FINAL FOUR 2023

Final Four 2023, Ρεάλ: Ο Ρούντι θαυμάζει τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του, αλλά υπόσχεται ακόμη μία μεγάλη μάχη

Ο Ρούντι Φερνάντεθ στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα
Ο Ρούντι Φερνάντεθ στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα INTIME

Στα 38 του χρόνια ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι ξανά έτοιμος για ένα ριμπάουντ, ένα σουτ ακόμα και μια... προβοκάτσια. Ο Γιάννης Φιλέρης τον βρήκε στην προπόνηση της Ρεάλ και μίλησε μαζί του για τον Ολυμπιακό, τους οπαδούς και για τους δυο τελικούς του 13 και του 15.

Ναι, είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος να μισήσει κανείς. Μα την ίδια ώρα είναι κι ένας τεράστιος παίκτης. Ο Ρούντι Φερνάντεθ δεν έλειψε ποτέ από κοντά μας, ή μάλλον από απέναντί μας. Είτε με την Εθνική Ισπανίας είτε με τη Ρεάλ, ο μπαρουτοκαπνισμένος άσος που κάποτε θεωρήθηκε το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας. Δεν διέψευσε τα προγνωστικά, η καριέρα του μοιάζει συγκλονιστική.

Τα χρόνια, βέβαια, έχουν περάσει ο Ρούντι από ένας πυραυλοκίνητος γκαρντ - φόργουορντ, έχει μετατραπεί σε ρολίστα πολυτελείας. Δεν τον ενοχλεί, αντίθετα αισθάνεται υπέροχα είτε παίζει πέντε, είτε εικοσιπέντε λεπτά. Το χέρι του λειτουργεί ακόμα καλά, άσχετα αν στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα έκανε δυο τρίποντα έρμπολ.

Αλλά σε αυτή τη Ρεάλ, ο Φερνάντεθ μπορεί να θυσιαστεί για μια διεκδικούμενη μπάλα. Ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, μια πάσα αποτελούν πλέον τις προτεραιότητες ενός βετεράνου, που έχει αφήσει πίσω τις τρέλες (καμιά φορά και τις αλητείες) της νιότης προσπαθώντας να γίνει και πρότυπο για τους νεότερους παίκτες της βασίλισσας.

Σίγουρα κανείς δεν έχει το δικό του πάθος και αυταπάρνηση. Στο τελευταίο ματς με την Παρτίζαν κι ενώ η ομάδα του είχε πλέον ισοφαρίσει τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη, μετά από μια σύγκρουση με τον Έξουμ.

Έπεσε στο παρκέ σφαδάζοντας, αργότερα η κάμερα έπιασε το γιατρό της Ρεάλ να του τραβάει το χέρι σα να του 'χε βγει ο ώμος, αλλά μετά από λίγα λεπτά ο παθιασμένος άσος ήταν έτοιμος να ξαναπαίξει.

Ένα δικό του κρίσιμο ριμπάουντ στο τέλος βοήθησε την ομάδα του να εξασφαλίσει τη νίκη και την πρόκριση στο φάιναλ-φορ. Το όγδοο στην καριέρα του. Ο τρίτος τελικός με τον Ολυμπιακό, κόντρα στον οποίο μετράει μια ήττα (στο Λονδίνο) και μια νίκη (στη Μαδρίτη).

Νιώθω τα ίδια λες και είναι η πρώτη φορά

Πώς μπορεί να αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ματς ο πιο... μεγάλος από τους γέροντες της βασίλισσας; "Έχω τα ίδια αισθήματα, κάνω την ίδια ρουτίνα, νιώθω τα ίδια πράγματα. Λες και είναι η πρώτη φορά. Απλά είμαι λίγο μεγαλύτερος" λέει ο αρχηγός της Ρεάλ.

Πολύ θα ήθελε να κατακτήσει την τρίτη Ευρωλίγκα της καριέρα του, επαναλαμβάνοντας ό,τι και το καλοκαίρι με την Εθνική Ισπανίας στο Ευρωμπάσκετ, όταν έμοιαζε σαν ο μεγάλος αδελφός των υπόλοιπων νεαρών της φούρια ρόχα στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ξέρει όμως ταυτόχρονα ότι η αποστολή της Ρεάλ δεν είναι καθόλου εύκολη: "Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος αντίπαλος, μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, σίγουρα η κορυφαία της φετινής κανονικής περιόδου, άρα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι", επισημαίνει, δείχνοντας ότι εκτιμά απεριόριστα την "ερυθρόλευκη" ομάδα.

Ο Φερνάντεθ ήταν παρών και στους δυο τελικούς. Στάζει μέλι για τον Σπανούλη του 2013, αν και δύο χρόνια αργότερα εκνεύριζε τον αρχηγό του Ολυμπιακού στο τέλος του ματς, με αποτέλεσμα να δεχθεί την μπάλα με λίγο άγαρμπο τρόπο από τα χέρια του φουρκισμένου "Σπαν".

Euroleague Final 4 με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές και σούπερ προσφορές* | 21+

"Θυμάμαι και τους δυο τελικούς. Θυμάμαι τον Σπανούλη στο Λονδίνο που μας σκότωσε στο δεύτερο ημίχρονο και χάσαμε το παιχνίδι, μετά το '15 στη Μαδρίτη ήταν η δική μας σειρά. Είχαμε παίξει πολύ καλά, ο Ολυμπιακός αντιστάθηκε μέχρι ενός σημείου, αν δεν κάνω λάθος προηγήθηκε κιόλας, έγινε μάχη, αλλά στο τέλος πανηγυρίσαμε. Έκανε μεγάλα σουτ ο Κάρολ σε κρίσιμα λεπτά" σχολιάζει για τα δυο παιχνίδια και προσθέτει:

"Ήταν το πρώτο ματς τρόπαιο μετά από 20 χρόνια κι εμείς που δεν είχαμε ξαναπάρει ποτέ το χαρήκαμε ιδιαίτερα. Μεγάλα ματς, Τους σεβόμαστε πολύ, έχουν μεγάλη ιστορία και περιμένω ένα ακόμη σπουδαίο αγώνα, ένα μεγάλο τελικό".

Για άλλη μια φορά, ο Ρούντι θα σταθεί στην ισχύ των αντιπάλων της Ρεάλ στον τελικό. Σε κάθε ερώτηση μας, έκανε και ένα κοπλιμέντο στους "ερυθρόλευκους".

Ιδού: "Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα από εμάς φέτος. Σε όλη την κανονική περίοδο ήταν πολύ σταθερός. Έχει σπουδαίους παίκτες, με μεγάλη εμπειρία. Ο Σλούκας, ας πούμε. Πόσα φάιναλ-φορ έχει παίξει και πόσες Ευρωλίγκες έχει πάρει; Ο Βεζένκοβ είναι ο MVP της EuroLeague κι αυτό τα λέει όλα. Είναι μια ομάδα δεμένη, αφού έχει ένα κορμό παικτών που παίζουν χρόνια μαζί και παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ. Έχουμε μια ευκαιρία, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ καλά μελετημένοι".

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρούντι έρχεται κατευθείαν από την χρυσή εποχή του ισπανικού μπάσκετ. Της γενιάς που έβαλε πρωταθλητές και νικητές. Το ίδιο και οι Σέρχιο Γιουλ και Τσάτσο Ροντρίγκεθ. Ποιό κίνητρο να έχουν στ' αλήθεια οι τρεις βετεράνοι της βασίλισσας για να βρίσκονται ακόμα εδώ και να παίζουν στο ίδιο επίπεδο;

"Για το τελευταίο που λέτε δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, όμως αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή που είμαστε πάνω στο παρκέ. Είμαι 38 ετών, παίζω 20 χρόνια, Τώρα, πρέπει να το απολαμβάνω γιατί δεν ξέρω αν του χρόνου θα είμαι στο γήπεδο".

Απόλαυση ακόμα και να πονάς

Απόλαυση ναι, αλλά με σπασμένα χέρια, πόδια και πλάτες, μήπως είναι λίγοι οδυνηρό. Ο Ρούντι βάζει τα γέλια αλλά απαντάει σοβαρά: "Ο πόνος στον αθλητισμό είναι φυσιολογικό. Πολλές μάχες, σημαίνουν πολλοί τραυματισμοί. Είχα αρκετούς και φέτος, αλλά όταν ξυπνάω κάθε πρωί και είμαι δυνατός να παίξω, αισθάνομαι υπέροχα. Αγαπώ το μπάσκετ τόσο πολύ και δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου μακριά απ' αυτό".

Στον τελικό πάντως η εξέδρα θα είναι ξανά απέναντι του. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια θα έλεγε κανείς. Τον Ρούντι, πάντα τον εμπνέει να παίζει με όλο τον κόσμο να ουρλιάζει εναντίον του. Πόλεμος;

"Όχι πόλεμος" θα πει και θα υπογραμμίσει: "Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι τρομεροί. Θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την ομάδα τους, το ίδιο θα κάνουν κι οι δικοί μας, εντάξει είναι λιγότεροι, αλλά φωνάζουν κι αυτοί, όσο μπορούν. Είναι κίνητρο να παίζεις και σε εχθρική ατμόσφαιρα. Τα ματς με την Παρτίζαν το έδειξαν αυτό. Πήγαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο Βελιγράδι, όπου γινόταν χαλασμός κόσμου και πήραμε δυο μεγάλες νίκες, ισοφαρίζοντας το σκορ και γυρίζοντας τη σειρά στη Μαδρίτη".

Το Final Four 2023 στο Pamestoixima.gr

Στο Pamestoixima.gr θα βρεις πληθώρα στοιχηματικών επιλογών για το Final Four 2023! Αγορές αγώνων, παικτών και σούπερ αποδόσεις* για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι στη διάθεση σου, για να ζήσεις κι εσύ την μοναδική εμπειρία διασκέδασης στο Final Four του Κάουνας!

Στο ανανεωμένο Pamestoixima.gr ζεις το παιχνίδι περισσότερο από ποτέ!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS FINAL FOUR 2023 EUROLEAGUE FINAL FOUR FINAL FOUR FINAL 4 EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ