FINAL FOUR 2023

Final Four 2023, Σέρχιο Γιουλ: Από το αντιαθλητικό χτύπημα στον Κέβιν Πάντερ και την κλωτσοπατινάδα στο winning shot στον τελικό της EuroLeague

EUROLEAGUE 2022-2023 /  / FINAL-4 /  /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2022-2023 / / FINAL-4 / / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της φετινής σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από το σκληρό φάουλ στον Κέβιν Πάντερ, που ανέτρεψε τις ισορροπίες στα playoffs στο σουτ που έδωσε στη "Βασίλισσα" τον τίτλο της EuroLeague.

Ο Σέρχιο Γιουλ έπαιξε φέτος λιγότερο από κάθε άλλη σεζόν, τα τελευταία χρόνια. Ήταν όμως αυτός που άλλαξε την ιστορία της φετινής σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης με δύο δικές του ενέργειες. Το σκληρό φάουλ στον Κέβιν Πάντερ που έφερε την κλωτσοπατινάδα στο Game 2 με την Παρτίζαν και το winning shot απέναντι στον Ολυμπιακό, λίγο πριν από το φινάλε του τελικού.

Με τη "Βασίλισσα" να είναι με την πλάτη στον τοίχο στη σειρά με την Παρτίζαν, αυτό που έκανε στον Κέβιν Πάντερ (κυρίως όσα έφερε η συγκεκριμένη κίνηση) άλλαξαν τις ισορροπίες. Η Παρτίζαν έχασε τον Ματιάς Λεσόρ (για το Game 3) και τον Κέβιν Πάντερ (για το Game 3 & 4), έχοντας έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης τη δυνατότητα να πάρει δύο νίκες στο Βελιγράδι κι εν συνεχεία να κάνει μια ανεπανάληπτη ανατροπή στο Game 5 και να πάρει το εισιτήριο για το Final Four.

Κι εκεί, την πιο κρίσιμη στιγμή του τελικού, ο Σέρχιο Γιουλ πήρε τη μεγαλύτερη ευθύνη μιας ολόκληρης σεζόν. Το σουτ που έκρινε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Τι κι αν είχε 0/2 σουτ έως εκείνο το σημείο, δεν φοβήθηκε ούτε αυτό, ούτε το γεγονός πως απέναντί του βρέθηκε ο Μουστάφα Φαλ. Έδωσε μεγάλη καμπύλη στην μπάλα κι αυτή κατέληξε στο καλάθι του Ολυμπιακού.

Με δυο κινήσεις, μέσα σε μερικές εβδομάδες, ο Σέρχιο Γιουλ τα άλλαξε όλα. Κι από το απόλυτο σκοτάδι (και την απόλυση του Τσους Ματέο) έφερε το άπλετο φως στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης.

TAGS FINAL FOUR 2023 EUROLEAGUE FINAL FOUR FINAL FOUR EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ