FINAL FOUR 2023

Final Four 2023, Μουσταφά Φαλ στο SPORT24: "Δεν παίζω εγώ με τον Ταβάρες, αλλά ο Ολυμπιακός εναντίον της Ρεάλ"

Final Four 2023, Μουσταφά Φαλ στο SPORT24: "Δεν παίζω εγώ με τον Ταβάρες, αλλά ο Ολυμπιακός εναντίον της Ρεάλ"

Η μονομαχία δυο σπουδαίων σέντερ όπως ο Έντι Ταβάρες και ο Μουσταφά Φαλ θα κρίνει πολλά στον τελικό της EuroLeague. Ο σέντερ του Ολυμπιακού μίλησε στον Γιάννη Φιλέρη για την κόντρα με τον ψηλό της Ρεάλ και την ανυπομονησία του να ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας

Ολυμπιακός εναντίον Ρεάλ, λοιπόν, απόψε (20:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) στον τελικό του Final Four, με φόντο το αστραφτερό τρόπαιο της EuroLeague.

Οι "ερυθρόλευκοι" των τριών ευρωπαϊκών τροπαίων και των εννιά (με τον σημερινό) τελικών, κόντρα στους "μερένγκες" από τη Μαδρίτη που θα εμφανιστούν για 20ή φορά στην ιστορία τους στο παιχνίδι του τίτλου, τον οποίο έχουν κατακτήσει 10 φορές. Δύο μεγάλα κλαμπ που την τελευταία δεκαετία είναι από τους κυρίαρχους του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχοντας 4 τρόπαια (από δυο ο καθένας) τρεις μεταξύ τους τελικούς και άλλους δυο χαμένους, έκαστος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα μονομαχήσει με τον Τσους Ματέο, οι βετεράνοι του Ολυμπιακού (Σλούκας, Παπανικολάου) με τους γερόλυκους της Ρεάλ (Τσάτσο, Ρούντι, Σέρχιο) και βέβαια ο Εντι Ταβάρες με τον Μουσταφά Φαλ. Δυο κορυφαίοι σέντερ, που είναι πολύ επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας τους. Η μεταξύ τους κόντρα έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι από τα κομβικά σημεία του παιχνιδιού.

Η μεγάλη διαφορά που έχει η Ρεάλ με τον Ταβάρες

Το τι κάνει ο Ταβάρες για τη Ρεάλ το ανέλυσε με τον καλύτερο τρόπο ο Στέφανος Μακρής αν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς τόσο ειδικευμένος στο τεχνικό κομμάτι του μπάσκετ για να καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο... τηλεγραφόξυλος σέντερ για τη Ρεάλ. Η ομάδα της Μαδρίτης - με τις απουσίες που διαθέτει - έχει να επιδείξει δυο ή μάλλον τρία πράγματα. Την φανέλα της, που στάζει ιστορία, Κύπελλα και κλάση, την εμπειρία των τριών 35+ γκαρντ (Ροντρίγκεθ, Φερνάντεθ, Γιουλ) και τον Ταβάρες.

Ο πανύψηλος άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι ο MVP των playoffs με την Παρτίζαν ενώ και στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα έκανε ένα καταπληκτικό νταμπλ-νταμπλ (20π-15ρ) δίνοντας την εντύπωση ενός τρομερά φορμαρισμένου, όσο και απροσπέλαστου σέντερ. Η πιο επικίνδυνη αποστολή στην EuroLeague, τα τελευταία χρόνια, είναι να προσπαθήσει κανείς να σκοράρει μπροστά από τα μακριά χέρια του Ταβάρες. Απλώς δεν έχει τύχη.

Η μεγάλη διαφορά που έχει η Ρεάλ με τον Ταβάρες και η Ρεάλ χωρίς αυτόν, κάνει ακόμα πιο απαραίτητη την παρουσία του. Τον κορυφαίο αμυντικό της χρονιάς αλλά και τόσο σημαντικό στην επίθεση της ισπανικής ομάδας, θα κοντράρει ο Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος κολοσσός. Μια από τις καλύτερες μεταγραφές όλων των εποχών για τον Ολυμπιακό. Όχι ότι δεν έχει πάρει καλούς ψηλούς κατά καιρούς η "ερυθρόλευκη" ομάδα. Χάινς, Ντάνστον, Χάντερ, Μπιρτς είναι μερικοί απ'αυτούς, για να μην πούμε κι αυτόν ακόμα τον Μιλουτίνοβ.

Ευρωλίγκα στο pamestoixima.gr με σούπερ στοιχηματικές επιλογές | 21+

Ο Φαλ είναι ένα από τα δυο μυστικά της επιτυχημένης συνταγής του Ολυμπιακού στην πορεία μέχρι τα δυο Final Four. Ο άλλος είναι ο Τόμας Γουόκαπ. Λένε, άλλωστε, ότι μια καλή ομάδα μπάσκετ φαίνεται από τον "άσο" και το "πεντάρι" της. Και στις δυο περιπτώσεις ο Γιώργος Μπαρτζώκας, παίρνοντας τον έναν από τη Ζαλγκίρις Κάουνας και τον άλλον από την Βιλερμπάν, έκανε διάνα.

Ο Γάλλος διεθνής φοβίζει... όπως ο Ταβάρες. Η ικανότητα του να παίζει άμυνα ακόμα και σε κοντύτερους αντιπάλους, το ογκώδες κορμί του και βεβαίως η τρομερή αίσθηση του χώρου, με τις ασίστ που μοιράζει, τον έχουν κάνει απαραίτητο για τον Ολυμπιακό και μεγάλο πρόβλημα για τους αντιπάλους. Μόνο που στον τελικό ο "Μους" θα βρει απέναντι του τον μοναδικό ίσως ψηλό της EuroLeague που δεν πρόκειται να τον φοβηθεί. Ο Ταβάρες δήλωνε ενθουσιασμένος το Σάββατο το μεσημέρι -στη συνέντευξη Τύπου του τελικού, που θα συναντήσει ένα παίκτη τον οποίο κοιτάει απευθείας στα μάτια.

Ο Ταβάρες είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος, θέλω να τον νικήσω"

Ποια είναι η γνώμη του Φαλ όμως; Τον βρήκαμε στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού, μετά από τη μίνι ανάκριση που του έκαναν οι Γάλλοι συνάδελφοι. Πάντα σοβαρός, πάντα ευθύς, θα παραδεχθεί ότι ο Ταβάρες είναι μακράν ο πιο δύσκολος αντίπαλος του στην Ευρωλίγκα:

"Δεν χωράει αμφιβολία. Είναι πολύ ψηλός, τεράστιος, δεν μπορείς να τον νικήσεις εύκολα. Έχει πολύ μακριά χέρια και ξέρει να βάζει καλά το κορμί του σε όλες τις φάσεις.

Σίγουρα, έχει και αδυναμίες, όμως μιλάμε για ένα πολύ καλό παίκτη που θέλει μεγάλη προσπάθεια για να τον αντιμετωπίσεις με επιτυχία. Είμαι έτοιμος, όμως. Όπως όλοι στην ομάδα. Δεν παίζω εγώ με τον Ταβάρες αλλά ο Ολυμπιακός εναντίον της Ρεάλ...."

Τι είναι προτιμότερο για τον σέντερ του Ολυμπιακού. Να έχει αντίπαλους ισοϋψείς σαν τον Ταβάρες, ή κοντύτερους παίκτες που πρέπει να... χαμηλώνει πολύ το κέντρο βάρους του για να τους μαρκάρει: "Εξαρτάται από τον αντίπαλο. Κάθε φορά προσαρμόζεσαι, ανάλογα και με το τι ζητάει ο προπονητής. Ο Ταβάρες όμως είναι δεδομένο ότι απαιτεί το 100% των δυνάμεων μου" απαντάει ο Φαλ, που μοιάζει ανυπόμονος για να ξεκινήσει ο τελικός:

"Για όλη την ομάδα είναι μεγάλη υπόθεση αυτό το παιχνίδι. Γι αυτό παλεύαμε από το ξεκίνημα της σεζόν. Μόνο δυο ομάδες πετυχαίνουν αυτό τον στόχο. Και μόνο μία θα κερδίσει το τρόπαιο. Ελπίζω να είναι ο Ολυμπιακός.

Έχουμε ήδη κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι, όταν χάσαμε την πρόκριση στον τελικό. Θυμάμαι πόσο στενοχωρημένοι ήμασταν μετά τον αγώνα με την Εφές. Φέτος είναι όλα διαφορετικά. Έχουμε φτάσει ένα ματς πριν από την κατάκτηση του τίτλου, θα τα δώσουμε όλα και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε..."

Το Final Four 2023 στο Pamestoixima.gr

Στο Pamestoixima.gr θα βρεις πληθώρα στοιχηματικών επιλογών για το Final Four 2023! Αγορές αγώνων, παικτών και σούπερ αποδόσεις* για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι στη διάθεση σου, για να ζήσεις κι εσύ την μοναδική εμπειρία διασκέδασης στο Final Four του Κάουνας!

Στο ανανεωμένο Pamestoixima.gr ζεις το παιχνίδι περισσότερο από ποτέ!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS FINAL FOUR 2023 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ EUROLEAGUE FINAL FOUR FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ FINAL FOUR ΚΑΟΥΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ