EUROLEAGUE

EuroLeague: Υποψήφιος για την ομάδα της δεκαετίας ο Σχορτσανίτης

EuroLeague: Υποψήφιος για την ομάδα της δεκαετίας ο Σχορτσανίτης

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σοφοκλής Σχορτσανίτης συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους υποψήφιους για της καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στη διοργάνωση.

Έχοντας δύο άκαρπες συμμετοχές σε τελικό Final 4 με τον Ολυμπιακό (2009-10) και τη Μακάμπι (2010-11) και επιστρέφοντας με τους Ισραηλινούς στην τελική φάση για να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης το 2014, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης κατέχει και αυτός μία θέση μεταξύ των κορυφαίων της EuroLeague.

Ο "Big Sofo" είχε περάσει από πέντε ευρωπαϊκές ομάδες στις πέντε πρώτες σεζόν της δεκαετίας που φεύγει, κατακτώντας ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, σημαντικές εμπειρίες από την τελική φάση της EuroLeague, μαζί και μία θέση στην πρώτη ομάδα της σεζόν 2010-11.

Ήταν επίσης πρώτος σε πόντους ανά λεπτό τις σεζόν 2010-11 και 2013-14, κάτι που μόνο δύο παίκτες (οι Ντε Κολό και Σβεντ θα έχουν σε ακόμα με καλύτερη αναλογία στο τέλος της δεκαετίας), ενώ είχε και αυτός τη δική του συμβολή με 9 πόντους στη νίκη της Μακάμπι επί της Ρεάλ στον τελικό του 2014.

Όλα αυτά έφεραν το όνομα του 34χρονου σέντερ στη λίστα με τους υποψήφιους παίκτες για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας της EuroLeague.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ