ΑΠΟΣΤΟΛΗ FINAL FOUR 2024

Final Four 2024: Η ηρεμία του Εργκίν Αταμάν και τα ξεσπάσματα του Τσους Ματέο

Final Four 2024: Η ηρεμία του Εργκίν Αταμάν και τα ξεσπάσματα του Τσους Ματέο
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Η ένταση των δύο πάγκων στους ημιτελικούς και η πρωτοφανής ηρεμία του Εργκίν Αταμάν στη διάρκεια της μονομαχίας με τη Φενέρμπαχτσε. Γράφει από το Βερολίνο ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

Το Final Four αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γεμίσεις εικόνες, κυρίως με αυτές που δεν καταγράφονται στην τηλεοπτική κάμερα. Κι η αλήθεια είναι πως οι δύο ημιτελικοί της Παρασκευής 24 Μαΐου προσέφεραν αρκετές τέτοιες στους δημοσιογράφους, παρά το γεγονός πως ο χώρος για τα media βρισκόταν στα ορεινά της Uber Arena, πολύ μακριά από το συνηθισμένο.

Όπως και να έχει όμως, η ουσία δεν άλλαζε. Πολύ απλά γιατί οι αντιδράσεις των προπονητών και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσαν την ώρα του αγώνα ήταν πολύ εύκολα αντιληπτός.

Ο Εργκίν Αταμάν, για παράδειγμα, παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμος από ποτέ άλλοτε τη φετινή σεζόν. Εν αντιθέσει με ό,τι μας είχε δείξει στη regular season και τα playoffs, αυτή τη φορά ήταν τόσο ήρεμος που σε έκανε να πιστεύεις πως βλέπεις... άλλον άνθρωπο στον πάγκο του Παναθηναϊκού AKTOR. Για πολλούς αυτό μπορεί να αποτέλεσε έκπληξη, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι.

Βλέπετε, οι προπονητές σε αυτό το επίπεδο έχουν κατά βάση έναν κανόνα: να μην αυξάνουν την πίεση προς τους παίκτες τους. Αντιλαμβάνονται το γεγονός πως άπαντες είναι στα όριά τους, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά μετά από έξι μήνες δράσης, οπότε προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να μην επιτείνουν αυτό το "πρόβλημα".

Φυσικά, τούτο δεν αναιρεί τις φωνές ή τον έντονο τρόπο διαμαρτυρίας κατά περίπτωση. Αυτά όμως αποτελούν την εξαίρεση επί της ουσίας κι όχι τον κανόνα.

Σε αντίστοιχο μοτίβο κινήθηκε κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος προσπάθησε μέσω των αλλαγών προσώπων και των οδηγιών να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού μετά από το πρώτο δεκάλεπτο. Το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το -18 της πρώτης περιόδου ήταν εξ ορισμού πολύ δύσκολο να ανατραπεί απέναντι σε μια ομάδα που έμοιαζε (και) χθες με Λερναία Ύδρα, αφού κάθε φορά που ένας παίκτης σταματούσε, ένας άλλος έπαιρνε την σκυτάλη κι έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στον Ολυμπιακό.

Παρεμπιπτόντως, ο πάγκος της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε τρομερό πάθος από το πρώτο δευτερόλεπτο του ημιτελικού. Ο Τσους Ματέο πανηγύριζε κάθε καλή άμυνα των παικτών του με σφιγμένες γροθιές και μίνι ξεσπάσματα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο ήθελε να κάνει τη δουλειά και να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της EuroLeague για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Πρόπερσι, την πάτησε από την Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν. Πέρσι όμως τα κατάφερε στο Κάουνας απέναντι στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για έναν προπονητή που καθοδηγεί το μεγαλύτερο καράβι της EuroLeague την τελευταία διετία, αν καταφέρει να πετύχει το απόλυτο σε Final Four και οδηγήσει τη "Βασίλισσα" ξανά στη Γη της Επαγγελίας, θα πρόκειται για κάτι μοναδικό και μαγικό.

Θα τα καταφέρει ή ο Εργκίν Αταμάν θα αρπάξει μέσα από τα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης για δεύτερη φορά σε μια τριετία;

FINAL FOUR 2024 - Το Pamestoixima.gr στο Βερολίνο

Ζεις στο maximum τη δράση του FINAL FOUR 2024! Μπαίνεις στο Pamestoixima.gr και ανακαλύπτεις δεκάδες επιλογές για να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα στο FINAL FOUR σε κορυφαίες αποδόσεις! 40+ ειδικά στοιχήματα ομάδων και παικτών, Live Streaming*, ενισχυμένες αποδόσεις για μακροχρόνιες επιλογές και μοναδικές προσφορές*! Στο ανανεωμένο Pamestoixima.gr το στοίχημα μπάσκετ περνάει σε άλλο επίπεδο!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ FINAL FOUR 2024 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ