ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

EuroLeague, Ζάλγκιρις: Το τέλος του Καλνιέτις είχε μπόλικη αυτογνωσία, το γυρίζει στο ποδόσφαιρο

EuroLeague, Ζάλγκιρις: Το τέλος του Καλνιέτις είχε μπόλικη αυτογνωσία, το γυρίζει στο ποδόσφαιρο

Από το ποδόσφαιρο θ' αρχίσει η παραγοντική ενασχόληση με τον αθλητισμό του Μάντας Καλνιέτις, ο οποίος σταματά το μπάσκετ.

Η Ζάλγκιρις είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της EuroLeague και με ρεκόρ 11-8 καταλαμβάνει την έβδομη θέση στην κατάταξη.

Επειδή στόχος της είναι να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παρουσία της στην πρώτη οκτάδα κι ακολούθως στο Final Four, έχει ανάγκη από παίκτες που θα τη βοηθούν στην πράξη. Ο Μάντας Καλνιέτις αποφάσισε να βολέψει τη διοίκηση του κλαμπ από το Κάουνας προκειμένου να βρει πόρους και πήρε την απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ λίγους μήνες στα μισά της σεζόν χωρίς να περιμένει το τέλος της.

Στα 36 του ο Λιθουανός πόιντ γκαρντ υποστήριξε ότι πλέον "θα κοιτάξω νέους στόχους στη ζωή μου", διότι όπως συμπλήρωσε στο video "έφτασα σ' ένα σημείο που δεν μπορούσα να έχω τον ρόλο που συνήθιζα να έχω".

Ο Καλνιέτις, που εφέτος είχε αγωνιστεί σε μόλις δύο ματς της EuroLeague, επισήμανε ακόμη πως "ήρθε το σημείο που διαπίστωσα που πιθανόν θα είμαι πιο ωφέλιμος στην ομάδα φεύγοντας παρά από το να είμαι εδώ", μιλώντας για το γεγονός πως θα εξοικονομηθούν χρήματα για την ενίσχυση του ρόστερ.

"Δεν είναι ποτέ εύκολο όταν η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από το μπάσκετ", αποκρίθηκε στην ερώτηση για το πώς το διαχειρίζεται, αλλά ένιωθε ανακουφισμένος, αφού "ο κόσμος δεν γνωρίζει πώς νιώθω τα πόδια μου".

Το αν μη τι άλλο παράδοξο της όλης ιστορίας είναι πως ο Μάντας Καλνιέτις θα παραμείνει ως στέλεχος στον Σύλλογο, αλλά σε πρώτη φάση "θα αρχίσω από το οργανόγραμμα του ποδοσφαίρου, καθώς το πρωτάθλημα ξεκινά τον Φλεβάρη". Άρα θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής στα νέα οργανωτικά καθήκοντά του. Όποια κι αν είναι αυτά.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ