ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

FIBA και Παρίσι 2024 συμφώνησαν στην αλλαγή της έδρας των Ολυμπιακών Αγώνων

FIBA και Παρίσι 2024 συμφώνησαν στην αλλαγή της έδρας των Ολυμπιακών Αγώνων

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει προ ολίγων ημερών η πρόθεση των Γάλλων να βάλουν το ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του 2024 σε εκθεσιακό κέντρο, με τη FIBA και τη διοργανώτρια αρχή να έρχονται σε συμφωνία για αλλαγή έδρας.

Η πρόθεση της γαλλική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις για αρκετά αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πολλούς Γάλλους μπασκετμπολίστες. Συγκεκριμένα η διοργανώτρια αρχή σκόπευε να χρησιμοποιήσει ένα εκθεσιακό κέντρο, το Paris Expo Porte de Versailles για την πρώτη φάση του τουρνουά μπάσκετ, με τους Φουρνιέ, Μπατούμ, Πουαριέ να αντιδρούν και να κάνουν λόγο για ντροπιαστική απόφαση.

Μερικές ημέρες αργότερα η FIBA και η επιτροπή "Παρίσι 2024" συμφώνησαν στην αλλαγή της έδρας των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου καθώς το εκθεσιακό κέντρο το οποίο προόριζαν για το τουρνουά ανδρών και γυναικών δεν μπορούσε να συμβαδίζει με τις υψηλές απαιτήσεις σε τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο που έχει ένα Ολυμπιακό τουρνουά.

Οι δύο φορείς θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους προκειμένου να βρεθεί το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθούν οι αγώνες μπάσκετ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ