ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Final Four - Κύπελλο Ελλάδας: Το Ηράκλειο έδωσε τα διαπιστευτήριά του

Final Four - Κύπελλο Ελλάδας: Το Ηράκλειο έδωσε τα διαπιστευτήριά του

Το πρώτο πιάτο του Final Four μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα εύγευστο σε αγωνιστικό επίπεδο, αποδείχθηκε όμως αρκετό για να επιβεβαιώσει την άποψη όλων πως το Ηράκλειο διαθέτει το know how από τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων.

Όταν ο Βαγγέλης Λιόλιος ανακοίνωνε πως το Κύπελλο Ελλάδας επιστρέφει στη λογική του Final Four, για να κριθεί ο τροπαιούχος του 2022, άπαντες σκέφτηκαν αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Κι αντίστοιχα πώς μπορεί όλη αυτή η προσπάθεια να "χτιστεί" και να προφυλαχθεί από εξωγενείς παράγοντες και προβλήματα (βλ. βία και... παρατράγουδα).

Κάπως έτσι, η περίπτωση του Ηρακλείου ξεχώρισε ως η καλύτερη δυνατή. Η θεωρία επιβεβαιώθηκε στην πράξη, με τα "Δύο Αοράκια" να παίρνουν "άριστα" στο πρώτο διαγώνισμα που έδωσαν, στη διάρκεια των δύο ημιτελικών του Final Four, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.

Η παρουσία περίπου 2.000 φίλων των τεσσάρων ομάδων στο ίδιο γήπεδο δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Το γεγονός πως απουσίαζαν οι οργανωμένοι φίλοι των συλλόγων δεν έκανε απλά πιο εύκολη τη δουλειά (και τη ζωή) όλων, αλλά πολύ περισσότερο έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα στους αγώνες.

Πολύ απλά γιατί οι διάσπαρτες φωνές και τα συνθήματα δημιουργούσαν μια όμορφη αίσθηση σε όσους βρέθηκαν στα "Δύο Αοράκια". Παρέπεμψαν σε συνθήκες σαν αυτές που βιώνουν κάθε χρόνο στην Ισπανία, με το Copa del Rey. Η Ελλάδα απέχει βέβαια πάρα πολύ έως ότου φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Ουδείς όμως μπορεί να παραγνωρίσει (ή να αμελήσει) πως το πρώτο βήμα (βηματάκι), που έγινε, δεν ήταν απλά ενθαρρυντικό, αλλά έδωσε -πολύ περισσότερο- αφορμές για χαμόγελα στους διοργανωτές.

Το Ηράκλειο πήρε το πρώτο "άριστα" σε αυτό το τριήμερο, δείχνοντας έτοιμο να κλείσει τη φετινή διοργάνωση με αντίστοιχο βαθμό. Όχι, το συναπάντημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό στον τελικό της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου δεν είναι πρόβλημα για δυνατούς λύτες. Ο ενδελεχής έλεγχος από την πλευρά της Ομοσπονδίας και της Αστυνομίας στον τρόπο και τα πρόσωπα παράδοσης των προσκλήσεων απέδωσε καρπούς, για να δούμε την εικόνα που είδαμε στα "Δύο Αοράκια".

Το know how από τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων επιβεβαιώθηκε στην πράξη από το Ηράκλειο, το οποίο τείνει πλέον να εξελιχθεί (αν δεν έχει ήδη γίνει) ως η πρώτη επιλογή για οποιαδήποτε αντίστοιχη κατάσταση στο μέλλον. Ακόμη κι αν μιλάμε για το Final Eight, που οραματίζεται η Ομοσπονδία για την επόμενη σεζόν.

Το μεράκι υπάρχει, η εμπειρία και η διάθεση για αποτέλεσμα επίσης, οπότε τι καλύτερο...

Η πρώτη γεύση από το Final Four ήταν γλυκιά και τέτοια πιστεύουν όλοι όσοι βρίσκονται στο νησί πως θα είναι κι η τελευταία -αυτή που θα μετράει άλλωστε περισσότερο και θα μείνει στα χείλη όλων.

Το SPORT24 βρίσκεται στην Κρήτη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης που φιλοξενεί το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας, τη διοργάνωση που έρχεται να προστεθεί στην μοναδικότητα και τον πλούτο των εμπειριών που προσφέρει το νησί στους επισκέπτες του.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ FINAL FOUR FINAL 4
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ