EUROBASKET

Φασούλας για Μαρτσουλιόνις: "Να βγει μπροστά το Υπουργείο Αθλητισμού και να απαντήσει"

Ο Παναγιώτης Φασούλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA
Ο Παναγιώτης Φασούλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA MEGA TV

Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA για τη δήλωση του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις για το EuroBasket 1987, κάνοντας λόγο για ανάγκη νομικών κινήσεων από την πλευρά της Πολιτείας.

Η δήλωση του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις σε ισπανικό περιοδικό περί απόπειρας δωροδοκίας των παικτών της Σοβιετικής Ένωσης πριν από τον τελικό του EuroBasket 1987 έχει δημιουργήσει -δικαιολογημένα- πολύ θόρυβο, με τον Σάσα Βολκόφ πάντως να δηλώνει άγνοια για τους ισχυρισμούς του πρώην συμπαίκτη του, βάσει όσων ανέφερε στο SPORT 24.

Μία μέρα μετά την αρχική του τοποθέτηση μέσω γραπτής δήλωσης, ο Παναγιώτης Φασούλας αναφέρθηκε στο θέμα, όντας καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ έκανε λόγο για συκοφαντική δήλωση από την πλευρά του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα, τονίζοντας πως το Υφυπουργείο Αθλητισμού πρέπει να επέμβει και να εξετάσει τις νομικές κινήσεις που μπορεί να κάνει.

Αναλυτικά όσα είπε η "Αράχνη" στο κεντρικό δελτίο του MEGA:

"Οι αθλητές που αγωνίζονταν τότε στην υπερδύναμη Σοβιετική Ένωση ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αποδεχθούν οποιαδήποτε ήττα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει γιατί τα είπε αυτά μετά από 34 χρόνια. Εκτός αν φοβάται ότι... ξαναρχόμαστε, ότι ξανάρχεται η Εθνική ομάδα με τη δυναμική που είχε τότε. Εγώ πιστεύω ότι το είπε αυτό εν τη ρύμη του λόγου, για να πει κάτι που θα γινόταν είδηση.

Επειδή, λοιπόν είναι τεράστια προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ, δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητο όλο αυτό. Ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις ήταν ένα σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης ως αθλητής. Ο πρώτος παίκτης από τη Σοβιετική Ένωση, που υπέγραψε σε ομάδα του ΝΒΑ.

Απορώ γιατί ακόμα η πολιτειακή ηγεσία της χώρας δεν έχει κινηθεί ίσως και με νομικό τρόπο. Το 1987 δεν είναι ότι έπαιζα εγώ ή κάποια άλλα παιδιά και μας προσβάλλει. Το 1987 είναι τα ιερά και τα όσια του αθλητικού κινήματος της χώρας.

Θα ήθελα να δω πιο σημαντικές αντιδράσεις από θεσμικούς παράγοντες... Παρολ' αυτά, θεωρώ ότι δεν μπορούν να μένουν τέτοιες τοποθετήσεις, από τέτοιους ανθρώπους αναπάντητες. Είναι εντελώς συκοφαντική.

Δεν είναι ότι κερδίσαμε τη Σοβιετική Ένωση μόνο τότε. Τους κερδίσαμε και μετά από δυο χρόνια. Και τότε χρηματίστηκαν;

Είναι σαν να βγαίνει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σήμερα και να λέει ότι στη Σαϊτάμα πλησίασαν οι Έλληνες για να δωροδοκήσουν τους παίκτες του ΝΒΑ! Τέτοιο είναι το αίσχος της δήλωσης αυτής!

Η Ομοσπονδία είναι αυτή τη στιγμή με προσωρινή διοίκηση με δική της πρωτοβουλία, δεν υπάρχει ουσιαστικά διοίκηση που μπορεί να πάρει αποφάσεις. Γι' αυτό πρέπει να βγει μπροστά το Υπουργείο Αθλητισμού και να απαντήσει με όποιον τρόπο κρίνει το νομικό επιτελείο. Πρέπει να γίνει άμεσα, από τη στιγμή που αυτή η δήλωση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις παντού".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROBASKET ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ