FINAL FOUR

Final Four - Γιώργος Μπαρτζώκας: "Ο Γουόκαπ είναι έτοιμος για το Κύπελλο"

Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιώργος Πρίντεζης στη συνέντευξη Τύπου για το Final Four του Κυπέλλου Μπάσκετ
Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιώργος Πρίντεζης στη συνέντευξη Τύπου για το Final Four του Κυπέλλου Μπάσκετ INTIME

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Τόμας Γουόκαπ είναι έτοιμος να επιστρέψει στο rotation εν όψει του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με ακόμη έναν παίκτη στο rotation θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας, δεδομένου ότι ο Τόμας Γουόκαπ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε τις προηγούμενες ημέρες.

Την παραμονή του ημιτελικού με την ΑΕΚ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την ετοιμότητα του έμπειρου γκαρντ, αλλά και την ανάγκη να υπάρχει αξιοπιστία και αξιοκρατία για να αποκτούν αίγλη και λάμψη οι διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των ερυθρόλευκων:

"Θα ήθελα να χαιρετίσω κι εγώ τη διεξαγωγή του Final Four, η πρώτη από το 2004. Είναι μια καλή ευκαιρία να το απολαύσουμε όλοι. Το τουρνουά βέβαια είναι είτε γάμος είτε κηδεία, γιατί μόνο ένας χαίρεται και πανηγυρίζει, ενώ οι άλλοι τρεις γυρίζουν στην καθημερινότητά τους. Πρέπει να υπάρχει μια συναίσθηση ευθύνης για όλους, τόσο από πλευράς παικτών και προπονητών, αλλά και από τον κόσμο και όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση. Νομίζω πως όλοι δίνουμε "εξετάσεις" για να δούμε αν η Ελλάδα μπορεί να διοργανώνει τέτοια τουρνουά. Επειδή η συγκυρία είναι δύσκολη, έχουμε όλοι μια ευθύνη παραπάνω για να γίνουν οι αγώνες σε όσο το δυνατόν καλύτερο κλίμα. Θα δείξουμε σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους μας, με προτεραιότητα στην ΑΕΚ, που είναι ο αντίπαλος στον ημιτελικό".

Προφανώς όταν είσαι στον Ολυμπιακό, δεν αρκούν καν οι δύο τίτλοι. Παίζει πάντα ρόλο κι η ευρωπαϊκή καταξίωση. Φυσικά, θέλουμε να πάρουμε όλα τα τρόπαια που διεκδικούμε φέτος. Θεωρώ ότι ένας τίτλος για να είναι σημαντικός πρέπει να γίνονται πολλά πράγματα. Πρέπει το ελληνικό μπάσκετ να ανέβει επίπεδο σε οργάνωση και αξιοκρατία, θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο ως προς αυτό. Όλοι οι παράγοντες που συμμετέχουν σε κάθε διοργάνωση, βάζω και τους διαιτητές μέσα, να στέκονται στο ύψος τους. Η Ελλάδα είναι μια μπασκετική χώρα. Όλοι έχουμε ευθύνη για να μεγαλώσουμε τη σημασία των εγχώριων τίτλων. Είναι σημαντικό να υπάρχει αξιοπιστία και αξιοκρατία, να είναι όλοι σίγουροι πως το παιχνίδι θα κριθεί στο γήπεδο".

Τέλος, σε ερώτηση για τον Τόμας Γουόκαπ και τη διαθεσιμότητά του, ανέφερε: "Ο Γουόκαπ είναι εδώ μαζί μας, κάνει προπόνηση με την ομάδα. Σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο Final Four".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: "Εύχομαι και ελπίζω μελλοντικά το Final Four να γίνει Final Eight για να παρακολουθούν όλοι τις αγαπημένες τους ομάδες από κοντά, να βλέπει τέτοιου είδους αγώνες. Ο κόσμος έχει δείξει αγαπάει το άθλημα. Για μας είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε πάλι στη διεκδίκηση ενός στόχου. Δεν πρέπει να κοιτάμε πιο μακριά από το αυριανό παιχνίδι. Νομίζω ότι είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση για να κερδίσουμε αυτό το Κύπελλο, που το θέλουμε πάρα πολύ. Δεν μας αγχώνει καθόλου ο τίτλος του φαβορί. Δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς γι αυτόν τον στόχο".

TAGS FINAL FOUR FINAL 4 ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ