MUNDOBASKET 2023

Φερνάντεθ: "Με ενοχλεί που ο Ρούμπιο χρειαζόταν μια αγκαλιά και δεν μπορούσαμε να το δούμε"

Φερνάντεθ: "Με ενοχλεί που ο Ρούμπιο χρειαζόταν μια αγκαλιά και δεν μπορούσαμε να το δούμε"
FIBA

Ευθύνες στον εαυτό του, που δεν μπόρεσε να δει το σκοτάδι του Ρίκι Ρούμπιο και τον βοηθήσει να το ξεπεράσει, έριξε ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Η είδηση της απομάκρυνσης του Ρίκι Ρούμπιο από το μπάσκετ για λόγους ψυχικής υγείας έχει ταρακουνήσει την μπασκετική κοινότητα εν γένει, αλλά πολύ περισσότερο τα μέλη της Εθνικής Ισπανίας. Η εν λόγω εξέλιξη ήταν εντελώς αναπάντεχη και αυτό γίνεται αντιληπτό από τις δηλώσεις που έκανε ο Ρούντι Φερνάντεθ στη Marca, κατηγορώντας τον εαυτό του που δεν μπόρεσε να δει το πρόβλημα του φίλου του και να τον βοηθήσει.

"Με τον Ρούμπιο είμαστε μαζί από 14 χρονών. Κρατούσαμε ο ένας το χέρι του άλλου. Μέναμε στο ίδιο δωμάτιο. Στο Παγκόσμιο του 2019 μέναμε μαζί και ήταν συνέχεια μαζί μου λόγω του πατέρα μου και του θανάτου του παππού μου. Με πήγαινε έξω για να αποσυνδεθώ. Με πονάει να βρίσκομαι τώρα εδώ και να μην έχω καταλάβει ότι ο Ρίκι δεν είναι καλά. Εγώ ήμουν ο πιο κοντινός του συμπαίκτης. Δεν κατάλαβα ότι δεν είναι καλά.

Μπορεί και να μην άλλαζε κάτι (αν το είχα καταλάβει), αλλά θα ήθελα να του δώσω μια αγκαλιά και αυτό είναι για το οποίο κατηγορώ τον εαυτό μου. Είναι ένα συναίσθημα ανικανότητας, γιατί ένας φίλος δεν ήταν καλά και δεν το κατάλαβα. Μια αγκαλιά είναι η πιο εγκάρδια και ήθελα να του τη δώσω. Με ενοχλεί ότι ο Ρίκι χρειαζόταν μια αγκαλιά και δεν μπορούσαμε να το δούμε. Είναι περίπλοκο γιατί συμβαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά αυτή η ομάδα είναι όντως μια οικογένεια, δεν το λέμε για λόγους μάρκετινγκ. Μας θεωρώ οικογένεια και έχουμε ο ένας τον άλλο σε κάθε στιγμή, ακόμα και στις άσχημες", ανέφερε ενδεικτικά ο αρχηγός της Ισπανίας.

TAGS MUNDOBASKET 2023 FIBA WORLD CUP ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ