“Έχει αποβάλει το άγχος ο Ούκιτς”

Ο Κροάτης, Τόμας Ντραγκίσεβιτς μίλησε στο Sport24.gr για τον συμπατριώτη του Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Ο Κροάτης γκαρντ του Παναθηναϊκού, Ρόκο Λένι Ούκιτς δείχνει αναγεννημένος το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του “τριφυλλιού”.
Ο Ούκιτς πρόσθεσε ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι στο ενεργητικό του στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη των “πρασίνων” κόντρα στην Ζαλγκίρις στο Κάουνας.
Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Τόμας Ντραγκίσεβιτς, ο οποίος γράφει στην εφημερίδα “Sportske Novosti”, κάνοντας μία αναδρομή στην πορεία του Κροάτη γκαρντ του Παναθηναϊκού.
” Ο πρώτος προπονητής που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη ήταν ο Γιάσμιν Ρέπεσα στην Σουπρολίγκα. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια και στο εγχώριο πρωτάθλημα και πολλοί τον σύγκριναν με τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Αυτό του πρόσθεσε μεγαλύτερο βάρος και τον άγχωνε κάτι που είναι φυσιολογικό στην ηλικία που βρισκόταν“, ήταν τα πρώτα του λόγια και πρόσθεσε:
” Το 2002 στα 18 του κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με την Σπλιτ, καθώς επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου της Ζαντάρ. Ο Ούκιτς είχε κάνει πολύ καλό ματς, νομίζω μάλιστα είχε πετύχει γύρω στους 20 πόντους.
Είχε κληθεί παράλληλα και στην εθνική Κροατίας. Ο Σπάχια όταν ήταν 21 χρονών τον πήρε στην Ταού, με την οποία έπαιξε τότε πάνω από 40 παιχνιδια. Ακολούθησε η Μπαρτσελόνα, η Ρόμα και στη συνέχεια το ΝΒΑ. Έπειτα έπαιξε στην Φενέρμπαχτσε, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα στην Τουρκία, ενώ είχε πολύ καλή απόδοση. Το ταλέντο του είναι γνωστό“.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ούκιτς ντύθηκε στα “πράσινα”, αποτελώντας “γρανάζι” της μηχανής του Αργύρη Πεδουλάκη: ” Ναι, ο Ούκιτς το καλοκαίρι που μας πέρασε πήρε την απόφαση να παίξει για τον Παναθηναϊκό. Είχε τρεις προτάσεις, με την καλύτερη να είναι από την Ούνιξ Καζάν.
Παρόλα αυτά, εκείνος προτίμησε τον Παναθηναϊκό γιατί όπως μου είχε πει είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κατακτήσει τίτλους. Είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη και το κίνητρο ήταν μεγάλο για εκείνον, παίζοντας παράλληλα και με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην ίδια ομάδα“.
Τέλος, ο Τόμας Ντραγκίσεβιτς τόνισε ότι η συνύπαρξη του Ούκιτς με τον Διαμαντίδη τον βοηθάει ακόμα περισσότερο και για την εθνική ομάδα της Κροατίας… ” Μου είχε πει ότι το να συνυπάρχει με τον Διαμαντίδη στην πεντάδα είναι πολύ καλό και για την εθνική ομάδα της Κροατίας!
Γιατί εκεί θα πρέπει να παίζει με τον Ζόραν Πλάνινιτς και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βρίσκεται μαζί με τον Διαμαντίδη στο παιχνίδι, ώστε να προσαρμοστεί σε αυτό ακόμα περισσότερο. Έχω δει κάποιους από τους τελευταίους αγώνες του Παναθηναϊκού και πραγματικά δείχνει πολύ πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος, χωρίς άγχος στα ματς, φορώντας την “πράσινη” φανέλα“.