ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET

Εξωφρενικό ρεκόρ στο MundoBasket 2023, 38.115 θεατές στο Φιλιππίνες - Δομινικανή Δημοκρατία σε γήπεδο-κτήνος

Εξωφρενικό ρεκόρ στο MundoBasket 2023, 38.115 θεατές στο Φιλιππίνες - Δομινικανή Δημοκρατία σε γήπεδο-κτήνος
FIBA.BASKETBALL

Βραδιά βγαλμένη από ταινία στη Philippine Arena, με 38.115 θεατές να γράφουν ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Το SPORT24 ήταν εκεί, για να ζήσει μία αξέχαστη εμπειρία αγάπης για το μπάσκετ.

Ξέραμε εδώ και πολλούς μήνες τι θα συμβεί την Παρασκευή (25/8) στη Philippine Arena. Το περιμέναμε με ανυπομονησία και φροντίσαμε να το ζήσουμε από κοντά. Η χώρα με το πιο δυναμικό fanbase, η χώρα που λατρεύει όσο ελάχιστες το μπάσκετμπολ, έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος, καθώς 38.115 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο-κτήνος της Μανίλα για την αναμέτρηση των Φιλιππίνων του Τζόρνταν Κλάρκσον με τη Δομινικανή Δημοκρατία του Καρλ-Άντονι Τάουνς.

38.115 θεατές, σε περίπτωση που δεν το διαβάσατε καλά ή το προσπεράσατε πιο γρήγορα απ' όσο έπρεπε.

Η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων ζει γι' αυτό το MundoBasket, ζούσε γι' αυτή τη μέρα. Τη μοναδική στο συγκεκριμένο γήπεδο. Βλέπετε, οι διοργανωτές αποφάσισαν να αλλάξουν τα πλάνα τους και έβγαλαν από τη Philippines Arena τους υπόλοιπους αγώνες που είχαν οριστεί σε αυτή, εξαιτίας της... φρικτής κίνησης που επικρατεί πριν και μετά από μεγάλα γεγονότα σε αυτή την εγκατάσταση. Μοναδική εγκατάσταση, με απίθανη ακουστικη που σε συνδυασμό με το πάθος του κοινού, σε ανατριχιάζει.

Γράψαμε και χθες στο SPORT24 ότι η καλοσύνη και η ευγένεια των Φιλιππινέζων μας έχουν σκλαβώσει. Έχουν μελετήσει τα πάντα, έχουν προβλέψει τα άντα, είναι εκεί για να λύσουν μικρά και μεγάλα προβλήματα με χαμόγελο. Δείτε, λοιπόν, τι μας είχαν ετοιμάσει το πρωί της Παρασκευής.

Μας ενημέρωσαν σε ποια τρία σημεία της πόλης έπρεπε να βρεθούμε, ώστε να μπούμε στο πούλμαν που θα μας μετέφερε στη Philippine Arena. Ένα λεωφορείο βγαλμένο από τη δεκαετία του '80, με... σεμεδάκια στο εσωτερικό του και με μία κοπέλα που μας έδωσε κέικ και νερό για να αντέξουμε το ταξίδι. Περίπου δύο ώρες διαρκούν τα 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μανίλα μέχρι τη Philippine Arena, όμως εδώ έγινε η κίνηση που άλλαξε όλο το παιχνίδι.

Δύο μηχανές της Αστυνομίας βρίσκονταν μπροστά από το πούλμαν και άνοιγαν δρόμο, στα διόδια είχαν επίσης φροντίσει να μη σταματήσουμε και να περάσουμε απο άδεια λωρίδα, ενώ όσο προσεγγίζαμε το γήπεδο και η ροή των αυτοκινήτων γινόταν όλο και πιο πυκνή, τόσο οι αρχές βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού για να μη σταματήσουμε, να μην κολλήσουμε ούτε δευτερόλεπτο. Το ίδιο φυσικά έγινε και με τις αποστολές και των τεσσάρων ομάδων που έπρεπε να κάνουν αυτό το δρομολόγιο.

Ο αγώνας Ανγκόλα - Ιταλία είχε πάνω από 15-20 χιλιάδες θεατές και όσο περνούσε η ώρα, τόσο οι θέσεις καλύπτονταν. Ακόμα και σε απλές πάσες υπήρχε ενθουσιασμός. Ξεχείλιζε το πάθος του κόσμου που και λατρεύει το μπάσκετ, αλλά και γνωρίζει καλά το άθλημα. Είναι κάτι σαν θρησκεία η καλαθοσφαίριση στις Φιλιππίνες, το μέρος που η FIBA σωστά επέλεξε και για το 50% της πρώτης φάσης, αλλά και για τα νοκάουτ από τα προημιτελικά μέχρι τους τελικούς της διοργάνωσης.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ ξεκίνησε και το SPORT24 με την υποστήριξη της Stoiximan, ακολουθεί την Εθνική μας στην πορεία της στη διοργάνωση.

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ