FINAL FOUR 2023

Final Four 2023, Κώστας Παπανικολάου: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε 15 πόντους χωρίς ντρίμπλα κόντρα στην Μονακό

Ο Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου EUROKINISSI - LATO KLODIAN

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στον θρίαμβο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με την Μονακό. Αυτό που έκανε ξεχωριστή - και οικονομική - την εμφάνισή του όμως ήταν ότι σημείωσε 15 πόντους χωρίς να κάνει ντρίμπλα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό του Final Four μετά την σπουδαία νίκη του με 76-62 επί της Μονακό στον πρώτο ημιτελικό. Η νίκη αυτή ήρθε με πολλούς διακριθέντες. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ένας εξ αυτών. Και τα κατάφερε με τον δικό του τρόπο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους με 3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος και 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ήταν ο δεύτερος σκόρερ, πρώτος ριμπάουντερ, πρώτος κλέφτης και πρώτος σε αξιολόγηση των “ερυθρόλευκων” στο παιχνίδι. Το θέμα είναι όμως ότι το πώς έφτασε στο σημείο να επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό το παιχνίδι.

15 πόντοι - μηδέν ντρίμπλες και η αποθέωση του ατομικού ταλέντου του μέσω της ομαδικής προσπάθειας

Σχεδόν όλος ο μπασκετικός κόσμος γνωρίζει πλέον ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που στηρίζεται στην επίθεσή του σε συστήματα με κίνηση μακριά από την μπάλα και πολλά κοψίματα. Ο πιθανότατα κυριότερος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή διαθέτει στο ρόστερ του δύο από τους κορυφαίους - αν όχι τους κορυφαίους - παίκτες στην κίνηση μακριά από την μπάλα: Τους Σάσα Βεζένκοβ και Κώστα Παπανικολάου.

Ευρωλίγκα στο pamestoixima.gr με σούπερ στοιχηματικές επιλογές | 21+

Αυτά που κάνει ο Βεζένκοβ έχουν αναλυθεί πολλές φορές. Αυτά που κάνει ο Παπανικολάου όμως - που σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα βιώνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του - δεν παίρνουν την αντίστοιχη έκταση. Ο λόγος είναι ότι συνήθως κάποιος πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος σε ένα παιχνίδι για να τα προσέξει.

Κόντρα στην Μονακό όλοι πρόσεξαν βέβαια ότι ο Παπανικολάου ήταν εκ των πρωταγωνιστών των “ερυθρόλευκων”, όπως ήταν και εκ των πρωταγωνιστών στο Game 5 με την Φενέρμπαχτσε. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο που ξέρει: Εκμεταλλευόμενος το ταλέντο του και αυτό που τον κάνει ξεχωριστό, μέσα όμως από την ομαδική λειτουργία.

Ο Παπανικολάου σημείωσε 15 πόντους χωρίς να κάνει ντρίμπλα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σκόραρε με τρία κοψίματα προς το καλάθι και δύο Spot Up τρίποντα (Σουτ από στάση). Κάποιοι μπορούν να πουν ότι έπαθε… Βεζένκοβ, που έχει συνηθίσει τον κόσμο σε τέτοιες αναλογίες πόντων-ντρίμπλες. Στην πραγματικότητα όμως ο Παπανικολάου απλώς ήταν… Παπανικολάου. Και, για την ιστορία, ο Σάσα Βεζένκοβ χρειάστηκε μόλις 5 ντρίμπλες (όλες στην ίδια φάση) για να σημειώσει 19 πόντους.

Στα 33 του χρόνια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδωσε στην ομάδα του το κάτι παραπάνω σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Και αύριο (21/5) ελπίζει ότι θα καταφέρει να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τους “ερυθρόλευκους” για τρίτη φορά σε 11 χρόνια.

Το Final Four 2023 στο Pamestoixima.gr

Στο Pamestoixima.gr θα βρεις πληθώρα στοιχηματικών επιλογών για το Final Four 2023! Αγορές αγώνων, παικτών και σούπερ αποδόσεις* για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι στη διάθεση σου, για να ζήσεις κι εσύ την μοναδική εμπειρία διασκέδασης στο Final Four του Κάουνας!

Στο ανανεωμένο Pamestoixima.gr ζεις το παιχνίδι περισσότερο από ποτέ!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS FINAL FOUR 2023 EUROLEAGUE FINAL FOUR FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΟΥΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ