FINAL FOUR 2024

Final Four 2024, Λεπενιώτης: "Πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν 5.000 Ολυμπιακοί στο γήπεδο του Βερολίνου"

Final Four 2024, Λεπενιώτης: "Πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν 5.000 Ολυμπιακοί στο γήπεδο του Βερολίνου"
EUROKINISSI

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, στις δηλώσεις που παραχώρησε λίγο πριν την αναχώρηση των ερυθρόλευκων για το Βερολίνο, τόνισε πως σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του, στο γήπεδο θα βρίσκονται περίπου 5.000 φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδας.

Η πτήση του Ολυμπιακού με προορισμό το Βερολίνο αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (22/5) και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Νίκος Λεπενιώτης, αναφέρθηκε στο πλήθος του κόσμου των ερυθρόλευκων στην Uber Arena, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν 5.000 φίλοι των Πειραιωτών στο πλευρό της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Λεπενιώτης:

"Καταρχάς αντιμετωπίσαμε πιο μεγάλη ζήτηση ακόμα και από το Βελιγράδι. Ήταν κάτι εξωπραγματικό όλο αυτό που έγινε και ήταν η χειρότερη συνθήκη από πλευράς εισιτηρίων που πήραμε από την EuroLeague. Δηλαδή πήραμε τα λιγότερα εισιτήρια από όλα τα Final Four που έχουμε συμμετάσχει.

Η εικόνα που έχουμε εμείς, επίσημα, από την Ευρωλίγκα είναι ότι αυτή τη στιγμή 4.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για το Final Four, 2.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, 1.500 φίλαθλοι της Φενέρ και λιγότεροι από 1.000 της Ρεάλ. Πιστεύουμε οτι θα υπάρχουν 5.000 Ολυμπιακοί στο γήπεδο του Βερολίνου.

Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Οι αιτήσεις ήταν χιλιάδες. Με την απόφαση που πήραμε, να δώσουμε εισιτήρια, ουσιαστικά, μόνο στους κατόχους διαρκείας, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια διαδικασία όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατική.

Υπήρχε τρομερή ζήτηση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν προμηθευτεί εισιτήρια νωρίτερα, μέσα από τη διαδικασία πώλησης της EuroLeague, κάτι που σημαίνει ότι είχαν εμπιστοσύνη στην ομάδα. Αυτό μας γεμίζει με μεγάλη χαρά. Όμως δεν είμαστε χαρούμενοι που δεν μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων μας.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας, γιατί πραγματικά τα τελευταία τρία χρόνια, κατά κάποιο τρόπο, γεμίζει τα Final Four. Ειδικά τα δύο προηγούμενα χρόνια, αν δεν υπήρχαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, μπορεί να τα λέγαμε και αποτυχημένα από πλευράς πωλήσεων εισιτηρίων. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, μας γεμίζει πολύ ευθύνη και διάθεση να δώσουμε πίσω στον κόσμο πολύ μεγάλη χαρά.

Η Ευρωλίγκα ακολουθεί μια διαδικασία, με βάση και τα δεδομένα που υπάρχει, για να έχει όλα τα Final Four sold-out. Αυτή τη φορά θεωρώ ότι έπρεπε να δοθούν περισσότερα εισιτήρια στις τέσσερις ομάδες. Άλλαξε ο αριθμός των εισιτηρίων που έδωσαν στις ομάδες. Άλλες φορές παίρναμε από 800 μέχρι και 1.600, που είχαμε πάρει στο Βελιγράδι, ενώ τώρα ήταν γύρω στα 500. Αυτό ήταν λάθος. Θεωρώ, όμως, ότι γενικά η Ευρωλίγκα προσπαθεί να γεμίσει το γήπεδο με φιλάθλους από όλες τις ομάδες.

Όμως, όταν πηγαίνουν στο Final Four ομάδες με μεγάλη βάση φιλάθλων, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Φενέρ ή η Μακάμπι, εκεί δημιουργούνται τρομερά προβλήματα. Φυσικά, βλέπουμε και φαινόμενα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί από την Ευρωλίγκα νωρίτερα, να πωλούνται σε πολλαπλάσιες τιμές στο ίντερνετ. Δεν είναι εύκολο, θεωρώ, όμως ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιώσης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον κόσμο για τη θυσία αυτή, γιατί πραγματικά δεν είναι φθηνό ταξίδι. Θα πρέπει να είναι προσκεκτικοί, γιατί και η γερμανική αστυνομία και οι υπεύθυνοι ασφαλείας εκεί θα είναι πολύ αυστηροί και μέσα στο γήπεδο και εκτός αυτού.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν δείξει και στα προηγούμενα Final Four ότι είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και στο κομμάτι της υποστήριξης της ομάδας και σε αυτό της συμπεριφοράς και της διαχείρησης.

Για την ομάδα, μπορώ να πω ότι είναι έτοιμη. Μακάρι να είναι η "τρίτη και φαρμακερή" . Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε. Θεωρώ ότι όλοι είναι συγκεντρωμένοι, ότι έχουν την εμπειρία από τα προηγούμενα Final Four. Μας χρωστάει και ο Θεός μια πολύ καλή εξέλιξη στα Final Four, γιατί το περυσινό ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί.

Κατάφεραμε και το ξεπεράσαμε, όμως και είμαστε πάλι εδώ. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία να είσαι εδώ και μετά από την απώλεια δύο πολύ καλών παικτών, η ομάδα να συνεχίζει να είναι στην κορυφή.

Είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα και είμαστε πολύ περήφανοι, αλλά θέλουμε και κάτι καλύτερο. Σε πρώτη φάση να πάμε στον τελικό, γιατί η Ρεάλ είναι η πρώτη και καλύτερη ομάδα της φετινής σεζόν".

TAGS FINAL FOUR 2024 FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ FINAL FOUR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ