ΟΠΑΠ FINAL 8

Final Eight Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ: Το Depth Chart των 8 μονομάχων

Final Eight Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ: Το Depth Chart των 8 μονομάχων
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τις 8 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, που θα διεξαχθεί στα “Δύο Αοράκια” στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και το Depth Chart τους.

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Σήμερα (15/2) στα “Δύο Αοράκια” στο Ηράκλειο Κρήτης θα ξεκινήσει το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, όπου 8 ομάδες θα παλέψουν για το τρόπαιο.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός AKTOR, ΑΕΚ Betsson, ΠΑΟΚ, Άρης, Περιστέρι bwin, Προμηθέας και Πανιώνιος είναι οι διεκδικητές του πολυπόθητου τροπαίου, σε μία διοργάνωση που αναμένεται να έχει την λάμψη που της αξίζει.

Ο - περσινός κάτοχος - Ολυμπιακός και ο - πρωτοπόρος της Stoiximan Basket League - Παναθηναϊκός AKTOR θεωρούνται απολύτως λογικά τα φαβορί. Οι υπόλοιποι μονομάχοι έχουν να πουν και αυτοί όμως κάτι για αυτό, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να ζήσουν το όνειρό τους στην διοργάνωση των εκπλήξεων.

Αυτοί είναι λοιπόν οι 8 μονομάχοι, οι οποίοι παρουσιάζονται με βάση την θέση που έχουν αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία της Stoiximan Basket League (από όπου πήραν το εισιτήριο οι 7 από τις 8 ομάδες, συν τον Πανιώνιο).

Παναθηναϊκός AKTOR

Το Depth Chart:
PG: Τζέριαν Γκραντ, Λούκα Βιλντόσα, Δημήτρης Μωραΐτης
SG: Κέντρικ Ναν, Κώστας Σλούκας
SF: Μάριους Γκριγκόνις, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου
PF: Ντίνος Μήτογλου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Λευτέρης Μαντζούκας
C: Ματίας Λεσόρ, Κώστας Αντετοκούνμπο, Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι
Ο προπονητής: Εργκίν Αταμάν
Με λίγα λόγια: Οι “πράσινοι” έρχονται στο Final Eight ως οι πρωτοπόροι της Stoiximan Basket League με ρεκόρ 17-1. Η μοναδική τους ήττα ωστόσο ήρθε πριν από μερικές ημέρες, εντός έδρας, από τον Άρη, κάτι που έδειξε και το πόσο έχει ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν εντυπωσιάζει φέτος. Η ταχύτητα με την οποία βρήκε χημεία ένα σύνολο που άλλαξε σε 90% το ρόστερ του είναι άξια θαυμασμού, με το “τριφύλλι” να είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και - μαζί με τον Ολυμπιακό - τα φαβορί της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός

Το Depth Chart:
PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ
SG: Αϊζέια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης
SF: Κώστας Παπανικολάου, Ίγκνας Μπραζντέικις
PF: Άλεκ Πίτερς, Φίλιπ Πετρούσεβ
C: Μουσταφά Φαλ, Μόουζες Ράιτ, Γιώργος Τανούλης
Ο προπονητής: Γιώργος Μπαρτζώκας
Με λίγα λόγια: Ο Ολυμπιακός πήγε στην Κρήτη ως κάτοχος του τροπαίου, αλλά και ως ένα σύνολο που δείχνει σιγά-σιγά να ρολάρει την κατάλληλη στιγμή μετά από τα αρκετά σκαμπανεβάσματα που υπήρξαν λόγω των μαζεμένων τραυματισμών.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα παραταχθούν στην Κρήτη χωρίς τον τραυματία Νίκολα Μιλουτίνοβ, αλλά την ίδια στιγμή ο Μόουζες Ράιτ έχει φροντίσει να καλύψει σε σημαντικό βαθμό το κενό του Σέρβου. Παράλληλα, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν να αντιπαρατάξουν την ποιότητα που διαθέτουν σε κάθε θέση, αλλά και την χημεία τους, αφού έχουν τον ίδιο κορμό εδώ και δύο χρόνια.

Περιστέρι bwin

Το Depth Chart:
PG: Τζο Ράγκλαντ, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, Στέλιος Πουλιανίτης, Βασίλης Ξανθόπουλος
SG: Ζερμέιν Λοβ, Κένι Γουίλιαμς
SF: Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, Σωτήρης Σταυρακόπουλος
PF: Λεωνίδας Κασελάκης, Νίκος Χουγκάζ
C: Τρέβορ Τόμπσον, Νέιτ Ρένφρο, Βαγγέλης Ζούγρης
Ο προπονητής: Βασίλης Σπανούλης
Με λίγα λόγια: Το Περιστέρι bwin ξεκίνησε κάπως ράθυμα την σεζόν. Όσο περνούσε όμως ο καιρός ανέβασε ρυθμό και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση της Stoiximan Basket League, με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει χτίσει πάλι ένα συμπαγές σύνολο.

Ο Τζο Ράγκλαντ είναι ο μαέστρος της ομάδας, με τον Ζερμέιν Λοβ να έχει καλύψει - και με το παραπάνω - το κενό του τραυματία Τζέιλεν Χαντς (που τελικά αποχώρησε από τους "Πρίγκιπες"), την ίδια στιγμή που η γραμμή ψηλών του Περιστερίου bwin είναι μία από τις πιο δυναμικές του πρωταθλήματος.

Άρης

Το Depth Chart:
PG: Λευτέρης Μποχωρίδης, Τζόναθαν Σταρκ, Γιώργος Φίλλιος
SG: Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης
SF: Ρόνι Χάρελ, Νίκος Περσίδης, Ανδρεάς Καλόγηρος
PF: Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς, Διαμαντής Σλαφτσάκης
C: Κρις Μπάνκστον, Ίσμαελ Σανόγκο, Σίλβιο ΝτεΣόουζα
Ο προπονητής: Γιάννης Καστρίτης
Με λίγα λόγια: Η πιο σκληρή ομάδα της Stoiximan Basket League και μία από τις πιο φορμαρισμένες στην Ευρώπη. Αυτό είναι ο Άρης του Γιάννη Καστρίτη, που έχει τρελάνει κόσμο φέτος, με αποκορύφωμα την προ ημερών νίκη του μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο τραυματισμός του Γκάλινατ αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για τους “κίτρινους”. Ακόμα κι έτσι, με οδηγό την άμυνα, το μέγεθος στην γραμμή ψηλών του και με τον Βασίλη Τολιόπουλο να κάνει σεζόν καριέρας, οι “κίτρινοι” μπαίνουν με φόρα στο τουρνουά.

Προμηθέας

Το Depth Chart:
PG: Αντώνης Κόνιαρης, Άντονι Κάουαν, Θανάσης Μπαζίνας, Νίκος Πλώτας
SG: Χάντερ Χέιλ, Τζορτζ Πάπας
SF: Τζαμάλ Τζόουνς, Κάμερον Ρέινολντς
PF: Λίνος Χρυσικόπουλος, Κρις Κόφι, Αντώνης Καραγιαννίδης
C: Ντεσόν Στέφενς, Χάιμε Ετσενίκε
Ο προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου
Με λίγα λόγια: Στα μάτια αρκετού κόσμου, ο Προμηθέας παίζει το πιο όμορφο μπάσκετ στην Stoiximan Basket League αν βγουν από την εξίσωση οι “αιώνιοι” (και ενίοτε και με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR στην εξίσωση). Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου παίζει σύγχρονα, παίζει γρήγορα, σκοράρει, κάνει ζημιές.

Οι Πατρινοί ξέρουν ότι ο δρόμος προς το τρόπαιο δεν είναι εύκολος. Το δίδυμο των Κάουαν, Χέιλ όμως στην περιφέρεια και η αθλητική γραμμή ψηλών τους είναι λόγος για να αισιοδοξούν.

ΠΑΟΚ

Το Depth Chart:
PG: Έλβαρ Φρίντρικσον, Νίκος Τσιακμάς, Θοδωρής Κωνσταντινίδης
SG: Μαρκις Τάουνς, Μίχαλ Μιχάλακ, Νίκος Αρσενόπουλος
SF: Σέσιλ Γουίλιαμς, Σταύρος Σχίζας
PF: Τζάστιν Άλστον, Μάικλ Γκίλμορ, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Άρης Σωτηρίου
C: Τζαμάνι ΜακΝίς, Μιχάλης Τσαϊρέλης
Ο προπονητής: Φώτης Τακιανός
Με λίγα λόγια: Ένας αλλαγμένος ΠΑΟΚ θα παραταχθεί στην Κρήτη, αφού τις τελευταίες εβδομάδες προχώρησε στην προσθήκη τριώξν ξένων (Τάουνς, Γουίλιαμς και Μιχάλακ), αλλάζοντας την φυσιογνωμία του.

Ο Φώτης Τακιανός έχει χτίσει ένα σκληρό ρόστερ, με μέγεθος και θέλει - ξεκινώντας από το ντέρμπι με τον Άρη για τον 2ο προημιτελικό - να δείξει ότι ο Δικέφαλος μπορεί να φτάσει μακριά στην διοργάνωση.

ΑΕΚ Betsson

Το Depth Chart:
PG: Μπράντον Νάιτ, Ζώης Καράμπελας, Δημήτρης Φλιώνης (τραυματίας)
SG: Τσέισον Ραντλ, Όστιν Χόλινς
SF: Τζόρνταν ΜακΡέι, Όμηρος Νετζήπογλου, Άλφης Πιλάβιος
PF: Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Γιάννης Κουζέλογλου, Μάνος Ματαλιωτάκης
C: Τζόρνταν Μόργκαν, Μάνος Χατζηδάκης, Δημήτρης Αγραβάνης
Ο προπονητής: Ηλίας Ζούρος
Με λίγα λόγια: Για τρίτη σερί χρονιά η ΑΕΚ Betsson πηγαίνει αποδεκατισμένη στο Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ. Αυτό συνέβη στο Final Four του 2022, αυτό και πέρυσι (2023) στο Final Eight. Φέτος, η “Ένωση” πάει στην Κρήτη χωρίς τον Τζάστιν Τίλμαν και τον Δημήτρης Φλιώνη, ενώ ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αναμένεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά έπειτα από 2.5 μήνες.

Τα πράγματα δεν είναι ιδανικά για την “Ένωση”, η οποία ακόμα κι έτσι έχει όμως παίκτες-κλάσης και θα παλέψει για το καλύτερο που μπορεί.

Πανιώνιος

Το Depth Chart:
PG: Νίκος Γκίκας, Χρήστος Σκάνδαλος, Ιάσωνας Δημητρακόπουλος, Απόστολος Παζιωτόπουλος
SG: Δημήτρης Βεργίνης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Μανώλης Βαφειάδης
SF: Στάθης Παπαδιονυσίου, Ευγένιος Σεργιένκο
PF: Ντεζόν Ντέιβις, Τάσος Αντωνάκης, Στέλιος Χάλαρης
C: Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ίαν Βουγιούκας
Ο προπονητής: Άρης Λυκογιάννης
Με λίγα λόγια: Για δεύτερη σερί σεζόν ο Πανιώνιος κατάφερε να προκριθεί στο Final Eight, εκπροσωπώντας τις μικρές κατηγορίες. Οι “κυανέρυθροι” βέβαια μόνο μικροί δεν είναι. Ο Πανιώνιος είναι πρώτος αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα της Elite League, έχοντας στο ρόστερ του παίκτες κλάσης όπως ο Δημήτρης Βεργίνης, ο Νίκος Γκίκας, ο Ίαν Βουγιούκας και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης και προπονητή τον μπαρουτοκαπνισμένο Άρη Λυκογιάννη.

Ο τραυματισμός του Μπέρικ ΖανΛουί “πλήγωσε” τον Πανιώνιο, ωστόσο οι “κυανέρυθροι” σίγουρα θα δώσουν ό,τι έχουν. Πέρυσι - όταν ακόμα αγωνιζόντουσαν στην National League - κόντεψαν να κάνουν την ζημιά στην ΑΕΚ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Final Eight:

Προημιτελικοί
15/2
18.00 Παναθηναϊκός AKTOR-ΑΕΚ Betsson (1), Cosmote Sport 5
21.00 ΠΑΟΚ mateco-Άρης Midea (2), Cosmote Sport 5
16/2
18.00 Ολυμπιακός-Περιστέρι bwin (3), Cosmote Sport 5
21.00 Προμηθέας Π.-Πανιώνιος ΓΣΣ (4), Cosmote Sport 5
Ημιτελικοί
17/2
18.00 Νικητής 1-Νικητής 2 (5), ΣΚΑΪ/Cosmote 5
21.00 Νικητής 3-Νικητής 4 (6), ΣΚΑΪ/Cosmote 5
Τελικός
18/2
19.00 Νικητής 5-Νικητής 6, ΣΚΑΪ/Cosmote 5

Το ΟΠΑΠ Final 8 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ είναι στο Pamestoixima.gr

Final 8 ή αλλιώς τέσσερις ημέρες γεμάτες μπασκετική δράση, που θα αναδείξουν το νικητή του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Οκτώ ομάδες θα αναμετρηθούν για να διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ ΟΠΑΠ και υπόσχονται θέαμα και δράση από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο. Ζεις τον παλμό του Final 8 στο Pamestoixima.gr, με δεκάδες αγορές σε κορυφαίες αποδόσεις και σούπερ προσφορές* για τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ!

Ανανεωμένη Τριπλή Προσφορά και Ενισχυμένες Αποδόσεις στο Pamestoixima.gr

Η αγωνιστική δράση επέστρεψε στα γήπεδα της Ευρώπης με συναρπαστικές αναμετρήσεις σε Champions League, Europa League και Conference League! Ένα τριήμερο γεμάτο ποδόσφαιρο και για αυτό στο Pamestoixima.gr σε περιμένουν ενισχυμένες αποδόσεις* στους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και η ανανεωμένη τριπλή προσφορά* γνωριμίας, πιο δυνατή από ποτέ! Στο Pamestoxima.gr το παιχνίδι ορίζεται από την αρχή!

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

TAGS ΟΠΑΠ FINAL 8 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ