EUROLEAGUE

EuroLeague Sports Pool: Το ποσό που εξασφάλισε ο Ολυμπιακός με την είσοδο στην οκτάδα και αυτό που συνεχίζει να διεκδικεί

EuroLeague Sports Pool: Το ποσό που εξασφάλισε ο Ολυμπιακός με την είσοδο στην οκτάδα και αυτό που συνεχίζει να διεκδικεί
GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το ποσό των 704 χιλιάδων ευρώ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός με την είσοδο στα playoffs της EuroLeague και πλέον στοχεύει στο τρόπαιο που θα του δώσει ακόμη ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η πορεία του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της EuroLeague ήταν μαγική. Οι Πειραιώτες έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στα επτά χρόνια που η διοργάνωση διεξάγεται σε μορφή πρωταθλήματος και πλέον στοχεύουν στην πρόκρισή τους στο Final Four (19-21/5) ώστε να διεκδικήσουν το τρόπαιο και να κλείσουν με ιδανικό τρόπο τη χρονιά τους.

Με την είσοδό τους στην οκτάδα, ως πρώτοι της κανονικής περιόδου, οι ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν το ποσό των 703.759 ευρώ από το Sports Pool (αντιστοιχεί στο 21% των συνολικών εσόδων, καθώς το υπόλοιπο 79% αντιστοιχεί στο market pool) και πλέον διεκδικούν το ποσό των 1.759.398 ευρώ που προβλέπεται να εισπράξει η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο στις 21 Μαΐου.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στα playoffs, θα πάρει την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, δεν θα πάρει μερίδιο από το Sports Pool, καθώς οι ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 15-18 δεν δικαιούνται επιβράβευση για την πορεία και τα αποτελέσματά τους. Τέλος, δεν υπάρχει bonus νίκης όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Τα ποσά που μπορεί να εισπράξει ο Ολυμπιακός:

  • 1η θέση: 1.759.398 ευρώ
  • 2η θέση: 996.992 ευρώ
  • 3η θέση: 879.699 ευρώ
  • 4η θέση: 762.406 ευρώ
  • 5η θέση: 703.759 ευρώ
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ