EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο Μάικ Τζέιμς πήρε το MVP για τον Οκτώβριο, παρότι ο Σάσα Βεζένκοβ είχε καλύτερη αξιολόγηση

EuroLeague: Ο Μάικ Τζέιμς πήρε το MVP για τον Οκτώβριο, παρότι ο Σάσα Βεζένκοβ είχε καλύτερη αξιολόγηση
INTIME SPORTS

Η EuroLeague έδωσε στον Μάικ Τζέιμς τον τίτλο του MVP του Οκτωβρίου, παρά το γεγονός πως ο Σάσα Βεζένκοβ είχε καλύτερη αξιολόγηση.

Με τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, η Μονακό έχει δείξει με το "καλημέρα" πως είναι έτοιμη να κάνει σπουδαία πράγματα φέτος. Πόσω μάλλον, αν αναλογιστεί κανείς πως οι 4/5 αγώνες έγιναν μακριά από τη Salle Gaston Medecin, σε γήπεδα όπως το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης για δεύτερη σερί σεζόν, αποδεικνύοντας πολύ γρήγορα πόσο επιδραστικός είναι για το παιχνίδι της ομάδας του. Εξ ου η ανάδειξή του σε MVP του Οκτωβρίου στη διοργάνωση, δεδομένου πως είχε 21.4 πόντους (με 62.8% στα δίποντα, 24.2% στα τρίποντα και 80.6% στις βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1.8 κλεψίματα, 2 λάθη και 5.6 κερδισμένα φάουλ ανά αγώνα ως τώρα.

Το περίεργο της ιστορίας βέβαια είναι άλλο: ο Μάικ Τζέιμς έχει μικρότερο βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης από τον Σάσα Βεζένκοβ (22.8 έναντι 26.2 στο PIR), ο οποίος -από την πλευρά του- είχε 21 πόντους (με 65.8% στο δίποντο, 46.7% στο τρίποντο, 81.2% στις βολές), 9.6 ριμπάουντ, 1.8 λάθη και 1 κλέψιμο ανά 30'43'' συμμετοχής.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μάικ Τζέιμς αναδεικνύεται ως ο πολυτιμότερος παίκτης του μήνα στη διοργάνωση, αφού είχε προηγηθεί ο Μάρτιος του 2022. Νωρίτερα, τα είχε καταφέρει επίσης με την Αρμάνι Μιλάνο (Φεβρουάριος 2019) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Νοέμβριος 2021).

TAGS EUROLEAGUE ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ