ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

EuroLeague: Το ένατο Final Four του Σλούκα, το έκτο για Πρίντεζη και Παπανικολάου

EuroLeague: Το ένατο Final Four του Σλούκα, το έκτο για Πρίντεζη και Παπανικολάου
GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Σλούκας θα συμμετάσχει για 9η φορά σε Final Four, ο Γιώργος Πρίντεζης για 6η, το ίδιο και ο Κώστας Παπανικολάου. Αναλυτικά οι ερυθρόλευκες συμμετοχές.

Τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού έχουν εμπειρία από Final Four, οι υπόλοιποι 11 του ρόστερ θα είναι rookies στο Βελιγράδι. Ο Σλούκας έχει τα περισσότερα συνολικά, ο Πρίντεζης κι ο Παπανικολάου τα πιο πολλά με τον Ολυμπιακό. Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ας τα πάρουμε ξεχωριστά.

Ο Κώστας Σλούκας θα συμμετάσχει για ένατη φορά σε Final Four και πέμπτη με τα ερυθρόλευκα. Η πρώτη χρονικά ήταν το 2010 στο Παρίσι, όταν και είχε μόλις ένα ματς στη σεζόν, αλλά στη συνέχεια απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 2012, το 2013 και το 2015 πήγε σε τρεις τελικούς με τον Ολυμπιακό και κατέκτησε δύο φορές την EuroLeague, ακολούθησαν το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019 με την Φενέρ, με ακόμα μία κατάκτηση. Η 9η φορά θα είναι και πάλι με την ομάδα του Πειραιά.

Ο Κώστας Σλούκας με την φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Κώστας Σλούκας με την φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης ετοιμάζεται για την έκτη συμμετοχή, πρώτη ως αρχηγός, με τη διαφορά ότι όλες είναι με τον Ολυμπιακό. Το 2009, το 2012, το 2013, το 2015 και το 2017 ήταν σε Final Four και πλέον περιμένει το 6ο.

Ίδιες συμμετοχές έχει και ο Κώστας Παπανικολάου, αλλά οι πέντε είναι με τον Ολυμπιακό. Το 2010, το 2012, το 2013 και το 2017 έπαιξε με τα ερυθρόλευκα, το 2014 ήταν στην Μπαρτσελόνα. Πλέον κι αυτός ετοιμάζεται για το 6ο.

Ο Κώστας Παπανικολάου σφίγγει τη γροθιά του
Ο Κώστας Παπανικολάου σφίγγει τη γροθιά του EUROKINISSI SPORTS

Από τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, μόνο ο Τόμας Γουόκαπ έχει μία συμμετοχή, αυτή του 2018 με την Ζάλγκιρις.

Οι Σάσα Βεζένκοβ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Μουστάφα Φαλ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Λιβιό Ζαν Σαρλ, Χασάν Μάρτιν, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κουίνσι Έισι, Σωτήρης Οικονομόπουλος και Ζάιντ Μουόσα θα βρεθούν για πρώτη φορά σε Final Four.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την πλευρά του, έχει ήδη δύο συμμετοχές, το 2013 με τον Ολυμπιακό και το 2016 με την Λοκομοτίβ Κούμπαν. Μάλιστα το 2013 έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την EuroLeague και παραμένει ο μόνος που το έχει κατακτήσει ως head coach σε ομάδα της χώρα μας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον πάγκο του Ολυμπιακού
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον πάγκο του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Παρακολουθήστε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ