FIBA

FIBA: Ο Χαμανέ Νιάνγκ κρίθηκε αθώος και επιστρέφει στα προεδρικά καθήκοντα

FIBA: Ο Χαμανέ Νιάνγκ κρίθηκε αθώος και επιστρέφει στα προεδρικά καθήκοντα

Αθώος για τις κατηγορίες περί υπόθαλψης φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης στην Ομοσπονδία του Μάλι κρίθηκε ο Χαμανέ Νιάνγκ. Ο πρόεδρος της FIBA επιστρέφει στα καθήκοντά του.

Η νομική περιπέτεια του Χαμανέ Νιάνγκ ολοκληρώθηκε με την αθώωσή του. Ο πρόεδρος της FIBA αντιμετώπιζε κατηγορίες περί υπόθαλψης φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης, ύστερα από καταγγελία που έχει για θέματα που αφορούσαν στην Ομοσπονδία του Μάλι.

Ο Χαμανέ Νιάνγκ κατηγορήθηκε όχι ως ηθικός αυτουργός, αλλά για το γεγονός πως ενώ γνώριζε για τα αναφερόμενα περιστατικά, δεν έδρασε, ως όφειλε. Κατηγορίες που κατέρρευσαν εν τέλει αφού δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο που να συνηγορεί στο γεγονός ότι γνώριζε ή θα έπρεπε να γνωρίζει τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στην Ομοσπονδία του Μάλι.

Με βάση το επίσημο πόρισμα που έφτασε στα γραφεία της FIBA μάλιστα, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας προέβη στην εξής δήλωση: "Η έρευνα που διεξήχθη είναι υπέρτατης σημασίας και θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική και άνευ όρων υποστήριξή μου στα θύματα. Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να διώκονται από τη FIBA μέσω των ανεξάρτητων διαδικασιών. Δεδομένου ότι η αρμόδια αρχή για τη ακεραιότητα, επιβεβαίωσε την αθωώτητά μου, θα επιστρέψω στα καθήκοντά μου στη FIBA".

Επιπλέον, με αφορμή το πόρισμα της έρευνας που έγινε η FIBA αποφάσισε, σε συνεργασία και με την υπόδειξη του επιφορτισμένου για την ανεξάρτητη έρευνα και αφού μελέτησε με προσοχή τα δεδομένα, να παύσει από τα καθήκοντά τους, όσο εξελίσσεται η πειθαρχική διαδικασία, ακόμα τρεις ανθρώπους.

Πρόκειται για τον προπονητή, Φάντα Ντιαλού, τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Σεϊντού Μάιγκα, και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας του Μάλι, Αμαντού Τραορέ.

TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ