FINAL FOUR 2023

Final Four 2023: Η Μονακό κατέβασε 10άδα με 18χρονους πριν από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό

Final Four 2023: Η Μονακό κατέβασε 10άδα με 18χρονους πριν από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό
AS MONACO BASKET – DIRECTION DE LA COMMUNICATION

Οι Ματ Στραζέλ και Γιοάν Μακουντού ήταν οι μόνοι δύο παίκτες του βασικού κορμού της Μονακό που μπήκαν στη δέκαδα για το ματς πρωταθλήματος με την Μπλουά, τρεις ημέρες πριν από τον ημιτελικό στο Final Four με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Στον πάγκο ο Γκλάντιρ αντί του Σάσα Ομπράντοβιτς.

Το κίνητρο της διάκρισης σ' ένα Final Four είναι τεράστιο και ουδείς ήθελε να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο πριν από τον ημιτελικό της Παρασκευής (19/5, 18:00) απέναντι στον Ολυμπιακό. Με δεδομένο άλλωστε πως η Μονακό έχει κλειδώσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο της γαλλικής λίγκας, άλλη μια νίκη δεν θα έκανε τη διαφορά. Ακόμη κι αν μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να επιφέρει κυρώσεις βάσει κανονισμών.

Γι' αυτό και στον αγώνα με την Μπλουά, το βράδυ της Τρίτης, παρατάχθηκε μια πειραματική σύνθεση με παίκτες που σπανίως συναντά κανείς στη σύνθεση των Μονεγάσκων. Οι περισσότεροι μάλιστα παίκτες που δεν έχουν καν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους.

Τop Price Νικητής Διοργάνωσης Ολυμπιακός σε απόδοση 3.30 από το pamestoixima.gr

Ο Ενγκομμπό, ο Μονκαντά, ο Βεράντο και ο Ιρανός Αμινί δηλώθηκαν από το τεχνικό επιτελείο, παρέα με τους 19χρονους Ενιαμαλοκί - Νουντογκμπεσί, τον 20χρονο Ενγκαντού και τον 21χρονο Κουτίρ.

Από τον βασικό κορμό της ομάδας επελέγησαν να παίξουν μόνο ο γκαρντ Ματ Στραζέλ και ο σέντερ Γιοάν Μακουντού, οι δύο παίκτες με τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής στα ματς της EuroLeague, μια και αμφότεροι μετρούν λιγότερα από δέκα ανά ματς εφέτος.

*Το φετινό Final Four της EuroLeague θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το Novasports

TAGS FINAL FOUR 2023 EUROLEAGUE FINAL FOUR FINAL FOUR FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ