε μια σειρά. Με την ψυχολογία στο ναδίρ για την απώλεια του τίτλου και τον τρόπο με τον οποίο αυτή προέκυψε, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πήρε μια βαθιά ανάσα και ξεκίνησε να μιλάει στο SPORT24:

"Ήταν μια σκληρή ήττα. Παλέψαμε μέχρι το τέλος, δώσαμε ό,τι είχαμε μέσα μας. Στο τέλος της βραδιάς αυτό που σου μένει όμως είναι το αποτέλεσμα. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι γιατί υπάρχουν μπροστά μας πολλά παιχνίδια. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να πιέζουμε..." ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε.

- Τι συνέβη στην τελευταία περίοδο και είδαμε αυτή την καθίζηση; Υπάρχει εξήγηση κατ' εσέ;

"Πολύ μεγάλη αστοχία, πραγματικά μεγάλη. Δεν μπορούσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Παίξαμε καλά μέχρι το 30ό λεπτό του αγώνα, αλλά δεν έφτανε. Είναι σκληρό όλο αυτό, σκληρό. Αυτές είναι στιγμές με τις οποίες είσαι υποχρεωμένος να ζήσεις. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω σε έναν αγώνα ή στη διάρκεια της σεζόν, αλλά δεν πρέπει να σε παίρνει από κάτω. Κάθε ήττα σού δίνει ένα μάθημα, για το επόμενο παιχνίδι, για τον επόμενο στόχο σου".

- Θεωρείς πως όλα ήταν ζήτημα ενός ή δύο σουτ, τα οποία μπήκαν από την απέναντι πλευρά;

"Δεν θα έλεγα πως όλο αυτό είχε να κάνει με ένα - δύο σουτ. Ο Ολυμπιακός έκανε μια μεγάλη αντεπίθεση και έβαλε συνεχόμενους πόντους. Είχαμε τον έλεγχο μέχρις εκείνο το σημείο, δεν τους είχαμε αφήσει να κάνουν αυτά που θέλουν. Από την στιγμή που δεν μπορέσαμε όμως να ολοκληρώσουμε το σερί τους, τίποτα απ όσα προηγήθηκαν δεν έχει σημασία. Πήραν τη νίκη και αυτό μετράει".

- Τι θεωρείς πως έφταιξε περισσότερο για την τροπή που πήρε το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο;

"Είναι λίγο απ όλα. Μην περιμένεις όμως να δείξω κάποιον ή κάτι με το δάχτυλο. Είναι κάτι ομαδικό, θα μπορούσαμε όλοι να έχουμε κάνει κάτι για να αποφύγουμε αυτή την ανατροπή και την ήττα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό που συνέβη και να προχωρήσουμε. Είμαστε ομάδα, οπότε κερδίζουμε και χάνουμε μαζί. Είναι ένα μάθημα για μας αυτό που έγινε. Έπρεπε να παίξουμε ακόμη πιο σκληρά και να "τελειώσουμε" το παιχνίδι. Δεν το κάναμε και το πληρώσαμε, γιατί απέναντι είχαμε μια σπουδαία ομάδα. Έπρεπε να το είχαμε τελειώσει"!

Κι αφού επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως αυτός κι οι συμπαίκτες του έπρεπε να είχαν "τελειώσει" το παιχνίδι την κατάλληλη στιγμή, ο Ντάριλ Μέικον πήρε ακόμη μια βαθιά ανάσα και με εμφανή την απογοήτευση αποχώρησε...

TAGS FINAL FOUR FINAL 4 ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ